öncelikle hoşgeldiniz öncelikle şunu belirtmek motor tecrübenizin ne kadar oldugunu bilmiyorum ama ben diğer arkadaslara katılamıcam malesef cbr 125 bi scoterdan çok daha seri ve racing tipi bi motor başlangıç için tavsiye etmem nekadar 125 lik olsada 200 cc ye yakın bi performansı var yeni bi kullanıcı için uygun değil cbf 150 yide tavsiye etmem boyunuz 1,65 olduguna göre 1,70 lik bi insan ancak iki ayagını yere rahat koyabiliyor bence siz cup türü bi motorla başlayın daha güvenli.
zorlanmazsın ben kendimde denedim :mrgreen:
hoşgeldin
Öncelikle şu ağırlık meselesine açıklık getirelim..
CBR 125R modelinin ağırlığı (resmi web sitesinde yazılmış olan): 115 kg.
Herhangi bir scooterın ağırlığı ise ortalama: 113 kg.
113 kg bir scooter'a hakim olup da, 115 kg CBR 125R'a mı hakim olamayacaksınız? :mrgreen:
Motorun hakimiyetinin kilosu ile ilgili degilde boyutları ile alakalı oldugunu düşünenlerdenim.. Motor altınızda büyük kalıyorsa ona hakim olamazsınız. Ani durumlarda, ani durmalarda, dönüşlerde şansınız azalır. Elbette kilo da önemli ama ben 70 kg. iken 190 kiloluk Kymco Venox 250'yi sürebilmiştim. Ama döndürmeye gelince çok zorlanmıştım..
Zamanla alışırsın merak etme.. :wiinkk:
CBR 125R sınıfının en kaliteli, en dengeli, en güvenli, en sağlam motosikleti.
Bunu kabul etmeyenler olabilir ama bu bir gerçektir...
Şiddetle ve şiddetle CBR 125R almanızı tavsiye ederim..:cat:
Ama CBF 150 alacağım dersen, gerçekten harika hatları, işçiliği ve kalitesi olan bir motor. :cat:
Motor alırken en çok dikkat edilmesi gereken şey, motorun son hızı, tipinden çok:
- Motosikleti ithal eden firma, üretici firma ya da Türkiye Distrübütörü
- Servis ağı ve servis kalitesi
- Yedek parça ağı ve yedek parça fiyatları
- Müşteri hizmetleri
bunlara bakmanızı tavsiye ediyorum..
Ve şuan Türkiye şartlarında bu 4 seçeneği bize en dengeli şekilde HONDA sunuyor. Şimdi hemen herkes diyecek ki HONDA'nın yedek parça fiyatları fazla..
Eee bu kadar hizmet veriyor adamlar, o kadar da olsun degil mi yani? :cherry:
Hepinize saygılarımı sunuyorum..
Kazasız, belasız, keyifli sürüşler diliyorum..:rendeer:
CBR mania ne o kaç para aldın?söle bakem bi tane cbf150 manyagı vardı şimdi de sen mi başladın....yogsa burdur honda bayisi mi oldunnnn.... al kurtulalım artık senin bu CBR sevdan da yoksa her topicte CBR 125 özelikleri okucaz....sana sorsam şimdi sıkıştırma oranlarını bile sölersin ezberden....
ezo sen sakın CBR125 le dag bayır gezme emi arkadasım. bazı arkadaslar scooter la dag bayır gezdiler. ondan sonra motosiklette kusur buldular da. aman diyim cbr 125 gelmez öle dagda bayırda gezmeye
Laf bana geliyor yine ezo sen dikkate alma bu mesajı..
Al bir Honda, bak yoluna.. :cat:
Ben Kanuni'ye çok güvenip yaptım bi hata dağa çıktım. Ertesi hafta vedalaştık motorumla.. :queen::queen:
kendin diyosun daga cıktım ertesi hafta vedalaştık diye hem ben sana bi önerim yapmıştım. parçaları 5 hafta önceden iste. beklemek zorunda kalmazsın diye yalan mı????
merhaba oncelikle aramıza hosgeldin ezo! bu arada SERHAT lutfen 125 sınıfının en iyisi diye bahsetmeyelim cbr125ten,ama bayan için ideal bir motor olabilir bencede cbr125 almalısın CBF 150'yi genellikle kuryeler kullanıyor sen de pek estetik durmaz arkadasların dedigi gibi repsol veya siyah alınabilir simdiden hayırlı olsun![]()
Ey ahali, kafaya aliniyorsunuz gibi bir his var icimde....