Meraklı, Düşünceli ve Araştırmacı 'dan Selamlar...

Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
289
Herkese merhaba arkadaşlar,

Ben Istanbul - Başakşehir 'den katılıyorum aranıza, 4 teker 'den sonra 2 tekere geçmek beni ne kadar zorlayacağını düşünsem de biraz mecburiyetten biraz da ihtiyaçtan doğan sebeplerden dolayı 2 tekere 27 yaşından sonra geçme kararı aldım.
Şu sıralar Ehliyet kursuna katılarak 5 Nisan 2014 'de ki sınavı beklemeye başladım, tabii bu sırada da ilk defa motor üzerine oturacağım için gidip eğitimler almaya devam ediyorum...
Kursta sürdüğüm kadarıyla kendime güveniyorum ve iyide kullandım ilk defa kullanmış olmama rağmen, tabii ki eğer bu kadar işe kalkıştıysak demek ki motorda almamız gerekiyor, doğru mu?
İşte bu yüzden hem tercih edeceğim hemde satın alacağım motoru belirlemede sizlerin büyük katkısı olacak...

Şimdiden teşekkürler...
 
Katılım
24 May 2013
Mesajlar
646
ben başakşehirde çalışıyorum. oralar sakin yerler gördüğüm kadarıyla ilk zamanlar için büyük avantaj.

ehliyeti alıyosun eğitim diyosun... bizimde ilk başta söyliyiceklerimiz zaten :)

bide küçük cc motor aldın mı barkının dediği gibi tadından yenmez:D
 
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
289
ben başakşehirde çalışıyorum. oralar sakin yerler gördüğüm kadarıyla ilk zamanlar için büyük avantaj.

ehliyeti alıyosun eğitim diyosun... bizimde ilk başta söyliyiceklerimiz zaten :)

bide küçük cc motor aldın mı barkının dediği gibi tadından yenmez:D
Evet evet Başakşehir sakin alanlar :) Düşündüğüm 2 adet motor türü var 1- Honda CBR125R yada 2- Megelli 250R bu ikisi arasında çok gidip geliyorum :) Barkın 'ın videolarını takip ediyorum ya :)
 
Katılım
31 Ocak 2013
Mesajlar
1,106
hayırlı olsun şimdiden ehliyetinde motorunda çünkü artık bu işe girdiysen yakında herşeyi tamamlarsın. bu arada Barkın Bayoğlunun videolarını izliyosun ve hala megelli mi bakıyorsun :)
 
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
289
@Eagle7 yani evet, Barkın 'ın videosunu izledim Megelli ile alakalı. Direksiyonun grenaja çarpması, frenin iyi olmaması vs. vs. :) Fakat hani bir caziplik vardır ya, bir albeni heh işte o Megelli 'de mevcut.
Teşekkür ediyorum dileklerin için :) Tercihim önce CBR125R olmuştu, fakat sonra biraz araştırınca Megelli 250R gördüm hemde aynı fiyat ve kilometreleri daha da düşük, benim için kilometre de önemli çünkü hergün iş ev arasında gidip geleceğim bu makine ile :)
Honda CBR125R 'den daha hızlı sonuçta Megelli 250R biraz düşününce bu yüzden de aslında tercih sebebim oluyor. Birde 125'lik artçı ile boğulur diyorlar yokuşlar da ki Istanbul 'u biliyoruz ama Megelli zannetmiyorum o kadar olsun.
Bugün bir mail attım merak ettiğim konuları danışmak adına Megelli Adana için.
 
Katılım
31 Ocak 2013
Mesajlar
1,106
Tercih senin sonuçta bende markayı kötülemiş gibi olmayayım ama ne kadar güzel olursa olsun barkın bey ve forumdaki amaç arkadaşı dinledikten sonra ben biraz soğudum gerçi şimdilerde daha iyi olduğu hakkında bir kaç şey okudum ama genede bu kadar olanlardan sonra ? önemli olan senin beğenmen ve içine sinmesin den ibaret hayırlı olsun :thumleft:
 
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
289
Teşekkür ederim Eagle7 :) Barkın Bey 'in tam bir fanı oldum son zamanlarda motora sardıktan ve bir kaç davranışından ( hassasiyetinden ) sonra :)
Şimdi mesela LINK 'de olduğu gibi göreceğin Kenan Sofuoğlu Megelli ile eğitim veriyor :) Bu aslında çokta kötü olmadığı düşünceleri uyandırabiliyor bende. Aslında açık ve net konuşmak gerekirse eğer Dokuyucu Adana 'da değil de Istanbul 'da olsaydı gözüm kapalı gidip alabileceğim bir motor olurdu. :)
Evet içine sinmesi önemli çünkü içine sinen bir motora vereceğin değer ve bakım, seni taşıyacağı süreyi uzatır...
Teşekkür ederim düşüncelerin için :)
 
Katılım
21 Nis 2012
Mesajlar
1,135
ikisi arasından 125r ı öneririm sana çünkü uzun vadede seni üzmez bir iki ay sonra hafta sonlarını sanayide geçirmek zorunda kalmazsın. şimiden hayırlı olsun doğru yolda ilerliyorsun. kask mont vs de bakmaya başla :)
 
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
289
ikisi arasından 125r ı öneririm sana çünkü uzun vadede seni üzmez bir iki ay sonra hafta sonlarını sanayide geçirmek zorunda kalmazsın. şimiden hayırlı olsun doğru yolda ilerliyorsun. kask mont vs de bakmaya başla :)

Yani Evet ikisi arasında neden CBR125R ve ben henüz şuana kadar Megelli hakkında ki tek kötü yorumu yani aşırı kötü yorumu Amac Bey tarafından yapıldığını gördüm :)
İyi dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim, kask mont vs. onlar kolay :)
Aslında benim gibi birisi direk Honda türü motorlara bakması gerekiyor çünkü Honda Türkiye ile anlaşmalı bir firmayız, Honda 'nın yetkili bayilerine Araç arıza tespit cihazlarını kuran ve buna teknik desteği veren bir firmada görev alıyorum :) Honda bayileri ile çok içli dışlıyım fakat iş Motor sektörüne gelince ilk defa atım attığım bir sektör.
Birde 250R olması aslında bir nebze hem tercih sebebi olurken Alüminyum kasasından dolayı seri kalkışı beni korkutuyor ve soğutuyor çünkü henüz daha acemi birisiyim.
Aslında şöyle birşey de yapabilirim, CBR125R alırım onda tadını çıkartırım nasıl olsa aynı fiyat değil mi Megelli 250R ile baktım yetersiz kalıyor Megelli 'Ye geçiş yaparım. Doğru mu ? :D
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst