mini bike motorsiklet

Selam arkadaslar
oncelikle bir proje dusunmekteyim.
sizlerinde yorumlarına ihtiyacım var.
20 jant bir bisikleti alıp arka tekerlegine araba lastigi takıp orta govde kısmını ufak bir modifiyeden sonra 193 cc lik bir benzinli motor takmayı dusunuyorum.
Goruslerinizi bekliyorum.
Bu motorsiklet saglıklı yururmu sizce.
maliyeti ne olur.
yorumlarınızı bekliyorum.

Benim hayata gecirmek istedigim proje asagıda resimde goruldugu uzere.

smt5j.jpg

ornek bir video.

193 cclik bir motor bmx tarzı bir bisiklete ne kadar sağlıklı olabilir ki ? :farao:

Bilemiyorum sadece guzel bir proje diye dusunuyorum hayata gecirmem icin sizden iyi yada kotu yorumları alıp bunları degerlendirmek ve burdan cıkacak sonuc uzere ilerlemek en akıllıcası diye dusunuyorum...

motorun monte edilebileceği ŞASİ ne kadar sağlıklı olursa o kadar güvenli olur...

Denge.. durma mesafesi , bunlar böyle gider bence hiç uğraşmaya gerek yok yani ben uğraşmazdım :)

Blackeagletr kardeş bisiklet sasesi sadece on lastik jant ve direksiyon olucak. geri kalan kısımları sonradan kaynakla saglam bir sasi yapılacak. O resim de bu ayrıntılar net bir sekilde gorunmektedir. takılacak 193 cc motorun agırlıgı 16 kg.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

bu projede kullanmak istedigim motor

smu11.jpg

Yakıt Tipi
Benzinli
Özellikler Yağlı tip Filitresi
Silindir Hacmi
196cc
ÇapxStroke (mmxmm)
68x54mm
Max. Devir (devir/dakika)
3600
Max. Güç
6.5Hp
İlk Çalıştırma
İpli
Kullanım Alanı
Çok amaçlı çapa makinası
Krank Tip/Dönüş yönü
Kamalı Düz
Yakıt Depo Hacmi (lt)
3.6
Net Ağırlık
16

Siz bisiklet görünümlü istiyorsunuz anladığım kadarı ile ama malesef mevcut bir bisikletin şasesi ne o ağırlığa nede o cc ye dayanır
Bu şaseyi mevcut bisiklet modelini baz alarak daha kalın malzemeden siz yapmalısınız

oyunageldim kardeş yani soylemlerinizden on tekeride normal 125 cc lik bir motorsiklet cıkması kullanarak (motorsiklet lastik, direksiyon) dayanıklı bir malzeme kullanarak yapmalıyım sanırım?

Sizin kullanacağınız bahçe motoru :) Kuyudan su çekme amaçlı kullanılan türden
Ama bundan randıman alabileceğinizi pek sanmıyorum,şanzıman olayı olmazsa tabii !

Yukarıdaki video yu izlemis olmalısınız sanırım.
Bu videoda kullanılan motorun aynından takmayı dusunuyorum...

diyelim sağlam bir şekilde yürüdü usta bu nasıl durucak ? motor freni olcakmı ön-arka fren nasıl olcak hangi sistem olcak

sonra bunun gaz ayarını nasıl yapıcaksın ?

gazı nerden vercez

aktarma olayı nasıl olucak

kalkışlarda sorun olmazmı?

proje aklıma yattı geliştirile bilir bi proje

motorsikllet nasıl duruyorsa o sekil durması saglanıcak. iple motor ilk calıstırılacak...

Herkes olmaz diyor siz sürekli kabul etmiyorsunuz.E zaten insanların fikirlerini umursamayacaksanız niye başlık açtınız ki ? O gülle gibi motor incecik bisiklet şasesine koyulur mu ??? Taşırmı onu o ? Amortisör yok teker yok fren sistemi yok.Hadi taktınız taşıdı diyelim,gitmeyede başladı.Peki nasıl duracak ? Araba lastiğine nasıl bir fren mekanızması düşünüyorsunuz ?

Ben bunu yapabilecek el becerisi ve bilgisi olan bir kişinin,yapılamayacağını bileceğini tahmin ediyorum.Boş.

o motor bende olsa gokart yapardım :)
araba lastiğine kampana fren , fren hortumu vs vs en basit hali ile lazım.
200 cc az değil. ve 200 cc den sadece 6,5 beygir...
tamam yapılır ama sıkıntılı olur. uğraşacağınıza sahibindende falan birsürü ilan var el yapımı buggy vs vs ...
ve o mtor bende olsa go kart yapardııım... o daha basit hiç olmaazsa.

Herkes olmaz diyor siz sürekli kabul etmiyorsunuz.E zaten insanların fikirlerini umursamayacaksanız niye başlık açtınız ki ? O gülle gibi motor incecik bisiklet şasesine koyulur mu ??? Taşırmı onu o ? Amortisör yok teker yok fren sistemi yok.Hadi taktınız taşıdı diyelim,gitmeyede başladı.Peki nasıl duracak ? Araba lastiğine nasıl bir fren mekanızması düşünüyorsunuz ?

Ben bunu yapabilecek el becerisi ve bilgisi olan bir kişinin,yapılamayacağını bileceğini tahmin ediyorum.Boş.

kardeş bisikletini yapan araba lastiginin motorsikletinide yapar...
buyur resim.
snx6g.jpg

usta yapılması çok zor bir proje değil sadece benim amaçın sağlam ve hatasız olsun şirketler kaç yıllık ar-ge leriyle bu işi yapıyor :D

şimdi kullanıcağınız motor'un bir değişiyi dedemde var su suluyor 5.5hp

şimdi bu motor 50-60 kg yükü taşıyacakmı ?

benim mekanik bilgim pek fazla yok lise öğrencisiyim makine bölümü okuyorum

şimdi motordan elde edilen gücü nasıl tekere aktarıcaksın?

motorun gaz kolu'nu nasıl gidona alıcaksın?

frenlemenin sağlıklı olması için boş vitesi olması sağlıklı olur nasıl yapılacak

bu yapılacak proje illa 2 teker mi olmalı

titreşim olayını hiç düşündünüz mü ?

projenizi takip ediyorum benimde bir kaç projem vardı hepsinde amartisör sorunu yaşadım

bende cup motoru takacaktım vazgeçtim çünkü bisikletin şasi si ve tekerlet mili bu motora dayanmaz şuan motorlu bisikletim var 66cc canavar gibi ama dik yokuşları çıkmıyor düz yolda güzel kaçıyor devrini bulursa yokuşta çıkıyor ama sizin projenizede şasi sağlamlaştrılıp ön maşayıda motosiklet maşası yapıp kullanabilirsin ama maliyeti yüksek olur (buna yapacağın masrafa değmez bence bir motosiklet al bin)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar