Merdiven için takoz işlemi

İyi günler abilerim, motosikleti apartmana koyma kararı aldık fakat 2 basamak merdiven var, tahtadan takoz yaptırmayı düşünüyorum merdiven boşluklarını doldurcak şekilde;

q9djVZ.jpg
[/url][/IMG]

şöyle bi takoz düşünüyorum yaptırılır mı ? maliyeti ne olur sizce ? apartman girişi de bu;

OJv0R5.jpg
[/url][/IMG]

kusura bakmayın resimleri küçültemedim. Akıl verin lütfen teşekkürler :)

Ufak bir tavsiye,
Bu tarz şeyler için Moto Sohbet'bölümünde çok ama boş yorum gelir.
Misal benim ki gibi.
Orada nereye koyacaksın ayıptır sorması ?
Ayrıca ben apartman sakini olsam her geçişte çarparım (biraz iriyimdir.)
Yapılışı konusunda bir fikrim yok.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/ 'buraya açmış olsan daha yararlı olurdu.
Aklında bulunsun.:wiinkk:

Ufak bir tavsiye,
Bu tarz şeyler için Moto Sohbet'bölümünde çok ama boş yorum gelir.
Misal benim ki gibi.
Orada nereye koyacaksın ayıptır sorması ?
Ayrıca ben apartman sakini olsam her geçişte çarparım (biraz iriyimdir.)
Yapılışı konusunda bir fikrim yok.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/ 'buraya açmış olsan daha yararlı olurdu.
Aklında bulunsun.:wiinkk:

girişe koymucam ki ilerde ki merdiven altına koyucam. Orda kimse görmez diye buraya açtım abi

Fotoğraftan öyle bir yer gözükmüyor ama varsa problem yok :mrgreen:
İnternetten biraz bakın bence bunun illaki Türk modifikasyonlarıyla beleş yolu vardır :pl:

internetten ne yazıpta bunun gibi takoz bulabilirim acaba bilginiz var mı ?

Kendin yapabilirsin aslında.
Ama rampa ile merdiven arasındaki boşluğu tamamen doldurmana gerek kalmayabilir. Mesela o boşluklara(T yazdığın yere) birer ayak yaparsın tahtadan, ucuna da lastik takarsın :)

Kendin yapabilirsin aslında.
Ama rampa ile merdiven arasındaki boşluğu tamamen doldurmana gerek kalmayabilir. Mesela o boşluklara(T yazdığın yere) birer ayak yaparsın tahtadan, ucuna da lastik takarsın :)

güzel bi fikir aslında fakat ben nasıl yapıcam :)

Yöneticiden izin al paraya kıy adam akıllı betondan rampa yaptır, bebek arabaları engelliler vs de nasiplensin. Hem de ay takoz kaydı motorum devrildi derdi olmaz sonra

bu rampalar çok büyük geldi bana 120 kg motor :/ rampa yaptırılmaz ki abi dar zaten merdiven ?

Dostum 2 tane çuval al içine kum doldur , güzelce kapat kum falan dökülmesin, kullanacağın zaman çuvalı koy boşlukları dolduracak şekilde , ağzına kadar doldurmazsan çuvalları rahatça şekil verebilirsin , maliyetsiz ve pratik bir çözüm olur diye düşünüyorum, motorunda hafif ,kayma dağılma olmaz. Diğer alternatifler içinde fayans zemin olacağından kayma ihtimali var gibi gözüktü bana bunu göz önünde bulundur istersn

Dostum 2 tane çuval al içine kum doldur , güzelce kapat kum falan dökülmesin, kullanacağın zaman çuvalı koy boşlukları dolduracak şekilde , ağzına kadar doldurmazsan çuvalları rahatça şekil verebilirsin , maliyetsiz ve pratik bir çözüm olur diye düşünüyorum, motorunda hafif ,kayma dağılma olmaz. Diğer alternatifler içinde fayans zemin olacağından kayma ihtimali var gibi gözüktü bana bunu göz önünde bulundur istersn

teşekkürler abi bu fikri babama söyleyeceğim :)

zati 2 merdiven git beton dök soran olursada hastamız var tekerlekli sandalyede gecemiyor dersin herkezinde işine gelir merdiven cıkıcagına ufak bayır cıkar

ramp.png

yukarıdaki gibi bir kalasa, merdivene uygun şekilde üçgen takoz çakarak kaymasını engelleyebilirsin.

motoru çalıştırarak çıkaracaksan zemine, kalasın dayanabileceği bir çıkıntı vidalayabilirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar