Farkındaysanız konu amacı dışına çıkıyor ve hakaret boyutlarına uzanıyor. Insanlar bir durum üzerinde nazikçe fikirlerini beyan etmek yerine neden tartışma yollarına başvurur hiç anlamıyorum. Aslında herkez bunu istemeden yapıyor, ufak bir kelime hatası bile internet ortamında tansiyonun yükselmesine yetiyor. Kimilerine doğru gelen inanışlar kimilerine yanlış gelebilir, bunda bir tuhaflık yok. Kimse kimsenin düşüncesini savunmak zorunda değildir, ama herkez herkezin fikrine saygi duymak zorundadır. Yorumlar yapılırken ''Ben ne diyorsam doğrudur'' mantalitesi aşılıp farklı düşüncelere sahip insanların var olduğunu düşünerek, kullanacağımız kelimeleri seçerek kullanırsak hiç böyle kırıcı ve rencide edici durumlara mahal vermemiş oluruz gibime geliyor...
Bu konuyu masaya yatırıp enine boyuna tartışıcak olan bizler değiliz bence. Yapılan bir uygulama varsa biribirine zıt düşüncedeki insanlar karşı karşıya gelir fikirlerini biribirine beyan eder... Eğer olay tartışma boyutuna geldiyse MEB'e bir mail atarsınız kardeşim biz bu işin içinden çıkamıyoruz şu olaya bir el atın dersiniz
Muhtemelen onlarında cevabı şu olacaktır ; Sanane kardeşim sanane? devlet benim kanun benim nizam benim... S
kesinlikle katılıyorum. tamamen konunun dışına çıkıldı ve ben daha fazla uzatmak istemiyorum. kim ne isterse yazsın,bundan sonra hçbirşey yazmıcam. sadece hakaret içeren laflar olursa, yöneticilere bildirip konunun kapatılmsını rica edecem.
sadece son sözlerimi söyleyip çekilecem, daha sonra kim ne derse desin umurumda değil.
(ayrıca kimseyi tarafıma çekmek gibi bir düşüncem yok,öyle bişey olsaydı zaten konuyu açmazdım,zaten bende taraf olmadığım bir konu için burda dikkat çekmeye çaışıorum blmiorum farkındamısınız.)
bu tür kapitalist düşüncelerle ülkemizin herbir toprağı karış karış satılmkta. ve ben eğitimdede aynı şeyi yapmaya çalışmlarına tamamen karşıyım,kim ne derse desin.
sadece size haftasonu sınıfımda geçen olayı anlatıp,yazıma son vermek istiyorum.
hava çok sıcak olduğu için,öğrencilerim sınıfça dondurma almak istediler,hep birlikte alıp yiyelim dediler. bende kabul ettim. herkes paralarını toplamaya başladı,bende hiç dikkat etmedim ama nerdeyse hepsi magnum, kornetto gibi pahalı dondurmalar almışlardı, daha sonra sınıfa baktığımda, 2 öğrencnin dondurma yemediğini gördüm,nedenini sorduğumda,hastayız yemicez dediler ama yanlarında oturan bir arkadaşları paraları olmadığını söyledi, o an okadar üzüldümki, onlar daha bir çocuk ve bütün arkadaşları dondurma yerken onlar sadece izliyordu ve eziliyorlardı,hemen diğer iki çocuğa da dondurma aldırdım,içim parçalandı o gün resmen.....
bu sadece küçük bir örnekti...artık bundan sonra hiçbişey yazmıcam bunun üzerine,kafanıza göre takılın....!