Michelin'den Patlamayan Lastik

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
468730250iv2.jpg

Michelin Firması radikal bir işe daha imza attı. Firmanın ürettiği yeni nesil lastikler; bilindik lastik anlayışını değiştiriyor. Philadelphia’da Otomobil fuarında sergilenen bu lastikler kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken; lastik konusunda geçmişe dair bütün bildiklerimizi unutturacak türden.

Michelin tarafından üretilen bu lastiklerin en büyük özelliği havasız olması; Havasız olarak tasarlanan bu lastiklerin yakında pazara sunulması bekleniyor.

Yeni nesil lastikler birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Teknolojiye katkıları düşünüldüğünde sayısız faydasının olacağı kuşkusuz.

Hava subablarına, hava pompasına, benzinliklerdeki hava kompresörlerine, patlayan lastikler için tamir araçlarına artık ihtiyaç yok. Patlayan lastikler, yolda kalmalar, tamirci derdi de tarihe karışacak...

Bu yeni buluşun bir tek kötü özelliği ise güvenlik güçlerini üzecek türden. Otomobille kaçan suçluları durdurmak için kullandıkları çiviler veya bariyerler ise işe yaramayacak. Çünkü bu tekerlekler patlamıyor.

İşte Michelin’in lastikte devrim açacak yeni lastiklerin fotoğrafları:

468730250.jpg

116546740.jpg

395242936.jpg

122530348.jpg

www.rotahaber.com

Son düzenleme:
performansda dusus olabilir ama heralde koskoca fabrıka dusunmustur bişiler inş bıraz antıpatık duruyo acıkcası ben begenmedim

Yanlar acık kalıcaksa bu lastikler nasıl temizlenecek :mrgreen:

Lastikte yanak yok. Hoş durmuyo. Arap sabunuyla şööölllle bi silcen,
simsiyah çıkcak. Neymiş bu böyle...:mrgreen:

bu lastik kesinlikle tutmaz.çünkü arabaya lastik havasının verdiği bir esneklik vardır.bu kaybolunca arabaya çok sistematik bir amartisör ekipmannı kurmak lazım yoksa rahatlık adına bir şey kalmaz

bu lastik kesinlikle tutmaz.çünkü arabaya lastik havasının verdiği bir esneklik vardır.bu kaybolunca arabaya çok sistematik bir amartisör ekipmannı kurmak lazım yoksa rahatlık adına bir şey kalmaz

Foto.lardan da görüngüğü gibi lastikler esnek.viraj mı alıyor slalom mu yapıyor foto.larda her neyse orada havalı lastikler kadar esneyebildiğini görebiliyoruz.Hatta ufak bir basamak tarzı birşeyde duruyor lastik gayet esnemiş.Tabii kide böyle bir proje iyice testleri yapılmış bit şekilde piyasaya çıkar sonuşta böyle projeleri bir tek mühendis değil koca bir takım yapıyor.(Test pilotlarından , reklam ve pazarlamasını yapacak kişiler vs... buna dahil.)
Şunuda eklemek istiyorum lastiğin teknik verileri değilde bana şekli tipi çok tipsiz geldi...:)

arkadaşlar tabiki lastik bu şekilde yanaksız olarak piyasaya çıkmayacak, sadece gösteri, demo yaptıklarından yanaksız üretilmiş.

düzü tamam da motorlar için nasıl olacak ? oval lastik üretirler mi acaba ? Yatamadıktan sonra neyleyim patlamayan lastii:queen:

tipi sorun olmaz herhalde yanına bir şeyler yapılabilir yaplanabilir normal lastik gibi yanak yapılabilir ya da farklı bir şeyler belki değişik jant kapakları vs.

Motosikleti
Dl650vstorm
benim farkettiğim bu araba bu yeni sistem lastikle çok yakar..yakıt sarfiyatı artar.. yere sürtünme ,normal lastikten fazla gözüküyor çünkü

Nereden biliyorsunuz? Merak ettimde hangi kaynaktan?:)
Bu resimler lastiğin çalışma mekanizmasını göstermek için çekilmişlerdir ve 2005 yılına aittir. Tahmin ediyorum ki geliştirme süreci devam ediyordur.Kaynak konusuna gelince size cem yılmaz eşliğinde cevap vermek isterdim esasen ama :p sadece çok basit, düz mantık yürüttüm, sonuçta bu şekilde kullanılacak lastiğin içine kaçabilecek taş vb. herşey lastiğin çalışma dinamiklerini etkileyeceğinden illaki bu sorunun önüne geçmek için yanaklı üretilecektir.

bu lastik düz yolda iy güzel gidiyor ama ıslak zemin yada buzlu zemin performansı nasıl olurdu acaba sanırım daha iyi olurdu yere değen alan normal lastikten daha fazla

ama kötü yanı
1. bu lastik hemen biterdi ince bi yapıya sahip bizim türkler bunu o üstündeki kılcal tutanklar üzerinde bile götürür hatta bunlar palet gibi der denize bile sokar türk aklı işte ... hatta düz bi yapısı olduğundan yağışlı hawalar için su tahliye kanalları yetersiz kalır... oval lastikte bu daha kolay..
2.bu arabalarda yakıt artışına sebep olur
3.bu lastiği değiştirme işi nasıl oluyor acaba lastikçide patlak lastik derdimiz olmaz ama bi lastik içinde bi kaç milyarı bırakmayalımda sonra....
4.sanırım düşünürsek daha bu maddeler uzar gider:D

Eski bir bulus aslinda Elint dedigi gibi bundan 3 sene evel basinda duyrulmustu fakat sonra pek uzerinde durulmadi. Belki daha teknik lastiklerin dogusu icin oncu fikir olabilir ilerde

Bu yenilikle birlikte lastik yanaklarına arap sabunu devride kapanmış oldu.herkese hayırlı uğurlu olsun.:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar