- Konu Yazar
Arkadaşlar herkese merhabalar. Öncelikle bu benim ilk gezi paylaşımım olacak eksik gedik neyse artık idare edin
Aslında ben motoru yatırmayangillerdenim sezon ifadesi beni pek kapsamıyor. Kışın don düşer ve hasta olma harici motoru yatırmıyorum ama uzun yol da yapmıyorum.(bu gezide uzun yol değil yanlış anlamayın 40 git 40 gel 80 km) Neyse geçen hafta Bajaj Pulsar 200 NSimin 10bin km bakımını yaptırıp sezona hazır etmem ve havanın enfes olmasıyla bir Hasankeyf yapalım dedik. Ortağımda ninja 300 special editionuyla bana eşlik eden kuzenim oldu. Öğleye doğru 11 gibi çıktık Midyattan. İlk olarak Ayrancı Geçidinde foto için duruyoruz. Arkaplanda Kırkat gölü manzarası. Sevdiğim biyer ara sıra kaçıp böyle yüksekten manzaraya bakıp kendime geliyorum.
Gercüş Hasankeyf arası
Eğer olurda Hasankeyfe giderseniz sakın sadece manzarasında foto çekip çarşıyı turlayıp dönmeyin. Kanyon kısmı var arka tarafta ordan geçip tepeye tırmanın ve manzaranın tadını çıkarın
Biraz yolurunca karşınıza çıkan antik Hasankeyf manzarası
Yukardan yeni Hasankeyf manzarası ve karşı uzak yamaçta yeni inşa edilen en yeni Hasankeyf. Malum sular altında kalma meselesi
Grand Canyon kimki
Hasankeyf kanyon
Kanyondan inip fena şekilde yorulunca hemen kanyonun ağzındaki küçük esnaf abide bir ayran içip serinliyoz. Turizmin bittiğinden dert yanıyor. Malum terör olayları bölgeyi bitirdi. Önceki sezonların aynı dönemlerinde turistlere çay içecek yetiştiremiyorduk diye anlatıyor.
Ayranımız içip Kasr-ı Rabi'ye geçiyoz burasıda girişimci küçük bir esnafımız. Girişi 1 TL içerde de ayrıca manzaraya karşı oturup ayrıca bişiler içebilirsiniz.
Kankam Abdullah
Daha önce geldiğim bir keresinde bana rehberlik yapıp ortlığı tarif edip tüyo vermişti. Bu fotoda onun tüyolarından. Yarım bir sütunun üstünde ortası oyulmuş bir taşı doğal fotoğraf çerçevesi olarak kullanın abi dediydi. Ortaya bu çıktı.
Ve dicle manzarasıyla kapanış. Foto filan yüklediğimi sanıyorum. Bide yüklenmediyse varya :-S
Giderken yakıt göstergem sıfıra düştü. Hasankeyfte yakıt aldım. 275 KMde 39 liralık yakıt aldım. Litresi 4.25'ten.Buda dipnot olsun, hesabını siz yapın Sağlıcakla kalın