Michlen mi Pirellimi

Motorumuz kymco activ 110 yaklaşık olararakta 100 kg ağırlığında yani hafif bir motor sayılabilir .Yeni lastik almayaı düşünüyorum Pirelli ctiy demon mu? Michlen gazellemi?.Forumdaki araştırmalarıma göre Michlen daha iyi yol tutuşu olmasına rağmet toprak zeminlerde performansı düşüyor ve yumuşak olduğu için daha çabuk parçalanıyormuş.Pirelliyi önerende var ama benim gönlüm michlende motorsikletin ağırlığıda önemliymiş bu konuda hafif motor olduğundan aşınma azalırmış sizlerden önerilerinizi bekliyorum . Şimdiden Teşekkürler

Michelin yumusak hamurlu evet. Sert hamur olsa hizli gidince bi tasin ustunden gecsen patlar lastik. Yumusak diye parcalanmasi cok sacma. Michelin tavsiyem.

Hocam bir yerde michelinin hamurunun sert ısınmasının hızlı olduğu, pirellinin ise hamurunun yumuşak ısınmasının yavaş olduğu yazıyordu. Karkaslar vs den bahsedilmişti.
Eğer yazdıklarımı biri doğrulursa pirelli daha uygun olur diye düşünüyorum, çünkü o ağırlıkta ve güçte bir motosiklet lastiği yeteri kadar veya yeteri kadar çabuk ısıtamaz.
Bahsettiklerimin her model için geçerli olup olmadığını da bilmiyorum.
Lastik seçiminde motosikleti kullandığınız zeminler ve mevsimler de önemlidir. Islak zeminde de motosikletinizi aktif olarak kullanıyorsanız daha çok su kanalı olan bir lastik sizin için daha uygun olur.

Motosikletin klavuzunda lastiğin kodu bulunur. bu kodda hız ve yük endeksi bulunur. bunlara uygun lastik almalısınız. yük endeksi ve hız endeksi motosikletinize uyan bir lastik, yeterince kaliteli ise o iki marka arasındaki seçim biraz kişisel, biraz dönemsel olur. bir marka her zaman daha iyisini üretmiyor.

Bazen birisi bir model çıkartıyor çok iyi. bazen diğeri model çıkartıyor daha iyi.. bazen de tutmuyor :) iyi markanın çok da iyi olmayan lastiği olabiliyor.

Önemli olan, içinizin rahat edeceği bir markadan, motosikletinizin türüne, hız ve yük endeksine uyan bir lastik almanız. bu kriterleri gözettiğiniz sürece, michelin yada pirelli çok farketmeyecek.

Lastiği mevsim ve yol şartlarına göre seçmek de önemli. bazı lastikler kış şartlarına, bazı lastikler yaz şartlarına daha yatkın oluyor. çoğunlukla kışın yağmurda da sürecek birisinin yaz şartlarına uygun lastik alması saçma olur.

yaz şartlarına uygun lastikler kışın zor ısınır. lastik belli bir ısıda iyi çalışacak şekilde tasarlanır. zor ısınacağı için performansı düşük olur. soğuk havada da normal ısısına ulaşsa bile, yavaşladığınız zaman çabuk ısı kaybeder. bu da lastiği yıpratır..

Uygun şartlara uygun lastik... belli başlı markalar var zaten. size uyan lastiği bu kriterlerde bulun derim.

Hafif motora, gereğinden daha yüksek yük endeksli bir lastik alırsanız yol tutuşu zayıf olur.

mesela 160 / 60 / 17 benim arka lastik. yük-hız indeksi de 58W. 58 ağırlık, W' de hız indeksi. 58 demek bi yerlerde yazdığına göre 236kg yük taşıyabilir demekmiş. W maksimum 270km sürate dayanabilir demekmiş.

ba_04.jpe

Tabi biz uygun değeri tahmin etmeye çalışmıyoruz. klavuzda yada orjinal lastiğinde hangi index mevcutsa ona uygun lastik alıyoruz.

Yumuşak hamurlu lastik daha çabuk ısınır, daha iyi yol tutuşu sağlar, fren mesafesi daha kısadır, daha çabuk eskiyip yıpranır. Çabuk parçalanır derken onu kastetmiş olabilirler. Ama yine de bi 15-20.000km veya 2 yıl sorun çıkartmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar