Michelin lastik ömrü

Merhabalar arkadaşlar. Herkese güzel günler bereketli mutlu haftalar vs vs vs :)
Cbf 150 kullanıcısıyım. Michelin lastik taktırmıştım motora. Forumdan araştırdığım kadarıyla ömrünün 10.000 olduğunu biliyordum fakat 12-13.000 lerdede lastik hemen hemen ilk aldığım günkü gibi yol tutuyordu. Şuan 30.000'e yaklaştı ancak hala eski Dunlop'tan çok daha iyi yol tutuyor. bi 10.000 daha götürür kanaatindeyim:cherry: Siz ne düşünüyorsunuz ? Bilmediğim çok önemli bir ayrıntısı falan var mı bu ömürlerin ? Bu şekilde devam etmem ne kadar sağlıklı ? Teşekkürler şimdiden

Lastik ömrü kullanım şekline bağlı, nerelerde gezdiğine, lastiğin havasına, kullandığın havalara vs. bakar. Benim mondial mct'de çin işi lastikler bile 15bin kilometrede gayet iyi durumdaydı, michelline 10 binden fazla gitmez şeklinde anladıysan yanlış anlamış olabilirsin bence. :queen: Lastiği iyi durumda tutarsan daha da gidebilir; ama değiştirme vakti geldiyse de değiştirmekte fayda var, bir de tam kış vakti, şakaya gelmez.

Genelde lastik ömürlerinin 8bin ve 25bin kilometre arasında değiştiğinden bahsediliyor. 20bin civarı değiştirmekte fayda var bence ne olur ne olmaz. Şu amca anlatıyor, lastik üzerindeki tırnak gibi olan göstergeler yüzeye çıktıysa değiştirmen gerekiyor kısaca.

[YT]RVfPiwa35zU[/YT]

Bende ybr me 3000 kusurde taktırmıstım. Suan 16 bınde on de sıkıntı yok ama arka ufaktan ufaktan virajlarda atmaya basladı.

Merhabalar arkadaşlar. Herkese güzel günler bereketli mutlu haftalar vs vs vs :)
Cbf 150 kullanıcısıyım. Michelin lastik taktırmıştım motora. Forumdan araştırdığım kadarıyla ömrünün 10.000 olduğunu biliyordum fakat 12-13.000 lerdede lastik hemen hemen ilk aldığım günkü gibi yol tutuyordu. Şuan 30.000'e yaklaştı ancak hala eski Dunlop'tan çok daha iyi yol tutuyor. bi 10.000 daha götürür kanaatindeyim:cherry: Siz ne düşünüyorsunuz ? Bilmediğim çok önemli bir ayrıntısı falan var mı bu ömürlerin ? Bu şekilde devam etmem ne kadar sağlıklı ? Teşekkürler şimdiden
Kim diyor 10.000 diye yaa. Süper sport lastikler bile bu kadar gidebiliyorken seninki fazlasıyla gider. Lastiğin hamuru sertleşene kadar kullan (2-3 sene). Ha ben 1 yılda 30.000 yaptım diş derinliği çok azaldı diyorsan yağmurlu havalarda dikkat edersin olur biter. Ben metzeler M3 lastiklerimi 24.000 kmdir (yaklaşık 2 yıl) kullanıyorum. Yani demek istediğim lastiğin hem hamur sertliği hem de diş derinliği açısından ömrü var, herhangibiri ömrünü tamamladığında değiştireceksin.

benim ybr'nin üstündeki arka tekerde takılı olan cst (çeng şin tayır:mrgreen:- cheng shin tire) yaklaşık 10000 de sonuna kadar eriyor.

aslında senin michelinlerin erimemesi kullanımına bağlı. yüksüz ve yumuşak bir sürüş lastik ömrünü çok uzatır... yazın şehirler arası sürücü-yolcu-bagaj toplam 225-230 kg. gibi yüklerle sürdüğümden lastikler çabuk bitiyor :) kışın şehir içi tın tın sürüyorum ama yazın öyle bir yükle sıcak havada uzun yolculuklar lastiği bitiriyor.

Normalde raf ömrü üretim tarihinden itibaren 5 yıl lastiklerin. Motora takılıp kullanılmaya başlayınca yol ve hava koşullarından dolayı 2 yıl civarı oluyor. Kısacası 2 yıl kadar (lastiğin yumuşaklığını yitirme süresi) diş derinliği bitene kadar kullanmanda bir sakınca yok o da 25 30 bin km civarı eder tabi kullanıcıya bağlı 15bin km de de diş derinliği kalmayabilir. Senin bahsettiğin 10 bin kmlik ömür SS motorlar için geçerli, genelde 10bin km de kabak oluyor hatta 10bin göremeyenler de var :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar