Paşam,senin demenle ne çok olur ne de az olur, sana fazla gelebilir ama honda nın 1 günlük eğitimleri 500 TL, ayrıca ücret ilan bildirimlerinde fiyatlar belirtilmiştir zaten,
Niye A2'lerin fiyatları yüksek sana anlatayım güzel kardeşim , aday geliyor ''abi ben...kursa kayıt olucam ama motor kullanmayı bilmiyorum'' biz tamam diyoruz 10 saat eğitim 50TL den 500TL,aday hemen ''abi fiyat çok yüksek yandaki kurs veya bilmem ne ilçesinde ki kurs 300TL'' eğitim veriyorlar mı? yok motor kullanmayı biliyorsan kaydediyorlar, sonra bir şekilde 3 aşağı 5 yukarı kaydını yaptırıyor ilk çalıştırmada motoru düşürüyor motorun koruma demiri eğiliyor dönerken gazı açıyor hop duvara giriyor, kaldırıma çıkıyor, motorun annesiyle güzel bir birliktelik içine giriyor,
sonra sınavda, dubaların arasından geçerken deviriyor, platformundan düşürüyor,8 çizerken ayağını yere koyduğu için motorla yer arasına sıkıştırıyor,
daha yazıyım mı yani o işle klavye kahramanlığı yapmak olmuyor güzel kardeşim oturduğun yerden yazmak kolay çok pahalı diye ama işin aslını bilmeden konuşma.
Mevzu basit Çocuk direksiyon sınavından kalmış tekrar girmek isterse kalma parasını vermek zorunda,2+2=4 bu kadar basit.
Klavye delikanlılığıyla ne alakası var ben anlamadım.Ben sadece soru sordum
saat ücretleri 20-30 TL değil mi diye.Bu kadar sert çıkışınızın da sebebini
de çözemedim.Geçen haftalarda a2 sınavından kalıp 2.girişte ne kadar para
ödeyeceğini soran birisi vardı.Bende 150 TL dedim.Ehliyet kursunda çalışan 'ayzek' adlı üye
bana aynen şu cevabı verdi:
(Bu işte ne kadar bilgin var ? sürücü kursunun söylediklerinden mi ibaret sadece ?
az biraz yukarıyı okursan 2 ders zorunlu eğitimin olduğunu fakat a2 için 50 tl ders
başı olmadığını söyledim dayanak 2003 ten beri sürücü kursunda çalıyorum ilk yardım
artı a2 usta öğreticili yapıyorum neye ne kadar alınıyor gayette iyi biliyorum bakanlığın
belirlediği resmi fiyatlar vardır bu sınırlar geçilmeden kurslar fiyat ilamında bulunurlar
alması gerekende o ücret olur ama genelde fazlasını alırlar sana söyleyeceğim bildiğini
oku ama işin aslı öyle değil. Ben elimden geldiğince güçüm yettiğinc
formdaşlarımın mağdur olmasını istemediğim için söyluyorum adam
kursa kayıt oluyor a2 için sonra forma yazıyor egıtım vermıyolar napıcam
sınav ucreti 100 tl yatıran adamlar var söyluyoruz genede yaranamıyoruz
sımdıde a2 nın saat ucretine 50 diyorlar aslında a2 saatlık ucreti
15-20 b ıcınde 25-35 arasıdır ama b yi 50 den aşagı vermezler
burdada a2 yı 50 tl olarak baz alıyorsunuz kursuna gidip kayıt
olurken yaptıgın sözleşmenin fotokopısını ve aslını görmek istediğini
belirt orda 1 saat lık ders ücretinin ne kadar oldugu yazar resmı fiyatı
yani bakanlıga ben bu fiyattan veriyorum dedıgı fıyat oda 15 ila 20 dir
orda yazanı öde dolandırılıyorsunuz ben buna karşıyım tav oluyorum ayar
oluyorum ne dıyeyim.)
Bende bana bu mesajı yazan kişinin bu işin içinde olduğu için,neyin ne olması gerektiğini bildiği için motosiklet ders saatinin 50 TL çok olduğunu yazdım.Yani ben bana fazla olduğu için değil,olması gerekenin böyle olduğunu bildiğim için fazla dedim.