Mobiletten Anlayanlar Buraya

herkese Merhabalar Abiler Ben Motordan Sıkıldım,artık Farklı Birşeyler Yapmak Istiyorum,bende Mobilet Düzmeye Karar Verdim Ama Hiç Anlamam Ama Onu Için Sizden Yardım Istiyorum Düzmek Için Gerek Olan Parçaları Yazarsınız Sevinirim Yada Bildiğiniz Mobiletle Ilgili Yardımm Alacağım Bir Site şimdiden Herkes Slmlar

discovery channel da oranqe country var bi bakin derim ben..:mrgreen:

bizim izmir grubumuzda ölümdanscisi nicki bir arkadaşımız var mobiletleri yemiş yutmuş. onla temas geçsen çok faydalı olur

Farklı Birşeyler Yapmak Istiyorum,bende Mobilet Düzmeye Karar Verdim Ama , Düzmek Için Gerek Olan Parçaları

Sevgili yarasa akşam akşam beni güldürdün,Allah ta seni güldürsün.Yazdıklarının arasından bu iki cümleyi çekip çıkarttığım için lütfen kusura bakma.Ama sanırım bu işlerle ilgilenen Gaziantepli ve Adanalı arkadaşlar var,gören olursa yardımcı olabilirler...:queen: :queen: :queen: :queen:

Valaa bu tür mobiletlerin temeli 15*15 karbüratördür :queen: Herşey bu parça ile başlıyor.Gerini herhangi bi motosiklet ustasından temin edersin :)

ddh

Ardakdaşım bende süper 51 var modifiyesiz babamla ortak kullanıyoruz anlayacağın sana bir kaç özellik söyleyeyim mobilletlere takılan glardon diye bir 100 cc motor var bu motor hız için. Aircell diye bir 100 cc motor var buda çekişi yükseltmek için. Bu daha başlangıç sana bu motorların yapıldığı biz site vereyim:
http://www.motor.prensi.com/

Birde modifiye yapılmış mobilletlerin videolarını göndereyim:
http://www.youtube.com/watch?v=O8G8Do3g2bI
http://www.youtube.com/watch?v=4HGdcVRSJCA
http://www.youtube.com/watch?v=Q_Hd2PBxRq0

türkiyede en iyi çiftleri dörtleri adanalılar yapar.bizim ağabeylerimiz 15 sene evvel yapardı bunları...incelik ister...bilgi ister...

göründüğünden zor bir uğraş.bilgin yoksa da çok paran ve zamanın gidebilir.
çünki sadece parçaları takmakla da bitmiyor bir de bunların ince ayarı var.

www.zozi.net/forum buradan dizayn ve motor bilgisi olarak birşeyler öğrenebilirsin.bu site sadece moped modifiyesi üzerine.

kolay gelsin:rendeer:

eger tek silindir ile oynayacaksan al sana 1-2 formul

silindir kapagini taslat ama krank bilyelerin saglam olsun,yoksa motor kitlersin.
17'17' veya 19'19' karburator, egsoz susturucusu iptal.pistondan 1 segman eksilt,on disliyi buyut veya arka disliyi ufalt.hava filtresini iptal et ve yerine takabilirsen devirli bir pervane tak. ve sonra sonucu bana yaz :)
isin sakasi biz boyle oynardik mobilet ve pejolar ustunde

yarasa kardeş cumartesi atla tursanlara adanaya gel motoru bir d......:queen:
izzet ustam altından girer üstünden çıkar sonra tek teker yapar gidersin ama bu düzme işi çok sakat bir kelime istersen modifiye diyelim

anlamıyorsan anlayan birine müracat et o zaman...böyle ne kadar yardımcı olabiliriz ki...

slm ben yasin tam bir mobilet hastasıyım ve 10yaşımdan beri motor kullanıyorum.Bu zamana kadar 6 motorum oldu ve herçeşit motoruda kullanabiliyorum.Babamda kırıkkalenin en iyi ustası şeçilmişti zamanında ama emekli olunca bıraktı ve bana yardıncı olmuyor.Bizde kendimiz topluyoruz motorlarımızı yarışlar falan işte ama yinede tam istediğim gibi sonuç alamıyorum bana yardımcı olurmusunuz????

benim şimdi bi mobiletim var yeni boya attım ve yavaş yavaş toplamaya başlıycam motorumda glardıon silindir 19;19 karbüratör devirli krank küçük dişli aleminyum kasnak var bloklarla oynanmamış.Oynanmış olanlarıda var ama biraz fazla oynamışım sorun çıkarır die kullanamıyom.Abiminkinde var oynanmış blok kalkışta falan sorun yapıyo gaz yemiyo onunla ilgisi varmıdır?

neler yapabilirim bana yardımcı olun :cherry:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aliağa'lı arkadaş bıçkı motorunun piston silindirini takmış 19 karbüratör ile 120km/h bişeyler daha var egsoz ufak motor darbeli matkap gibi çekiçleme sesiyle çalışıyor ve yakıtı araba kadar.

gerekli malzemeler

1-mobilet düzeneği
2-çamaşır makinası motoru
3-uzunca kayış
4-500 km gösteren bir ibre
5-para sayma makinası :bounce:

piston olarak glardoni tak ekzosu cırcır eksoz olarak tak arka dişliyide puf dişli yap debriyajıda kestir aragaz çaksın vites atargibi yapar basarken hızlanmana yardımcı olur.birde cantları büyültmen lazım ve karbüratörüde 19-19 luk alman lazım.bunları yap 110-120 yapar senin mobylete.

slm ben yasin tam bir mobilet hastasıyım ve 10yaşımdan beri motor kullanıyorum.Bu zamana kadar 6 motorum oldu ve herçeşit motoruda kullanabiliyorum.Babamda kırıkkalenin en iyi ustası şeçilmişti zamanında ama emekli olunca bıraktı ve bana yardıncı olmuyor.Bizde kendimiz topluyoruz motorlarımızı yarışlar falan işte ama yinede tam istediğim gibi sonuç alamıyorum bana yardımcı olurmusunuz????

benim şimdi bi mobiletim var yeni boya attım ve yavaş yavaş toplamaya başlıycam motorumda glardıon silindir 19;19 karbüratör devirli krank küçük dişli aleminyum kasnak var bloklarla oynanmamış.Oynanmış olanlarıda var ama biraz fazla oynamışım sorun çıkarır die kullanamıyom.Abiminkinde var oynanmış blok kalkışta falan sorun yapıyo gaz yemiyo onunla ilgisi varmıdır?

aluminyum kasnak yüksek hızda kaçırma yapar sebebi çok ısınmasıdır.yönet marka kasnak tak bence.

yav sahibindende var adam çift silindir 301 mz yapmış arayın bulursunuz. toplam 602 cc mzz rr yazmış ilana da. bu iş bu kadar ilerlediyse artık mobiletle uğraşmaya gerek yok dostum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar