Minsk 125 Karbürator

Merhaba arkadaşlar motoru geçen sene çalıştırmıştım ama bu sene bir türlü çalıştıramadım.Jikle kalkık halde sadece biraz çalışır gibi oluyor gaz vs yemiyor ama sadece ufaktan ses geliyor diğer türlü hiç çalışmıyor.Eski motor olduğu için iteleyip deniyorum.Ateşleme sisteminde vs sıkıntı yok.Karbüratoru temizledim ama sorun devam ediyor.Değiştirmelimiyim karbüratoru yoksa ayar verilerek çalışır mı?İlk konum hatam olduysa kusura bakmayın.

karbüratoru temizlediysen sıkıntı yoktur bence bir ustaya götür başka bir yerinde sorun olabilir

Merhaba arkadaşlar motoru geçen sene çalıştırmıştım ama bu sene bir türlü çalıştıramadım.Jikle kalkık halde sadece biraz çalışır gibi oluyor gaz vs yemiyor ama sadece ufaktan ses geliyor diğer türlü hiç çalışmıyor.Eski motor olduğu için iteleyip deniyorum.Ateşleme sisteminde vs sıkıntı yok.Karbüratoru temizledim ama sorun devam ediyor.Değiştirmelimiyim karbüratoru yoksa ayar verilerek çalışır mı?İlk konum hatam olduysa kusura bakmayın.

ateşlemede sorun olmadığına nasıl emin oldun ?

Bazı içi karbon kaplanmış yani kurum kaplamış kararmış buji veya normal buki dışarıda çalışıyor gibi görünsede ömrünü doldurunca veya izalatörün dibi kurum dolunca motordaki yakıtı yakmıyor.Yeni buki takın, hava filtresini kontrol edin tıkalı olabilir.Yakıt gitmiyor olabilir, karbüratörün üzerindeki karbüratör filtresi tıkalı olabilir.Karb. şamandırası takılı kalmış olabilir.Eski yakıt olabilir.Bunlardan sonra sökmeden motorun sıkıştırma kompresörü ölçülmeli düşük silindir içi basınç yanma yapmaz.Patlama pistonu itmez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------

Karbüratörü değiştirmeyin bulamadığınız atladığınız bir yer olabilir, iki zamanlı motor karbüratörleri genelde sorun çıkartmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar