Merhaba

Arkadaşlar selam.
38 yaşında özel sektörde çalışan SAP yazılımcısıyım.
İstanbul trafiğinden bıkıp 38 yaşında sıfır KTM duke200 kullanıcısı oldum. :) Henüz 500 km motor kullanmışlığım var ve acemiyim. Kazasız belasız uzmanlaşacağım günleri iple çekiyorum.

Merhaba,

Hayırlı uğurlu olsun.Umarım ekipmanlarınız tamamdır.İnanılmaz önemliler çünkü,bilincinde olduğunuzdan eminim :) Nice kilometrelere kazasız belasız sürmeniz dileği ile..

Ne kadar temenni olsa da kazasız belasız sürmek ,mutlaka ufak tefek dahi olsa yaşayabiliyoruz.Bu yüzden ilk başladığımda,belki vucudumda kazanın eserlerine dair izler kalmaması,canım,can güveniliğim için ekipmanlara önem vermiştim,neredeyse motorumla aynı fiyat değerindelerdi. Yaptığım ilk ciddi kazada ise tek bir çiziğim yoktu.Bir kere insanın üzerinde oluyorlar,ihtiyacınız olduğunda giyinmemişeniz eğer çok kötü neticelenebiliyor.

Uzmanlaştığınız günler yakın olsunlar,uzmanlaşmayı hızlandırmak içinde eğitim alın derim. İstanbul'da motosiklet için eğitime daha rahat ulaşabilirsiniz.

Keyifli rüzgarlar ::fool::

Merhaba,

Hayırlı uğurlu olsun.Umarım ekipmanlarınız tamamdır.İnanılmaz önemliler çünkü,bilincinde olduğunuzdan eminim :) Nice kilometrelere kazasız belasız sürmeniz dileği ile..

Ne kadar temenni olsa da kazasız belasız sürmek ,mutlaka ufak tefek dahi olsa yaşayabiliyoruz.Bu yüzden ilk başladığımda,belki vucudumda kazanın eserlerine dair izler kalmaması,canım,can güveniliğim için ekipmanlara önem vermiştim,neredeyse motorumla aynı fiyat değerindelerdi. Yaptığım ilk ciddi kazada ise tek bir çiziğim yoktu.Bir kere insanın üzerinde oluyorlar,ihtiyacınız olduğunda giyinmemişeniz eğer çok kötü neticelenebiliyor.

Uzmanlaştığınız günler yakın olsunlar,uzmanlaşmayı hızlandırmak içinde eğitim alın derim. İstanbul'da motosiklet için eğitime daha rahat ulaşabilirsiniz.

Keyifli rüzgarlar ::fool::

Hocam merhabalar konuyu dağıtmak gibi olmasın ama size bir sorum olacak , şimdi ben öğrenciyim harçlığım biraz bol olduğundan arttırarak ilk motorumu almaya çalışıyorum.

Bajaj boxer 150 fiyat 2736

bunun üzerine plaka + ruhsat + sağlam kask + dizlik + eldiven + mont + teker + topcase + koruma demiri

bir 2700 daha gerekecek sanırım , bütçe yapmaya çalışıyorum da yaklaşık bir tahmininiz varsa söyleyebilir misiniz ?

Saygılar

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
hoşgeldin meslektaş :)
özellikle istanbul için çok isabetli bi karar almışsınız, ama oradaki otomobil denyoları da düşünerek,
araç sürücülerine dikkat edin derim, aramızda olmanız sürüş tekniğinizi geliştirmek için bir adımdır,
kazasız belasız bol keyifli sürüşler :)

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Güvenlik önemli Her ne kadar ciddi maliyetlerde olmasa da Ekipmanlarım aşağıda.
Dainese d dry Mont,
Agv kask,
Dainese bellik,
Dainese dizlik,
Dainese eldiven aldım. Korkudan şuan 100 ün üzerine çıkamıyorum daha motor da yeni. Birde yokuşta kalkışlarda sorun yaşıyorum stop ettirebiliyorum. Yavaş hızda giderken ( < 10 km/h) yalpalıyorum özellikle istanbulda yavaş seyredebilmek çok önemli. Zaman bulunca eğitime de gideceğim. Gözlükle kask kullanmak biraz sıkıntılı oluyor buhar vs ile boğuşuyorsun. Ama her şeyden önemlisi Tüm arabalar durmuşken yanlarından geçmek inanılmaz bir keyif veriyor :) bazı hanzolar emniyet şeridini de işgal ediyor korna çalınca kızıyorlar ama o kadar olacak tabi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:24 ----------

Açıkçası bu rakamlara sorunsuz ve güvenli bir motor keyfi yapılabilir mi bilmiyorum. Ama benim Motor herşey dahil 13200 tl ve ekipmanları da motor aldığım yerden aldığım için çok sıkı pazarlıkla %30-%40 lara varan bir indirim ile 2500 tl toplamda 16000 tl lere yaklaşan bir rakama mal oldu.

Duke 200 çok beğendığim bi motor. Bu kiş aylarında biraz daha dikkatli olmanizi öneririm. Zaten havalar bi ısınsın sizi evde kimse tutamaz :) Keyifli sürüsler dilerim.

Acemiliğinizi atmak için havaların da güzel olduğu zamanlarda alın başınızı trakyaya doğru açılın; Halkalı üzerinden Karadeniz kıyılarına doğru...
Her ne kadar İstanbul trafiğinde daha çabuk ilerlemek için almış olsanız da, emniyet şeridinden, hele hele arabaların arasından kaptırıp gitmekten kaçınmanızı öneririm; siz dikkatli sürseniz bile otomobil sürücülerinin ne yapacağı hiç belli olmadığından anlık refleksle durabilmeniz / yana kaçabilmeniz zor olabilir.
Ekipmana bütçe ayırmanız son derece doğru olmuş.
Düşük hızlarda yalpalama konusunda, stop ettirmemek için debriyajı çekip boşa alıyorsanız arka tekerdeki çekiş kaybolduğundan yalpalamanız buna bağlı olabilir. Debriyajı tam da durma anında çekip durun; yoksa vitesteyken gidin; arka tekerden çekiş düşmezse motosiklet zaten dinamiği gereği kendini toparlayacaktır.
Yüksek hızlara çıkmaktan endişe ettiğinizi belirtmişsiniz; yüksek hızlara ulaşmaya çalışmayın zaten daha. Düşük hızlarda motosiklet kontrolü üzerinde yoğunlaşın.
Güvenli ve keyifli sürüşler.

merhaba siz almıssınız yakında ben de alıyorum inş.ha bu arada biz de SAP kullanıyoruz konya da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar