Meteorolojik Uyarı 18 01 2006!

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞMUR, KUVVETLİ FIRTINA, DONDURUCU SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI VE TİPİYE DİKKAT! Yurdumuz Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Soğuk havanın 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren, Şubat ayı başına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

T.C.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Afet Koordinasyon Merkezi
AKOM

METEOROLOJİK UYARI VE DEĞERLENDİRME!

ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞMUR, KUVVETLİ FIRTINA, DONDURUCU SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI VE TİPİYE DİKKAT!

Yurdumuz Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Soğuk havanın 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren, Şubat ayı başına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe sabah saatlerinde başlaması beklenen sağanak yağmurun öğle saatlerinde şiddetini artırarak yağması bekleniyor. Yağışın özellikle şehrin güney kesimleri (sahil yolu güzergâhı), boğaz hattı boyu güzergâhı ve Anadolu yakasında daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskınları, taşkınlar ve göllenmelere karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece, hava sıcaklıklarında beklenen 6–8 derecelik düşüşle birlikte yağışların karla karışık yağmura, Cuma günü ise yüksek kesimlerde (Binkılıç, Çatalca, Aydos tepesi gibi kesimlerde) kar yağışına dönmesi bekleniyor. Cuma gecesi hava sıcaklığının -2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu nedenle Cuma gecesinden itibaren oluşması muhtemel buzlanmaya karşı direkt rüzgâr alan yollar, köprü ve viyadükler başta olmak üzere önemli güzergâhlarda hazırlıklı ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazartesi günü rüzgarın hızını artırarak fırtına seviyelerine (saatte 80-90 km. hızla) ulaşması bekleniyor. Aynı gün yağışlarında kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın kar yağışını tipiye çevirmesi ve görüş mesafesini düşürerek trafikte aksamalara neden olması bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının gündüz bile -5 derecelere kadar düşeceği tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklıkların ise -20’lere kadar gerilemesi bekleniyor. Açık alanlarda barınan kimsesizler başta olmak üzere, soğuk hava nedeniyle donarak ölümleri önlemek amacıyla gerekli hazırlıkların ve tedbirlerin alınması gerekmektedir.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ
Ahmet KÖSE
Meteoroloji Mühendisi

en iyisi 1 hafta yıllık izine çıkayım, evde oturup yatarım,bol bol siteye girerim.:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
havalar sakat havalar cok pis

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Erzurum da Kars da -40 derece arkadaşlar, hemde her kış. Korkmayın ölmeyiz.
Allah evsizlere ve odunu kömürü olmayan garibanlara yardım etsin...

iyi iyi ben tatilim zaten ekvatora yakın bi yere bi tatile kaçıyım yarın bari 1 haftalık:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eyong' Alıntı:
Erzurum da Kars da -40 derece arkadaşlar, hemde her kış. Korkmayın ölmeyiz.
Allah evsizlere ve odunu kömürü olmayan garibanlara yardım etsin...

tebrikler başka söze gerek yok

walla bugün dondum ben, finalim vardı, okuldan eve gelene kadar sırılsıklam oldum!

bu arada başlık "psikolojik deli" gibi olmuş:) bana onu çağrıştırdı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar