Medeniyetin beşiği özenilen amerika..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Daha önce de yazmıştım, yirmi küsür kulak tipasi denedim. Bariz en üstünü:

Howard Leight PLT-1

En çok ses kısanı değil, ancak kulağa en çabuk ve kolay takılani, en az rahatsız edeni, en az kirleneni. Elinizde sıkmadan direk takabiliyorsunuz.

On dakikalığına dahi olsa, otobana çıkacaksam eğer, takıyorum. Çok kolay çünkü.
Taşındı o arkadaşlar burdan.
Burayı okoca tuttu bizde güle güle otura geldik şimdi kalkıcaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika medeniyetin değil kapitalizmin beşiği. Medeniyetin beşiği Avrupa. İkisi arasında çok büyük farklar var. Biz eleştiren kesim olarak zaten amerikayı değil Almanya İsveç Norveç Hollanda Belçika hatta Japonya gibi ülkeleri örnek alıyoruz. Bunlara sosyal devlet, refah seviyesi yüksek milletler denir. Amerika ise aksine kapitalist sistemin merkezidir ve bizim ülkemizin bu halde olma sebebi de bu vahşi kapitalizmin kölesi olmamızdır.

Şimdi ideoloji konusunda aydınlandığına göre gidip kumda oynamaya devam edebilirsin.

Medeniyetin besiginin Amerika olmadigi kesin ama gunumuzdeki isleyiste cok fark yok. Avrupa da, ikide bir dile getirdikleri standartlarindan bircok noktada odun verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Soylemesi guzel, ama bicak kemige dayandiginda yan ciziveriyorlar hemen.

Daha kac sene once, Avrupa'nin gobeginde, onlarin gozlerinin icine baka baka azgin Sirp grubun Bosna'da yaptiklarindan sonra kimse bana Avrupa'nin medeniyetinden, ustun etik seviyesinden, humanizminden bahsetmesin. Hatta 3 gun once olana bakin: AB komisyonu baskani kendi agziyla "size elestirilerimizi secim sonrasina erteledik", Suriyeli gocmen meselesi icin, dedi mi, demedi mi?

Bizde etik seviye yerlerde geziyor, amenna, ama onlar da islerine geldigi gibi egip bukuyorlar masallah...

Ciddi bir fark varsa o da insan haklari, ifade ozgurlugu, ve hukuk. Bu 3 konuda da, Amerika da en az Avrupa kadar tavizsizdir. Yine ayni bu 3 konu, biz degerini anlayincaya kadar da sahip olamayacagimiz seyler...

Bu polis ve polisler, eger hata yaptilarsa, her turlu burunlarindan gelir, supheniz olmasin.

Son düzenleme:
Polisin dediklerine uysaymış. Sonuçta haksız bir mumaleye tabi tutulursa hakkını arama yolları açık. Son olarak orada kolay bir şekilde bireysel silahlanma var, amerikalı polislerin daha temkinli olması anlaşılabilir.

Ben şahsen böyle bir sistem istiyorum hem polis hem askeri teşkilat için.

Çok bir fark yok bizde de genç bir kızı evinde ailesinin önünde kafasına sıkarak öldürdüler ve daha neler neler..

Bir arkadaş güzel demiş Amerika hiçbir zaman medeniyetin beşiği olmadı kapitalizm diyince akla gelen ilk ülkedir ve Türkiyede bu yolda ilerliyor

Medeniyetin beşiği avrupadır ama onlarda henüz yeterli değiller, kusurları ve eksikleri var elbette.

Ama o eksiklikleri ile ilgili eninde sonunda gelişme kaydedeceklerdir. Onların politikacıları bizinkilerden çok farklı olmamakla birlikte yasalarla kısıtlanmaktalar ve halkları şımarık ları an tepelerine biniyor. Bizdeki gibi millet vekili kutsal bir şey değil. Bizde "aman vekil geliyor, aman vekil konuşuyor" gibi lüzumsuz bir saygı yok. Aslının (milletin) olduğu yerde vekile ( milletvekili) abartı hürmet e gerek yoktur.

Bizden ilerideki ülkelerin hataları bizdeki tecavüzleri, Hırsızlıklar, kulamparalıkları ve benzeri hiç bir şeyi kalamaz.

Erinip üşenmeden internetten vatan kurtarın :) Ülkeme laf etmeye hakkınız yok ! Devletime hiç yok ! Ama yasalarına kendi hak ve özgürlüğünüze ne yaparsanız yapın insanımız yobaz insanımız çıkarcı hadım yasası geldi kaçınız evet dediniz ?
İdam yasası geldi kaçınız olur dediniz ?

peki o zaman neden alakasız bir konuya alakasızca kumda oyna diyerek birini ezmeye çalışıyorsunuz ?

Akıl yaşla olsaydı kamlumbağa'lar dünyayı yönetirdi.

Arkadaş medeniyetin beşiği olan tek devlet Osmanlı İmparatorluğu dur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Milli egitim tarih kitaplarindan baska tarih kitabi okumayip, Turkiye'den baska ulke gormemis olanlara dunya ne guzel. En guzel, en iyi, her zaman Turk; geri kalan herkes kotu, kaka. Tum icerigi ozetledim az once :) Kizilderililer de Turkmus diyolla...

Medeniyetin beşiği Ortadoğu'dur. yazı, takvim, tarım, şehirleşme,ordu v.s. ilk örnekleri Ortadoğu da ortaya çıktı. Avrupalılar mağarada ayı güreşi yaparken, Ortadoğu imparatorluklar merkeziydi.

ama videonun linkinde de "polisler akıl sağlığı yerinde olmayan adamı halk içinde infaz ediyor" yazıyor. silah konusuna bir şey diyemedim. görüntü kalitesi çok düşük.

Aynen zaten avrupa tuvaletide bizden öğrendi :D

Peki ne olduda durum tam tersine döndü şimdi adamlar imparatorluk ve biz bildiğin mağara yaşantısı yaşıyoruz kimse adam gibi yaşadığımızı söylemesin şu ülkede

Beyler işler yanlış anlaşılmış yav, imparatorluk ile medeniyet çok ayrı şeyler, hele Osmanlı falına direkt geçelim, o apayrı bir mevzu...

Ortaçağ da hacetini tuvalete gidermek belki "medeniyetin beşiği" olmaya yeterli lakin osmanlı devleti zaten medenileşen dünyanın çok gerisinde kaldığı için yıkıldı.

Günümüz medeniyetinin beşiği avrupadır beyler. Sibernetiğin babasının el ceziri olması bunu değiştirmiyor.

Fresno PD için daha önce de bir yazı okumuştum organize suç örgütünden farksızlar. Amerikanın her yeri aynı değil refah seviyesi yüksek yerlerde olmaz böyle şeyler.

Amerika dediğimiz yer Dünyanın bir kıtaya toplanmış halidir zaten bölgeye göre kuralları var. Afrikadan beter açlık ve tehlike dolu bölgelerde vardır ,insanların süper lüks içerisinde yaşadığı refah seviyesi yüksek yerlerde vardır. Ama genel olarak kapitalizmin ağır bastığı bir memleket

Eğer imparatorluk ile medeniyet olsaydı zaten ilk sırada ABD yer alırdı..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Amerika dediğimiz yer Dünyanın bir kıtaya toplanmış halidir zaten bölgeye göre kuralları var. Afrikadan beter açlık ve tehlike dolu bölgelerde vardır ,insanların süper lüks içerisinde yaşadığı refah seviyesi yüksek yerlerde vardır. Ama genel olarak kapitalizmin ağır bastığı bir memleket

Eğer imparatorluk ile medeniyet olsaydı zaten ilk sırada ABD yer alırdı..

Yanlış biliyorsunuz. Amerika'nın taşrasi yoktur. Hiç bir yerinde açlık ta yoktur. Burada evsiz biri varsa kendi tercihidir, yani evsiz olmak istiyordur. İstese gayet kolay para kazanıp doğru düzgün bir evde kalabilir, pizza dağıtarak mesela. Zaten sokakta para dilenenlerin yarısı izbandut gibi.

Sayın mal arkadaşım, Türkiye bu anlattığından farklı mı. Polisin suçsuz insanların yüzüne yarım metreden gaz fişeği atıp bilerek ve isteyerek canını aldığı ve karşılığında hangi polisin yaptığının gizlendiği ülke papua yeni gine di mi. Şey pardon, onlar gezici atayiz teröriz dadayiz vatan haini şerrolar hep... Gebersinler de mi:bounce:

Yanlış biliyorsunuz. Amerika'nın taşrasi yoktur. Hiç bir yerinde açlık ta yoktur. Burada evsiz biri varsa kendi tercihidir, yani evsiz olmak istiyordur. İstese gayet kolay para kazanıp doğru düzgün bir evde kalabilir, pizza dağıtarak mesela. Zaten sokakta para dilenenlerin yarısı izbandut gibi.

O açıdan bakarsan türkiyede de yoksulluk yok çünkü çalışmayanlar genelde iş beğenmiyor.

Amerika'nın taşrası olmasa bile çetelerin olduğu banliyo diye tabir edilen:cherry: bölgeler var diye biliyorum. Gitmediğim için çokta yorum yapamıcam, genel olarak değilde belli konularda Türkiye ile kıyaslama yapabiliriz :)

Tabi orda pizza dağıtsan veya inşaat işçisi olsan bile bizimkinden iyi bir yaşantın olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar