tek tip kıyafetin savunulmasının tek sebebi fakirin kendisini fakir gibi hissetmemesini sağlamak olmamalıdır.
esasında tek tip kıyafetin amacı fakirlik ile ilgili değildir.
militarizm, esas olarak "orduculuk" gibi bir kavram iken günümüzde herkese "hain" yaftası yapıştıran zihniyetten anlaşılacağı üzere siyasi erkin baskıcı, hiyerarşik zihniyetinin ülkenin tamamını sarması olarak nitelenebilir.
eğitim bu endoktrinasyonun önemli ayaklarından bir tanesidir. bir anlamda zombi kılıklı, sorgulama ve mantık yeteneklerini kaybetmiş bireylerin yığınlara dahil edilmesi amacını güder. ülkemizde ise eğitim, paralel eğitim yapılanmaları olan cemaatler ve çeşitli kökten dinci oluşumlara terk edilmiştir. enes kara gibi gençler ise bu terk edilmişliğin kurbanlarıdır. erlik isimli bir karakterin cemaat yurtlarında kalanlar ile ilgili videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
son günlerde bağzı milletvekillerinin ya da bürokratların hayat pahalılığı ile ilgili beyanatları gündeme geliyor. yukarıda belirttiğim aşamalardan geçmiş olan kitle bu söylemleri ciddiye alabiliyor. zira kendileri arzu edilen yurttaşlardır. birileri a.k.p. çocukları iken diğerleri kuru ekmeğe şükretsinler, sevgili şairin dediği gibi "paralar girsin diyedir kalantor kasalara", bu düzen böyle sürsün diye.
işte bu yüzden faizciler denilenleri ikna etmek için londraya, darbe finansörü şerefsizler denilenlerden para alabilmek için araplara koşuluyor. zira dünya görüşleri bu davranışları kaldırabilecek kadar geniştir.
S.A.R.S. - Budjav Lebac (küflü ekmek) (
merak eden türkçe çevirisine bakabilir)
uzun zaman önce birkaç mesajıma bu şarkıyı eklemiştim. o vakitlerde bu günleri işaret etmiştim. kehanet değil, konuya vakıf insanların öngörülerini paylaşmıştım.
bir gün birisi "kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir." dedi. millete reva görülen kuru ekmektir. yakında onu da bulamayacaksınız.
farkında değilsiniz ama zamanında rusların yaşadığı gibi olmaya başladık, o vakitlerde türkler rus kadınlarına kucak açmışlardı.
ne'se.