Mesela CBF 150 Motosikletim kapının önünden çalındı diyelim! Ne olacak peki?

Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi kötü olaylar bazı arkadaşların başına geliyor, maalesef üzücü bir durum. Ben şimdi 2. el 2.5 - 3 bin lira arası 2. el cbf 150 almayı planlıyorum. Oturduğum semti de hiç sevmiyorum, daha doğrusu güvenemiyorum buradaki hırsız potansiyeli çok çünkü! Adamlar evimizin içine girdi masadaki leptobu çaldı. Herneyse,

Şimdi sormak istediğim üç şey var;

1. Kapının önündeki disk kiliti olan ve direksiyon kilidi olan bir motosikleti iterek götüremediler diyelim, kamyonete atıp götürseler? O motosikletin parasını alamaz mıyım? Kamera, Mobese falan yok maalesef.

2. Yolda gaspa uğrasam? Yani karşımdakine kesinlikle karşı çıkmam, sonuçta kafası yerinde olmuyor bir çoğunun, bıçağı takar adama. Verdik motosikleti, bastı gitti. Ondan hayır çıkar mı peki?

3. Mesela iki dakikalığına bakkala girdim, motosikletin direksiyon kilidini kitledim. Adam kırdı direksiyonu ve yokuş aşağı yardırdı. Veya çalıştırdı bir yolla.. Ama anahtar bende, yedek anahtarı dahil! O zaman parasını alabiliyor muşuz?

Nasıl oluyor bu durumlar yardımcı olursanız sevinirim. Sırf bu korkuyla motosiklet hevesim bile kaçıyor. Otopark çare ama para ayırabileceğimi sanmıyorum. :)

Kimden para almayı düşündüğünü yazmamışsın. Kasko yaptırırsan bu durumlarda kaskonun zararını karşılayıp karşılamayacağını mı soruyorsun ?
Eğer öyle ise 250 cc altında kapalı garaj ve kilit şartı aranır. Ayrıca yıllık kasko pirimi motorum parasına yakındır. Sigorta firmaları 250 cc altına kasko yapmak istemiyorlar.
Kasko olmayacağı için yapman gereken bol bol kilit takmak ve branda altında muhafaza etmek. Mümkünse kalalı garaj.

Aynen öyle Allah'a emanet oluyor ben burada kasko şirketlerine çok kızgınım ne yalan söyleyeyim yıllık kasko fiyatları astronomik rakamlar,bizim yapacağımız bol bol kilit takıp Allah'a emanet etmek elimizden başka birşey gelmez.

150 cc lik motoruma kasko yaptırmayı düşünüyordum fiyat bayagı bi uçuk rakamlarda çıktı full kasko 650 tl.motoru ücretli park yerlerine bırakıyom veye dua ediyom :queen: :bestmt:

mesela yolda giderken 4 katlı binanın 3 katın penceresinden bir zeytin çekirdeği attılar kafama çarptı öldüm. 1 saniye 1 adım erken veya geç olsa ölmeyecektim ne yapa bilirim....

kısaca nasip kısmet ..sen tedbirini al o yeterli

oturduğun yeri hemen terket :)
guzel cevap.valla bence iceri sokma imkanin varsa iceri sok yoksa kapali garaj sart.ben burada motorumu her zaman dukkanin icinde tutarim.gecen yaz memlekete gittim.tatil icin bir yere gitmistim motoru binanin onune braktim.baktim 2 cakal geziniyor etrafinda,disk kilidine falan bakiyorlar.hemen gittim motoru apartmanin girisine soktum sabah ta en yakin korumali otoparka 1 aylik kayit yaptirdim.bir videoda 2 iri yari adamin yol kenarinda duran 600 luk oldugunu sandigim bir motoru 4 saniyede minivan tipi bir aracin icine attilar.gerisini sen dusun artik.

benim titan gece 2 metre yanımda duruyo. Nasıl oluyoda oluyo? Güvenlik görevlisiyim geceleri çalışıyom. Tam kulübemin kapısının önüne koyuyom. 5 tane k 9 var ikisi kulübemde. Jiletli teller var. Motorumu çalana ruhsatını bedava vercem :)

çok şükür apartmanımızın içinde sığınak dediğimiz ancak depo gibi kullanıp bisikletleri motosikletleri bırakacağımız yer var ve kapalı garaj olarak kullanabiliyorum.

Gündüzleri okul yakınında muhabbetimin olduğu esnafların kapısının önüne park ediyorum

Yoksa cidden benimde aklım hep motosikletimde olurdu. (her nekadar mahallemizde translap ını sokağa bir iki zincirle bağlayan bi abi olsada benim içim rahat etmiyor nedense :) )

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
bu sebepden dolayı 3 sene içinde 3 defa ev değiştirdim...
şuan 4.ündeyim ve bundan daha güvenlisi yok :queen:
:joker:

Kaskonuz varsa alırsınız parayı. Yoksa polis "he bulursak seni ararız derler" motosiklet hayatınıza yaya olarak devam edersiniz. :)

Zaten alabilirsem de ne yapacağım bilmiyorum. Oturduğum semt varoş semt, yani insanların çoğu çakal. Belli başlı sokaklar vardır, kestirme diye oradan geçmeyin, polis üzerinizi arar veya hapçılar bir şey mi lazım der. :)

Bir ara arkadaşı durağa bırakmıştım motosikletim vardı 151 RS, daha o yoldan çıktım, ilerlerken polis çevirdi hemen, üzerimi aradı. Bir de kitap ismi yazan bir kağıdı rulo yapmıştım öyle koymuştum cebe zuhahaha.. Neyseki adam içini açtı baktı bir şey yok. Ben daha olayı anlamamıştım, ruhsatı falan çıkardım, adam biz ona bakmıyoruz demişti. Tebrik ediyorum, çok iyi gizlenmişler. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar