- Konu Yazar
slm adım metin . karabük ilinin safranbolu ilçesinde yaşamaktayım. motorlu testere çim biçme makinaları ilaç makinaları jenaratör gurupları çapa makinakaları . satışı ve tamiratı ile meşgul olmaktayım . bu işi baba mesleği olarak sürdürmekteyim. asıl iş tamirattır yani çekirdekten yetişmeyim . motorsiklet merakım çocukluktan beri vardır .ama annem sayesinde 35 yaşıma kadar bir motorsiklet sahibi olamadım 17 yaşımda iken biriktirdiğim harçlıklarla 69 model tek kafa bir bmv alıyordum .bana söylediği ' o motoru al eve getirdiğinde balta ile parçalarım hiç de acımam ' demişti ve peşindende 35 yaşımdan sonra istersem uçak bile alabilmeme izin vermişti
. aradan yıllar geçti ve 34 yaşımda iken bir yamaha nouvo motorsiklet aldım . hemde annemin desteklemesi ile . 4 yıldır bu makinaya biniyorum şehir içinde çok güzel memnunum ama şöyle bir 100 150 km mesafe yapmaya gelmiyor yani biraz güçsüz kalıyor. bir motorsiklet daha almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucu fiyatı ve performansı bakımından mz 251 uygun gibi geliyor .alamk istediğim motor ile eşimle birlikte gezi motoru olarak kullanmayı düşünüyorum . sizden istediğim bu makina ile 2 kişi ( 150 kg ve bir miktar 40 kg bagaj ) ile ortalama 110 km saat hız ile uzun yolda tahminen kaç LT yakıt tüketir . deposu kaç litredir. bir doldurmada kaç lt alıyor .ve nekadar yol gidebiliyor . dengeli bir motorsikletmidir? tamir konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum .çünkü zaten tamirciyim . bu makina ile uzun yıllar haşır neşir olmuş arkadaşlardan bu konu ile yorumlarını beklemekteyim .saygılar ve iyi forumlar ..