Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba ben Alanya dan yeni, İstanbul a geldim Alanya da motor kullanıyordum fakat İstanbul yollarında nasıl bir motor kullanacağımı bilemiyorum.
Asgari ücretle çalışmaktayım ve bu İstanbul trafiği beni hayat dan soğuttu.

bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler..

İstanbulda gittiğiniz yere ulaşım çok sıkıntılı değilse araç kullanmayın...

25 metrelik yolun, hacetin, damlataşın sıkışıklığını çok özleyeceksin orada maalesef

o kadar çok seçenek var ki.
150cc 20cc arası bir şey istiyorum.
bu güne kadar NS200 NS150 DUKE CBR125 lere baktım hep diğer marka ve modeleri hiç bilmiyrum.
dün birinden ilk defa sym wolf 250 duydum.

İstanbul'da güvenli bir şekilde motosiklet kullanmak istiyorsan frenlerin ve lastiklerin çok iyi durumda olmalı ani bir şekilde yavaşlayabilmelisin.

İstanbul trafiğinde diğer araçlar tarafından sıkıştırılmamak için şu üç şeyi yapmak gerekli.

İlk kural öndeki aracı yakından takip etmek. eğer takip mesafeni arttırırsan diğer sürücüler önüne kırarak o boşluğa girerler. Önüne her girene yol verip takip mesafesi bırakmaya devam edersen "herkesin sağından solundan atlayarak geçtiği yolu yavaşlatan kişi" olursun.

İkincisi her an ani fren yapmaya ve kaçış manevrasına hazır olmak. Önündeki araç aniden yavaşlayıp sağa-sola dönebilir buna hazırlıklı olmalısın. Sağ iki parmak daima ön frende sol el debriyajda olmalı. Önündeki aracın kenarından fırlayıp gidebileceğin şekilde sağ veya sol lastik izinde gitmelisin giderken şunu düşünmelisin "önümdeki araç aniden durursa nereye kaçarım?". Takip mesafesinin az olmasının doğal sonucu bu.

Üçüncüsü önüne çıkan her aracı geçmek. Mesela diyelim ki E-5de gidiyorsun sağ şerit 70 orta şerit 90 sol şerit 100 km/s hızda akıyor. Hiçbir zaman kendi hızına göre bir şerit belirleyip oradan devamlı gitmeyeceksin. Bunu yaparsan eninde sonunda birisi seni sıkıştırır. Mesela 80le mi gitmek istedin sağ şeritten gidip önüne çıkan araçları orta şeriten sollayacaksın. Böylece orta şerittekiler ve sağ şerittekiler gözleriyle sürekli seni takip edecek ve asla üzerine araba sürmeyecek. Eğer daha hızlı gitmek istersen aynı şeyi orta şeritle sol şerit arasında yaparsın. Önemli olan hiçbir zaman bir şeritte sabit gitmemek sürekli hareketli olmak.

Pampaleyta günlük kaç km yol yapcan onu yazsan. Ekonomik bişey al ybr, cbf filan, hırsızı az olur.

Burası istanbul saygısızlık, yakın takip, taciz, sinyalsiz dönüşler filan bunlara dikkat et. Yaya geçidi gördünmü durup yol verim deme, arkadan girerler ve korna yersin. Taksilere dikkat et, (olurda vurursan yatar parası isterler sakın verme s.. çek) doblo gördünmü kaç!!!

Feribota binerken sıra kavgası yapıp sataşan olursa dersini verirsin.

Son olarak kız kulesinin oralara gidersen yanında bayan olmasın. Çiçekçi, muzcu, çekirdekçi, fotoğrafçı, erikçi, sucu, dilenci, peçeteci ve üçkağıtçısı bitmez. Bi bitmedi anasını satım.

welcome to istanbul. :p

Hadi selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar