Merhaba abilerim bişey danışıcagım

Büyük günler geldi çattı annemler ümreye gidiyor tam 9 gün sonra filan :)

bende şişlideli esengül honda bana bayagı yakın oldugu ıcın ilk oraya gitmeyi düşünüyorum cbr 125 çok bilinen bir motor ve herkesin gözdesi bir motor ben cbr 125 r ı aldınmı 20 bin km kullanıcağım kesinlikle en az 15 bin :D yoksa ailem yükseltmeme izin vermez demek istediğim yaşım 18 bitti ilk vitesli motor tecrübem cbr 125 benim dikatimi hep çekicekmidir sizce abilerim ?

Yani mesela bir kız arkadaşımla artçı olarak aldığımda arkama dikkat çebilirmi :p yoksa scooter gibimi yani :'(

pazartesi sanırsam alıyorum :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

CBR 125R dikkat çekiyor tabiki ben çok ilginç şeyler yaşıyorum ışıkta durduğumda veya yol kenarında durduğumda genelde fark edliyor.

Yakıtını soran, memnunmusun diyen, en son kaç yaptın diye sorun hatta 3 kere yolda satmayı düşünürmüsün diyen pazarlık bile yapan oldu.

Genelde kız arkadaşımla motorun üstündeyim bazen hakkaten sıkılıyorum ışıkta falan durduğumda bu muhabbetleri yapmaya.

Bu forumda çok bok atarlar CBR 125R'a fiyatı yüzünden ama tip olarak dikkat çekiyor birde tipi gören çok hızlı birşey zannediyor bostancıda kaç defa sıkıştıran oldu taciz eden oldu beni.

Ben 80 kız arkadaşım 45 kilo performans olarak bazen yetmediği oluyor evim küçük çamlıcada oradaki bazı yokuşlarda dur kalk problem oluyor.

Scooter'dan sonra bu motoru beğenmeni anlıyorum. Bende de aynısı oldu. CBR125r diye tutturdum (kendimce nedenlerim var, etrafımda çok kullanan arkadaşım olduğundan.

Senden isteyeceğim birşey var öncelikle.Hayırlısı ile motorunu al önce sonra korumaların. Ufak ufak semtinde sürüşlere başla hemen çıkma trafiğe, oto yola. Ben 1 hafta semtimde gezdim. 2 ay sonra arkama kız arkadaşımı almaya başladım. Önce bir alış, öğren, tanı hatta bir yan yatır :) Sonra kız arkadaşınla gezmeye başla. Scooter çok başla birşey çünkü.

Son düzenleme:
Benim ybr 125im var. Motora 200 kilodan fazla yük bindiği oluyor. Emin ol ki eğer iyi bir sürücüysen 125 cc miş 150 cc miş farketmez hertürlü kullanırsın. Bu arada görünüş olarak cok güzel bir motor ama çok fazla bir şey bekleme nihayetinde giriş motoru olur kendileri. Bu arada güzel seçim. Inşallah sokak serserisi olmazsın ekipmanları unutma. :)

Kafanı karıştırmak istemem fakat YZF R125 e de bi bak istersen kardeşim. Sonuçta bir yere kadar yetmicek diye düşünüyorum ama olmuşken en iyisi olsun derim ben acele etme ve kesinlikle en geniş çaplı araştırmadan sonra en makulü neyse onda karar biç :) YZF R125 de güzel motor

CBR 125R dikkat çekiyor tabiki ben çok ilginç şeyler yaşıyorum ışıkta durduğumda veya yol kenarında durduğumda genelde fark edliyor.

Yakıtını soran, memnunmusun diyen, en son kaç yaptın diye sorun hatta 3 kere yolda satmayı düşünürmüsün diyen pazarlık bile yapan oldu.

Genelde kız arkadaşımla motorun üstündeyim bazen hakkaten sıkılıyorum ışıkta falan durduğumda bu muhabbetleri yapmaya.

Bu forumda çok bok atarlar CBR 125R'a fiyatı yüzünden ama tip olarak dikkat çekiyor birde tipi gören çok hızlı birşey zannediyor bostancıda kaç defa sıkıştıran oldu taciz eden oldu beni.

Ben 80 kız arkadaşım 45 kilo performans olarak bazen yetmediği oluyor evim küçük çamlıcada oradaki bazı yokuşlarda dur kalk problem oluyor.

Scooter'dan sonra bu motoru beğenmeni anlıyorum. Bende de aynısı oldu. CBR125r diye tutturdum (kendimce nedenlerim var, etrafımda çok kullanan arkadaşım olduğundan.

Senden isteyeceğim birşey var öncelikle.Hayırlısı ile motorunu al önce sonra korumaların. Ufak ufak semtinde sürüşlere başla hemen çıkma trafiğe, oto yola. Ben 1 hafta semtimde gezdim. 2 ay sonra arkama kız arkadaşımı almaya başladım. Önce bir alış, öğren, tanı hatta bir yan yatır :) Sonra kız arkadaşınla gezmeye başla. Scooter çok başla birşey çünkü.
atBu kadar uzun yazı yazdıgın için teşekkür ederim :) Motordan çok fazla bişey beklememk lazım ama scooter dan daha rahat gidişi cukurlarda rahat oluşu daha iyi hem yakıtı konusunda herkes diyor cok az dıye 50 tl lik benzınle 350 km ortalama filan yapan kişiler duydum .) yani erzincana gidebilirim :) Annemle konuşuyoruz hayla aldırcam da bu euro parası birazcık daha yükselsin satim diyor zararına suan dıyor :'( ayında 24 une kadar 281 filan olursa kesinlikle altımda olcak :) birde biliyormusunuz bilmiyorum da 2015 model sadece siyah mı piyasada alıcagım bayide 2015 model yazıyor sahibindende ama kırmızı cbr da var :) bilginniz varmı

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------

Kafanı karıştırmak istemem fakat YZF R125 e de bi bak istersen kardeşim. Sonuçta bir yere kadar yetmicek diye düşünüyorum ama olmuşken en iyisi olsun derim ben acele etme ve kesinlikle en geniş çaplı araştırmadan sonra en makulü neyse onda karar biç :) YZF R125 de güzel motor

YZF 125 çok güzel motor ama ona o para verilmez :) 250 cc si 13.500 ken 125 cc sine 12.800 vermek bayağı saçma olur 250 olanı almak daha mantıklı olur alırsın eğitime gidersin fark etmez ama benim ailem 250 ye şuan aşırı derece karşı :)

Güzel kardeşim o açıdan bakarsan sonuna kadar haklısın. Fakat o motorun R25 modeli hiç bir zaman kendi şahsi görüşüm bu 13.500 liradan satışına devam edilmiyecek bu kesin. Şuan honda nın fiyatı uygun ama neyse sen 2. ele de girmiceksin pişman olmazsın ya zaten CBR den hiç bir şekilde sonuçta HONDA yani :D O yamaaha da son şakasını yaptı inş bu fiyatları böyle giderde kimse bişey almaz. Hoş gene alan olur ama işte kimse kimsenin halinden anlamaz :D Her neyse inş hakkında hayırlısı olur. R125 fiyatı biraz daha uygun olsa ona yönel diyicem de nerden baksan arada 4 milyar fark oynuyor sana kalmış :)

Güzel kardeşim o açıdan bakarsan sonuna kadar haklısın. Fakat o motorun R25 modeli hiç bir zaman kendi şahsi görüşüm bu 13.500 liradan satışına devam edilmiyecek bu kesin. Şuan honda nın fiyatı uygun ama neyse sen 2. ele de girmiceksin pişman olmazsın ya zaten CBR den hiç bir şekilde sonuçta HONDA yani :D O yamaaha da son şakasını yaptı inş bu fiyatları böyle giderde kimse bişey almaz. Hoş gene alan olur ama işte kimse kimsenin halinden anlamaz :D Her neyse inş hakkında hayırlısı olur. R125 fiyatı biraz daha uygun olsa ona yönel diyicem de nerden baksan arada 4 milyar fark oynuyor sana kalmış :)

evet 4 milyar fark oynuyor abi birde bunun cartu curtu var 5 lira :O :'( ikinci el e ailem yönelmez zaten bende yönelmem ilk motor olcak uzun süre kullanıcağım oyüzden kendi elimde olsun motor ne yaptıgımı sorununun ne oldugunu bilim :) bu yazın sakaryada olucağız zaten :) ordada cbr cok iyi olcak :) burda scooter evin önünde kilit li balkonda ama cbr ı getirip balkonda 1 gün bekletmem :D nurtepe bura :D 0 motor gelip alırlar kafayı yerim önüme gelene arabayla biçerim :D :'( oyüzden yok :d dükkana götürücem kullandıktan sonra :D scooter le eve gelicem yada minibüsle :D lanet olsun pis hırsızlar bırakın da rahat milletin anlındaki teri ile kazandığı paralarla aldıkları motorları çalmayı gidin adam gibi çalışıp ter akıtarak bişeylere sahip olun

Ben kilo olayına takıldım hocam sakın cc yükseltme yoksa kız arkadaşın uçar gider arkandan 45 kilo ney ya ben bi oturuşta o kadar yemek yiyorum :queen:

Umut, 125cc 150cc diye takılma önemli olan başka hesaplar var mesela geçen bi yabancı arkadaşım söyledi 125 cc cagiva mito diye bi motor almıştı 35 beygirmiş ben daha düşük biliyordum google a baktım motor son hızda 180' i deviriyor. düşün 180 cbr 250, hyo gt250 bile göremiyor 180' i.

Bu arada bende idaredeyim komşu sayılırz :)

Son düzenleme:
Ben kilo olayına takıldım hocam sakın cc yükseltme yoksa kız arkadaşın uçar gider arkandan 45 kilo ney ya ben bi oturuşta o kadar yemek yiyorum :queen:

Umut, 125cc 150cc diye takılma önemli olan başka hesaplar var mesela geçen bi yabancı arkadaşım söyledi 125 cc cagiva mito diye bi motor almıştı 35 beygirmiş ben daha düşük biliyordum google a baktım motor son hızda 180' i deviriyor. düşün 180 cbr 250, hyo gt250 bile göremiyor 180' i.

Bu arada bende idaredeyim komşu sayılırz :)

Yakınmışız abi :) bu tarafta motor sakat ya daha dogrusu motoru calınan duymadım bizimkilerin .d genellikle çalınıp bu tarafa geliyor :D motoru alim turlarız butaraflarda abi :)

Yakınmışız abi :) bu tarafta motor sakat ya daha dogrusu motoru calınan duymadım bizimkilerin .d genellikle çalınıp bu tarafa geliyor :D motoru alim turlarız butaraflarda abi :)

Oo kağıthaneli gençler varmış burda. Nurtepe yokuşundayım ben de motorunu alınca yaz iki kahve ısmarlıyım size. Bir oturuşta 45 kg yiyen arkadaşım lafım aynı zamanda sana.

Oo kağıthaneli gençler varmış burda. Nurtepe yokuşundayım ben de motorunu alınca yaz iki kahve ısmarlıyım size. Bir oturuşta 45 kg yiyen arkadaşım�� lafım aynı zamanda sana.

bariş abi :) tanışırız böyle yakınımda motorsikklet kullanan abilerim filan olursa motoru kullanmak daha zevk li bir hale gelicek:) benim için :)

Merhaba.
Eger performans konusunda kararsizsaniz cbr 125 den uzak durun. 250 cc bir seyler bakin.

Merhaba.
Eger performans konusunda kararsizsaniz cbr 125 den uzak durun. 250 cc bir seyler bakin.

Performans diyorum ama mesela 100 110 la gitmek ama rahat gitmek yanı motoru sonuna kadar bağırtarak gitmek degilde 100 le gitmek yanı burdan sakaryaya gidebilmek diyim size :) genellikle sakarya hendek istanbul avrupa yakası yolculuk yapıcagım yazın genellikle :) 100 le gittinmi 2.30 saate varırım :) yanı hemde şehir içinde az yakıyor :) benım istegim yamaha r25 ninja honda 250 r da ailem suan onları almama ızın vermez :) birde bütçede sıkıntı hem viteslide ilk motorum olucak 125 lik gayet iyi diye düşünüyorum 15.20 bin km yaptıktan sonra ikinci el olarak satıp üstünede birazz daha para koyup temiz 2 ci el 250 lik bir motor alırım ama şimdilik direk başlamam hem yanlış hemde para konusunda sıkıntı :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

Direk 250 lik al onu bile 15 bine gelinceye kadar acayip sIkIlacaksin.

O konuda tamamen haklı değilsin :) bence hiç vitesli tecrübesi olmadan ortalama 25 bg az bir bg değil , kademe kademe atlamak daha mantıklı ve tecrübeli olucaktır :) bu mantıkda cc büyütücegim 125 250 600 1000 :) her birinde belirli bir olgunluga ve tecrübeeye gelene kadar geçmemeyi düşünüyorum https://www.youtube.com/watch?v=18U4qU3xgPM mesela burda 600 llük bir makine degil 250 lik bir makine bile olsa benim gibi tecrübesiz birisi buraya yazı yazamıyor olucaktı herşeyin bir zamanı olduğu kanatındayım 250 lige en az 15000 km yapmadan geçmicegim ailemede bunu belirttim anneme belirli bir tecrube ve kilometre yaparım ondan sonra bakarız dedim bi yüksek modeline anlayişla tamam dediler :)

yorum yaptıgın için teşekkürler abi yinede bişey sorucagım cbr 150 türkiyeye geldimi dicektim:D bangkok da yaşadıgını gördüm :) keşke gelseydi onu alırdım :)

125ligi aldiktan 3 ay sonra farkli dusuncelerin olacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------

Evet burda 150 lik var. Ikisinide kullandim 150-250 aralarinda cok az farklar var. Yani gozunde buyuttugun kadar degil. Kismetse bende Nisan'da CBR650F yada ER6N ye geciyorum. Neyse ne alirsan al tekerin duz bassin.

Scooter gibimi yani derken ? Kardeş scooterlarda dikkat çeker zaten motoru olmayan insanlar için bişey fark etmiyo her motoru motor sanıyolar honda forzanda olsa dikkat çekersin cbr olsa da dikkat çekersin

Dusunmeden al, sonra aklin karisir, bin 10-15bin km, sonra buyutursun. Fazla zaman gecirme, olumsuz yani da olur, begendigin yani da. Ilk mitorun sonucta. Kullanmayi ogrenirsin kardesim.
kazasiz surusler.

Scooter gibimi yani derken ? Kardeş scooterlarda dikkat çeker zaten motoru olmayan insanlar için bişey fark etmiyo her motoru motor sanıyolar honda forzanda olsa dikkat çekersin cbr olsa da dikkat çekersin

scooter dikkat çekiyor ama fıtı fıtı :D gidiyor arkaya sevgilimi aldınmı :D olmuyor scooter ları da severim ama 250 lil ve üstü olmalı onlarda ciddi pahalı oluyor x max lar fılan cok hosuma gidiyor .) ama supersuport görünümlü birde vitesli :) yani yokusda zormu cıkıyor 3 den ıkıye atarsın basar cıkarsın da scooter da oyle olmuyor biraz dik yokusta motor 30 -40 la çıkıyor ve arkanda artcı varsa daha yavas cıkıyor filan demek istedigim buydu ve bu arada x max ın siyahı çok güzel yanı scooter ı severim yanlış yazmış olabilirim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

Dusunmeden al, sonra aklin karisir, bin 10-15bin km, sonra buyutursun. Fazla zaman gecirme, olumsuz yani da olur, begendigin yani da. Ilk mitorun sonucta. Kullanmayi ogrenirsin kardesim.
kazasiz surusler.

teşekkür ederim :) evet aslında ikinci motorum scooterda bir motosiklet :) ilki kymoco agilyt 125 şimdiki inşallah ise cbr 125 2015 model olcak :9 bilen varmı bilmiyorum ama bi sorum daha var abilerim 2015 model kırmızı yokmu :) siyahını gördüm bi :(

Dostum 125 cc scooter ile cbr 125 arasinda pek fark yok. Cbr 125 guzel motor ancak durum bu. Yani arada en fazla 10 km hiz ya olur ya olmaz. Ben pcx alirken cbr 125 ile neredeyse ayniydi fiyatlari ama o tarz bir motorda insan bastimi gitsin istiyor.
Acikcasi bu durum beni dusundurdu ve pcx aldim. Yani demem o ki cbr almayi istiyosan tabiki al ama bastimi gitmez,gitmeyecekte. 2. El hyosung falan bak bence.
Eger performans dert etmiycem dersen al cbr yi. Hem ekonomik hem guzel.

Dostum 125 cc scooter ile cbr 125 arasinda pek fark yok. Cbr 125 guzel motor ancak durum bu. Yani arada en fazla 10 km hiz ya olur ya olmaz. Ben pcx alirken cbr 125 ile neredeyse ayniydi fiyatlari ama o tarz bir motorda insan bastimi gitsin istiyor.
Acikcasi bu durum beni dusundurdu ve pcx aldim. Yani demem o ki cbr almayi istiyosan tabiki al ama bastimi gitmez,gitmeyecekte. 2. El hyosung falan bak bence.
Eger performans dert etmiycem dersen al cbr yi. Hem ekonomik hem guzel.

Performans da su performans sehir içinde 100 km bayagı hızlı bir şey :) sehirler arasındada 2 saatlik yol gidicegim oda 100 110 km 120 km de yeterli :) oyuzden cbr 125 alcam ama rodaj ı güzel yapmam lazım :'(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar