1. Ses için kulak tıkacı: Çoğu rahatsız ediyor, ya da istediğin gibi etkili olmuyor. Lakin etkili olan vardır mutlaka bulabileceğin. O kadar çok çeşit var ki. Özel "motosiklet için" olan ürünleri salla. Türlü iş kolları için zibil gibi üretilip satılan bir ürün kulak tıkacı. Her kalitede uygun fiyata bulmak mümkün.
Yalnız iş güvenliği tıkaçları kısa süreli kullanımlar için tasarlandığından basıncı dengleyecek bir yapıları bulunmuyor. En çok tercih edilenler mesela 3M'in sünger tıkaçları, ciddi basınç oluşmasına neden olabiliyor kulak kanalında. MotoGP'de yarışçıların da bunları taktığını görüyoruz ama onların işi 45dk sürüyor, biz bazen 2 saat molasız sürüyoruz, o nedenle ben yine de motosiklet için tasarlanan bir ürün tercih etmeyi doğru buluyorum.
Ha bu dediğimin düşünüldüğü bir iş güvenliği tıkacı varsa olabilir tabi hepsine hakim değilim.
Boyun egzersizleri kesinlikle yapmamız gereken şeyler ve kaskın ağırlığından falan çok çok daha önemli. Bir de benim önceki kaskım 1600gr civarıydı katır Arai, şu an kullandığım kask karbon-fiber 1200gr. Taşırken fark çok bariz ama kafamda giderken hiç bir fark hissetmiyorum açıkçası. Naked kullananlar için farklı olabilir tabi. Arai'yi de halen scooterla çaya çorbaya gideceksem arada sırada takıyorum, rahatsız etmiyor hiç ağırlığı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:46 ----------
Bu yaz motosiklet ile 6500 KM yol yaptım,alpine race modeli resmen hayat kurtardı. 130-135 km hızlarda saatlerce gittim hiç rahatsızlık çekmedim. Ben herkese bayıla bayıla anlatıyorum ürünü.
Ben de acaba race almasa mıydım diyordum ama gerçekten son derece memnunum. Bir tek bu yeni seride ucuna ince çekme pimi yapmışlar güzel ama bir tarafınkini kopardım geçen gün :/ Dün kışlık montu giydim onun cebinde daha büyük kabı olan eski modeli vardı onu taktım, çıkarması biraz daha zahmetli hakkaten ama onda da farklı ses filtrasyonu özellikleri olan yedek uçalar oluyordu, o da gayet iş görüyor halen.
Baya yola çıkıp aha takmamışım diyip durup tekrar takıyorum. İşitme kaybı geri dönüşü olmayan bir şey.