Metanol ?

Arkadaşlar az önce internette dolaşırken metanol adlı bi yakıt gördüm biraz araştırdım falan benzin gibi kullanılabilirmiş fakat depoyu sadece metanol ile doldurduğunuzda çok kısa sürede aşırı derecede sürtünmeden dolayı parçaları mahvediyomuş. bi kaç foruma daha baktım bi kaç arkadaş %5 oranında benzine karıştırıyomuş her hafta her türlü boru egsoz dişli testine giriyorum şu ana kadar hiç bi farklılık görülmüyor dedi ayrıca araçta %15-20 oranında güç artışı sağlıyormuş yurt dışında tonu 390 dolar olan metanol türkiyede çok nadir bulunuyormuş bunun içinde 5 litresi 30tl gibi bir miktar aslında almayı düşünüyorum %5 oranında karıştırırsam uzun süre yeter o bana sizce ne yapmalıyım nerelerden temin edebilirim kullanayım mı kullanmayayım mı ? :bounce:

Hocam +5hp faln vericek hali yok bence. Küçümsemek olarak algılamayın ama 100lük cup daki değişikliği farkedemezsiniz bile. Para kaybı bence.

Tekeriniz düz bassın :)

Şöyle açıklıyayim:

Evet model uçak, helikopter, arabalarda kullanılır. Bu kçük motorlar iki zamanlı ve yüksek kompresyon oranına sahiptir.
Metenol yada nitrometenol dediğimiz şeyin oktan sayısı oldukça fazladır. 100'ün üzerinde.
Doalyısıyla yanmaya-patlamaya direnci oldukça fazladır. Yüksek sıkıştırma ister. CUB motorunun canı buna yetmez.

İçeriğinde bulunan nitrik asit metal parçaları aşındırır.

Olumlu değil olumsuz etkisi olur kısacası.

Bende bir ara etonolu araştırdım satışı yasakmis bulsan bile benzinle ayni fiyata geliyor ve paslanma yapıyormuş.Oyle veya böyle alicaz o 5 tl ye benzini

Metanol direk demir çelikle oksijenli bir ortamda bulunursa oksitlenme yaptırır hiç deneme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar