ya trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda da çıkıyorum artık trafiğe.hiç teklemeden motoru kaldırması çok zevkli.motora ilk bindiğimde o debriyaj ayarı yok mu öldürüyodu beni;resmen savaşıyodum motorla.karadeniz yollarını bilirsiniz:cide-abana-daday-azdavaya gittim,o yollarda öğrendim sürmeyi-ehliyet yoktu o zamanlar ; ve artık düz yol kesmiyo beni-o virajlı yollar,yokuşlar,manzarayı seyrede seyrede gitmeler çok daha zevkliydi.
motoru tutamadığımdan orta ayağa hiç kaldırmıyorum.kaldırmaya kalkıştığımda yanımda 3 kişi wardı:her biri şööle tut,bööle tut diye yönlendirmişti de ben yine de gıdım oynatamamıştım yerinden motoru.
motoruma bayılıyorum ama sabahları çalıştırmam çok zor oluyo,yeniden bujiyi yakacam diye korkuyorum.
bi de vites göstergesi olsaymış...
bende ilk aldığımda orta ayağa hiç kaldıramıyordum..önemli olan güç değil teknik... ben şimdi tekniğini ögrendim işin.. yinede zorlanıyorum bazen

motor yokuş yukarı dururken daha kolay oluyor orta ayağa almak..düz veya yokuş aşağı daha zor oluyor ... yokuş bi yerde kaldırmayı deneyin bence, zaten düz yerlerde orta sehpa lazım olmaz, yokuştada burnunu yukarı verirseniz motorun sizin için sorun olmaz , birkaç denemeden sonra kaldırırsınız diye düşünüyorum..
Sabahları çalıştırırken 2 saniyeden fazla marşa bastığımı hatırlamıyorum.. 1 kez ilk aldığım sabah çok yüklenmiştim o zaman jigleyi çekmeyi unutmuşum...hee birde ayaklık açıkken marş basar fakat çalışmaz biliyorsunuzdur sanırım, öyle ayaklık açıkkende bi kez zorlamıştım motoru...
Sabah jigleyi çekip, yan ayağı kapayıp, 1-2 saniye elcikten gaz vermeden marşa basmanız yeterli... Eğer çalışmıyor ise tahminimce benim jiglede olduğu gibi sizin jigle kolunda bi gevşeme vardır ve jigleyi çektiğiniz halde kelebek kapanmıyordur... basit bişeydir tamirciye gösterebilirsiniz...