konu yukarı arkaadşlar belki yazan birileri çıkar
fiyatını düşürmüşler hayret önceleri 5,5-6 yazıyordu demekki tutulmadı fiyatını düşürme kararı aldılar
ya benimde dikkatimi çekti ya kullanan biri motorla ilgili görüşlerini söylese çok iyi olur
arkadaşlar adana da oturan biri olarak 2-3 tane megelli kullanıcısı var burada ama denk gelip konuşmak fırsat olmadı onun dışında camgöz motor adana da ki parça olayında koptu gitti herkes her şeyi oradan alıyor ama bulunması zor parçalar hep 2-3 katı fiyat.bir de ya bana öyle geliyor ya da gerçekten öyle camgözün elinde max. 10 tane var megelli motorlarından onlarda zaten satılmıyor.bu yüzden parçalarını da bulundurduklarını sanmam çünkü camgöz aynı zamanda adana asya bayiisiydi arkadaşım 200gy aldı şimdi parçası yok ellerinde.bir ön dişli istedik 3 gün sonra getirdiler bir tane 35 lira fiyat çektiler(normalde 5 lira)diyeceğim o ki ellerinde kalan son motorlarıda satıp kurtulacaklar sonra ya yurt dışından çok pahalıya parça sipariş edecek kullanıcılar yada başka motorların parçalarını denk getirmeye çalışacak.adana daki megelli servisi de ufak bir dükkanı olan tanıdıklarına vermişler adam daha motor toplamayı bilmiyor.
[/COLOR]ya bir de herkes beygiri ile ilgili yorum yapmışta ya siz sadece beygir gücüne bakarak motoru yorumluyamazsınız hiç o gücü kaç bin devirde yakaladığına baktınızmı megelli 8000 devirde 11 hp yakalamış honda ise 10000 devirde 13 hp megelli hondaya göre daha atak bi motor kalkışta her türlü yer bu bir ikincisi ise honda 10000 devirde kullandığı için hem yakıtı çok yakar hemde motoru yorar ve çabuk bozulmasına sebeb olur bunları göze alarak bakın isterseniz bide sadece bir parametreye bağlı kalıpta yorum yapmayın
bu arada ben cbf 500 ü sırf o uzun yoldaki sollamalar ve kamyon sıkıştırdığında 3limi 3 cm oynatınca ondan krtulmak için aldım diyebelirim aynı kanıdayım bu konuda zaten ben artık brygir güzünden çok torkuna bakmaya başladım eğer 250cc ve üstü bi motor alırsan zaten motor yeteri kadar güç üretmekte bunu düşük devirlerde yakalayan ve torku yüksek motorlara bakmanı öneririm senin karşılaştığını olaylarda genelde ani hareketlerle kaçmak gerekir buda tork ve düşük devirle en iyi şekilde sağlanır bundan dolayı böyle dedim mesela cbr600 35-40 motoru kesin açarken benim motor 60-65 de hala anahtar değmediBiz de azdaha camgöz'e güvenip alıyorduk zamanında... Allah korumuş resmen, baksana senaryo belli şimdiden
Dediğin doğru bak. Ama ben de bir 125cc kullanıcısı olarak diyorum ki beygir çok önemli. Neden peki?? Az çok şehir içinde yetiyor belki ama biraz hızlı akan bir trafiğe girdin mi bütün manevra kabiliyetin o 2-3 beygir deki farka bakıyor. Hani +40 hp lik bir motor olsa ozaman işler değişir. Beygirin farkını hissedersin ama rahatsız edici bir fark olmaz, sadece keyfi olarak rahatsız edici olur. Ancak ben mesela eskişehir yada konya yoluna düşünce motor çok zorlanıyor. Yani zaten trafik en az 90la felan akıyor yer yer, ve tüm şeritler doluyken motor 75 km den sonra kesilmeye başlıyor. Hareket kabiliyetin sınırlanıyor, gazı açınca tepki düşüyor, sağından kamyon, minibüs otobüs bastırıyor sen de kaçacak yer arıyorsun. benim motor 13,5 hp ve anca anca yetiyor...hatta yetmiyor. 11hp çok daha kötü sonuç verecektir ister istemez. Yoksa bg manyağı olduğumdan değil de bu tür durumları düşündüğümden takılırım ben 11hp ye. Mesela bunların 250 lik leri 27 hp miş. Ninja250ler ise 32~33 hp diye biliyorum. Okadar kafaya takmam aradaki farkı fakat 11hp bir 125cc ile 15hp bir 125cc gerçekten sürüşü epey etkiler.
bu arada ben cbf 500 ü sırf o uzun yoldaki sollamalar ve kamyon sıkıştırdığında 3limi 3 cm oynatınca ondan krtulmak için aldım diyebelirim aynı kanıdayım bu konuda zaten ben artık brygir güzünden çok torkuna bakmaya başladım eğer 250cc ve üstü bi motor alırsan zaten motor yeteri kadar güç üretmekte bunu düşük devirlerde yakalayan ve torku yüksek motorlara bakmanı öneririm senin karşılaştığını olaylarda genelde ani hareketlerle kaçmak gerekir buda tork ve düşük devirle en iyi şekilde sağlanır bundan dolayı böyle dedim mesela cbr600 35-40 motoru kesin açarken benim motor 60-65 de hala anahtar değmedi
Arkadaşlar az önce baktım sahibinden'de 0 km. 4500 liraya 125cc naked ilanı vermişler. Haberiniz var mı acaba motorların şimdiki temin durumu, parça masrafları vs. nasıl?
Arkadaşlar bilmeden başına geçmeden ön yargılı davranmayın 2yıldır kullanıyorum 1 kez arıza verdi onunda parçasını adanadan istedim ptt ile 2günde geldi daha önce hiç araştırmamıştım meğer nekadar kendin bilmez varsa yorum yapmış sözüm meclisten dışarı tamrine gelince 5.000 kmde bir yağ , yağ filtresi(10tl) 10.000 kmde hava filtresi(8tl) değiştiriyorum parçaları adanadan istiyorum gönderiyorlar motor kullanıpda yağ değiştirmeyi hava filtresi değiştirmeyi bilmeyen varsa gitsin bisiklet alsın daha ucuz ayrıca tamir konusunda ankaradaki arkadaşlara yardımcı olurum ben tamirci değilim ama sıkıştığımda yanına gittim iyi ustam var ayrıca yedekparça konusunda yardımcıda olurum megellinin üst düzeylerinden tanıdık var istediğiniz yedek parçası mevcut yorumlara açığım
fotoğraf mümkümse alabilir miyiz
çok merak ettiğim makinaydı
bilgi yetersizliğinden gittim cbr aldım