Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Motosikleti
Sym joymax 250
Sevgili dostlar,
Ülkecek zor zamanlardan geçsekte, hepimizin kalbi biraz yaralı, biraz da umutla dolu. Böyle zamanlarda bizi bir araya getiren manevi günlerin kıymeti daha da artıyor. Bu gece Mevlid Kandili… Hepimizin dualarının kabul olmasını, kalplerimizin huzur bulmasını dilerim. 🙏
Ben de editörlüğünü yaptığım sitede Mevlid Kandili’nin anlamı ve ibadetleri üzerine bir yazı paylaştım. Okumak isteyen olursa göz atabilir.
Hepinize hayırlı kandiller, tekerimiz düz bassın, gönlünüz huzurlu olsun. 🏍️✨

Hayırlı kandiller.

Editörlüğünü yaptığınız site bir gruba veya cemaate mi bağlı?

Ya da etrafınızda ki grup, gruba özel isimle anılıyor mu?

Motosikleti
Sym joymax 250
Hayır bir cemaate veya bir yere bağlı değiil sadece kendi düzenlediğim yazım :)

Motosikleti
yok
Kur’an’da da sünnette de bugün geniş halk kitleleri tarafından kutlandığı şekliyle kandil gecelerine işaret yoktur. Mübarek kabul edilen bu geceler, Hz. Peygamber ve ashabından çok sonra (en erken 350 yıl sonra!) Mısır ve Kudüs’te kutlanmaya başlamış, daha sonra İslam dünyasının çeşitli bölgelerine yayılmıştır.

Bu kutlamalar İslam’ın bir emri veya bir tavsiyesi değildir.Müslüman toplumlar tarafından ortaya çıkarılmış ve bir “gelenek” haline gelmiştir. Osmanlı padişahlarından II. Selim döneminden itibaren ‘kandil’ adını alan bu geceler Müslümanlar tarafından mirâciye, regâibiye, mevlüt gibi çeşitli etkinliklerle ihya edilmiştir. Kandil gecelerini kutlayan her toplum kendi kültüründen bir şeyler eklemiş ve böylece bu geceler gelenekselleşmiştir. Neyin ibadet neyin gelenek olduğunun Müslümanlarca bilinmesi de elbette ki zaruridir.

kaynak: https://www.suleymaniyevakfi.org/arastirmalar/tarih-arastirmalari/kandil-geceleri.html

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu gece uslu duralım, bu gece hayvanlık yok.

3243de752814e5b18ad3ba4979793b6d.jpg

Motosikleti
Sym joymax 250
Evet haklısınız ben biraz gelenekçiyim ve ne yalan söyleyeyim bazı şeyleri paylaşmayı özlüyorum gelenek olarak da devam etmeli :) İbadetin duanın zamanı olmaz. Milli bayramlardaki geleneklerimizi bile kaybettiğimiz bugünlerde daha anlamlı geliyor 🙏🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar