Merhabalar

Merhabalar,
Yaklaşık üç ay önce motorumu almaya çalışıyordum da gümrük derdinden dolayı bir sürü sorunlar çıkmıştı. Sonra da siteye mesaj atamadım bir türlü. Neyse geç oldu güç olmadı. Siteyi de o zamandan beri takip ediyorum.
Bir Hyosung RX 125 aldım. Ancak iş yoğunluğundan dolayı daha 360 km deyim. Ama buraya bir tane kaza sığdırabildim. Eldivenim olmadığı için ellerim çok az çizildi bir de ayağım biraz ezildi bir süre topalladım. Korumalar sağolsun çok iyi korudular:) Kullanmayan varsa kullansın lütfen. Alette bir iki çizik dışında bir şey yok.
Benim bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim
1- İlk defa motor kullandığım için şu anda en fazla 80 km hıza çıkabiliyorum. Bu daha önce 60 idi şimdi biraz yükseldi. Daha çıkar mı yoksa rodaj için hızlı mı gidiyorum?
2- Motor sabahları çalışmakta zorlanıyor. Çalışsa bile stop ediyor. 20 kere denemem gerekebiliyor. Bazen sıkılıp işe arabayla gidiyorum. Ama öğleden sonraları veya ısındıktan sonra ilk marşa basışta veya ayakla çalıştırmada çalışıyor. Bujide bir sorun mu var veya başka bir olay mı?
3- Çerkezköy'de yaşadığım için gezecek adam lazım buralar çok güzel geçen Kıyıköy diye bir yere gittim mesela harikaydı. İstanbul'a şimdilik gelmiyorum ehliyet almadım diye. Burada gezecek adam var mı?
Neyse şimdilik bu kadar. Şu motor açılsın ben de gezilere gelmek istiyorum. Olmadı buralarda da bir şey organize edebiliriz. Selamlar

1- 80km normal sayılır hızlı değil.
2-Cikle diye bi olay var. ilk çalıştırmada kullanılır. motor direk çalışır.
3-ben göztepedeyim valla

4- Hoşgeldin aramıza :cherry:

hoşgeldin arkadaşım..
danger0, + 1 doğru . sabah ilk çalıştırmada jikleyi kullanırsan karburatör boğulmadan çalışır .daha sonra çalıştıramama sebebınde bu zaten soğuk motorun yanamayan fazla benzınden dolayı boğulması.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hosgeldın :rendeer:

Teşekkürler cevaplar için,

Hoşbulduk. Anladığım kadarıyla jikleyi her çalıştırmada sıfıra indirip çalıştırırken tekrar kaldırmam gerekiyor. Bunu gene yaptığımı düşünüyorum. Ama her seferinde aynı olay mı olacak. Mesela motor sıcakken hiç bir sorun yaşamıyorum. Tek seferde çalışıyor. Bir de bizim burda bir tane scooter var adam ilk olmadı ikinci seferde cart diye çalıştırıp gidiyor. Moral sıfıra iniyor tabiki. Nasıl terminatör bi chopper bulup basıp gidiyor ya benimki olsa kesin yakalanırdı.
Bu arada ben gelirim İstanbul'a zaten orada evim ve de kalbim :joker: ama kesin buralara da gelmeniz lazım. Resmen karadeniz diyorum başka bir şey demiyorum.
Neyse tekrar teşekkürler. Selamlar.

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşım aramıza hoşgeldin aynı motora sahibiz diğer işten anlayan arkadaşlarında dediği gibi ilk çalışırmada jikleyle çalıştır vitese geçmeden önce 1-2 dakika bırak jiklede çalışsın bu arada senin elinde gazda olsun motor ısındığında jikleyi kapat ve öyle hareket et yoksa motor gaz yemeyip stop edecektir arada bir kick startlada motoru çalıştır çok ii bir motordur ben 3 seneden beri kullanıyorum memnunum eğer sorun yaşarsan özelden yaz yardımcı olmaya çalışırım sevgiler :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
selam hocam hoşgeldiniz.ya abi bu platin meme yapmıştır olayı olmasın?biliyonuz ki ben de yeniyim daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar