Merhaba Ben Arif :)

Merhaba motosiklet.net ailesi ben arif 17'yaşında samsunluyum istanbul küçükçekmecede oturuyorum
Okumuyorum lise 1de ilk sene dondurdum 2.hakkımda okuldan atıldım çalışıyorum deri sehpa zigon döşemesi yapıyorum mesleğimde kalfayım İş hayatına atıldığımda web tasarım kursuna başladım 5'ay gittim önümüzdeki ay sertifikamı alıcam o sertifika sayesinde tanıdık bi abimin olduğu şirkete giricem kısacası geleceğimi açıyorum,Motorsikletim yok ehliyetimde yok bu ay içi ehliyete yazılıp ardından motor almayı düşünüyodum ama malesef ailecek köye gidicekmişiz o yetmedi tekirdağ çerkezköye taşıncakmışız 2ay içinde çerkezköyde olucam ehliyete orda yazılcam ehliyet bittiğinde yamaha yzf r 125 alıcam tabi baba parasıyla almıcam yani babam ayarlıcak herşeyi kredi kartı felan yaşım tutmadığı için, Bende aydan aya ona 800 800 taksit parası vericem ikiz kardeşim var oda yzf r 125 alıcak benim yaptığım gibi yapıcak ailem motora başta karşı geldiler sonra motor sürdüğümü gördüklerinde fazla kızmadılar sonadan onlarda kabullendi işte :) başlangıç olarak yamaha yzf r 125 iyi ama görüntüsü çok iyi oyüzden 2milyar fazla verip bunu almak daha anlamlı geldi enazından dışarda ilgi kaynağı bi görüntüsü olur motorun zaten r6 dan farkı herneyse 3'ay içinde motorumu alıp buluşma vs olursa katılıcam teşekkürler :)

kardeşim motosiklet dünyasına adım atmış olman güzel birşey ama ne kadar heyecanlı olduğunda mesajından anlaşılıyor.yzf r 125 görünümü müthiş bir motosiklet belki bi çok kişinin de sahip olmayı isteyeceği bir makina ama parası da o biçim.maddi durumun nasıldır bilmem fakat 800 lira taksitte her babayiğidin harcı değil.üstüne üstlük yedek parça konusunda da gayet tuzlu.saatte 20 km hızla giderken senin hiç bir hatan bile olmasa çukur ,yağmur vs yüzünden düşsen yere grenajda şurda burda çatlak kırık falan falan olsa 500 600 liralık masraf çıkar.hele de yeni başlıyorsan motosiklete böyle ufak düşmeler yaşaman gayet muhtemel.kendi adıma konuşuyum. ben ilk kez motor sahibi olduğumda o kadar para verdikten sonra ufacık çizilse bile canım yanar ,bi de üstüne düşsem orası burası kırılsa sadece canım değil cebimde yanar :) o yüzden demek istediğim çabuk gaza gelme. önce bi 2. el daha uygun fiyata bi motor al koruma demirini de taktır guvenliğini kaskını montunu da giy ki düşsen kalksan bile bu yolda hevesin kırılmadan devam edebilesin. aksi taktirde böyle heyecanla başlayıp sadece doğru yol izlemediği için talihsizlikler yüzünden pişman olup motoru bırakmanı istemeyiz...

Evet öyle ama babam kardeşim ve ben 5ay içinde 14milyarlık taksitler ödedik yani 800 lira taksit benim açımdan sıkıntı olmaz nasıl sıkıntı olur önceki kadar giyimime önem veremem cebimdeki harçlığım azalır v.b tabi web tasarım kursuna gittim onun bi ayrıcalığı var şuan sertifikam olmasa bile bazı işyerlerine site yapıyorum şahsen çalıştığım yerede 450tl ye site yapmışlığım var taşındığımda alıcağım için motoru önce bi 2bin tane web tasarım yapımıyla alakalı kart bastırıp tüm işyerlerine dağıtmayı düşünüyorum enazından ayda 2site çıksa yine en az 800tl kazanırım hiç yoktan ayda bi site yapsam yine 400tl kazanırım onuda eve veririm enazından çene yapmazlar, evet ben çok heyecanlıyım heleki 3ay nasıl dayanıcam onu bile bilmiyorum ama yamaha yzf r125 e kafayı takdım honda alırsam bi süre sonra görüntüsünden sıkılacağımı biliyorum ve bi süre sonra değiştirmek istiyeceğimdir oyüzden yzf daha mantıklı geldi motoru aldığımda ilk taksiti babam vericek bende aldığım maaş'a tüm giyim ekipmanlarımı almayı düşünüyorum ekipmansız giyimsiz kuşamsız zaten kaza bela yada çevirme gibi çok şey başıma gelir hız meraklısı değilim heleki trafiğin ne oldugunu bildiğim için motorda hiç hıza merak basmadım zaten trafikte motorsikleti araç yerine koymuyolar o ayrı bişe ALLAH korusun bişe olurda kaza yaparsam felan motorun masrafı 1.000tl felan olursa ozaman yapıcağım tek şey site yapmak başka çarem yok oda olmadı ailem masrafları karşılasa site isteği geldiğinde o siteyi yapınca aldığım parayıda aileme veririm herşeyi düşündüm aslında ben fikriniz için çok teşekkür ederim abi ve bu tavsiyeleriniz için inşallah motoru alınca bende buluşmalara katılıcam bu arada benim boyum 1.65 yaşıma göre kısa ama genetik malesef motordayken ışıklarda felan sıkıntı olurmu :(

kardeşim yzf r 125 in sele yüksekliği 82 cm.yani biraz yüksek.boyun için sıkıntı çıkarabilir demiyorum çıkarır yani bence.bak altın elbiseli adamın yzr r 125 i anlattığı bir video var
http://www.youtube.com/watch?v=VHpbRbiF__g
o da benim düşündüğüm gibi başlangıç motoru olarak bu motoru önermiyor.bi izle kararı sen ver.

Selesi 1.82 ise çok sıkıntı çıkarır evet ama bu motora kafam çok yattı aslında ne yapacağımı şuan şaşırmış durumdayım mesela size komik gelicek ama ışıklarda düz değilde yan dursam nasıl olur yani hafif sağa doğru şünki boy yetmiyosa düz durmam imkansız yani :S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar