Maxi Scooter Önerisi Maks 150k

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim skuter kullanan bir arkadaşım da bel ağrısı çekiyordu, gittiği doktor da şansa motosiklet sürücüymüş, skuteri bırak motosiklete geç demiş. Ayrıca bazı hareketler de vermiş. Arkadaşım motosiklete geçtiğinden beri bel ağrısı çekmiyormuş. Bununla ilgili youtube da videolara da denk geldim. Skuter kullanan arkadaşlar oturma pozisyonlarına mutlaka dikkat etmeleri gerek. Hiçbirşey sağlığımızdan önemli değil.
Benim de scooterdan motosiklete geçince bel ağrım azaldı, hatta bütün gün bilgisayar başında oturmaktan hala ağrıyor ama motosiklet sürünce geçiyor. xmax sürerken belim ağrımıyordu ama sırtım, ensemden bir karış falan aşağısı fena ağrıyordu, mola verip 10-15dk dik şekilde yürüyünce geçiyordu. aynı ağrı bütün gün bilgisayar başında oturunca da oluyor, dışarı çıkıp yürüsem geçiyor ama o kafa yorgunluğu ile bırak dışarı çıkmayı hemen gidip yatıyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim skuter kullanan bir arkadaşım da bel ağrısı çekiyordu, gittiği doktor da şansa motosiklet sürücüymüş, skuteri bırak motosiklete geç demiş. Ayrıca bazı hareketler de vermiş. Arkadaşım motosiklete geçtiğinden beri bel ağrısı çekmiyormuş. Bununla ilgili youtube da videolara da denk geldim. Skuter kullanan arkadaşlar oturma pozisyonlarına

Benim skuter kullanan bir arkadaşım da bel ağrısı çekiyordu, gittiği doktor da şansa motosiklet sürücüymüş, skuteri bırak motosiklete geç demiş. Ayrıca bazı hareketler de vermiş. Arkadaşım motosiklete geçtiğinden beri bel ağrısı çekmiyormuş. Bununla ilgili youtube da videolara da denk geldim. Skuter kullanan arkadaşlar oturma pozisyonlarına mutlaka dikkat etmeleri gerek. Hiçbirşey sağlığımızdan önemli değil.
Şehiriçi yük taşımacılığı, alışveriş hariç yağmurda tekerleklerden gelen su ile kirlenmemene yarar. Faydalı bir araçtır.
Ancak uzun yol için Tmax miş, Forzaymış hikaye. Ölü yatırım. Hiçbir işe yaramazlar.
Esasında motorcu sağlığı için en doğrusu racing. Omurga yatay pozisyonda.Yük tamamen depoya yaslanan karın ve göğsünde. Ayak manetleri geride olduğu için ayaklara da yük binmiyor. Ayrıca yatık pozisyonda kafan da rüzgara dik girdiği için karşı rüzgar tokatlamasından boyun fıtığı da olmazsın. Ayrıca kıçın da tam temas etmediği için kıl dönmesi de olmazsın.
Arazi için kros harika. Ama offroad kısa süreli zarar vermez. Uzun yola çıkacaksan en berbatı.
Chopperda kollar rahat etsede omurga dik pozisyonda ve kafa karşı rüzgardan tokat yer. Bel ve boyun sağlığına uzun vadede zararlı. Ayrıca kamyondan fazla yakar, kamyondan fazla ses çıkarır ve yine kamyon kadar hız yapar ve rampalarda, virajlarda kamyonla aynı hızda gider.
Enduro da aynı maxi scooter gibi boş iş. Pozisyon dik. Bel, boyun yıpranır. Viraja gelmez. Lüzumsuz ağırlık öküz gibi benzin yakar. Kalıbına, motoruna göre hantaldır. Yan rüzgarları kros gibi alır ancak arazide vasattır. 300kg motorla araziye, çamura, kara girilmez. Hafif yanlamada yapışır yere ve kaldıramazsın tek kişi.

Motorcuda olması gereken.Müstakil ev var ise.
1)Yol için az 600cc racing.
2)Şehiriçi için ortası boş 125cc scooter ya da yan ve arka çantaları olan 125cc commuter.
3)Arazi için bir kros.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abartılı olmuş.
xmax ve forza ve benzer maxki scooterlar (yamaha bu seriye maxi demiyor sport scooter diyor nedense) diğer scooterlar kadar da anlattığın gibi değil, önde yük konacak yeri yok ama sele altında dev bagajlarına kamp çadırı sığıyor. Öne ayak uzatma da nedense bana rahat gelmedi, ben çukurlarda bozuk yollarda ağırlığımı ayaklarıma vermeyi seviyorum, xmax ile hafiften ayağa kalkmak bile olabiliyor mesela. Tabi normal motosiklet gibi bacaklarla motoru tutabilmek olayı yok o konuda haklısın. Ama üretildiği amaç şehir içinde işe gidip gelme ve gezme olunca o açıdan yeterliler. Hafta içi işe gidip geleyim, içe gidip gelirken üstüm başım çamur olmasın, hafta sou da şehri dışında 150-200km yakın yerlerde gezebileyim diyenler için uygun. Hatta eşyaları yükleyip 15-20 günlük kamplı uzun turlara çıkanlar da var. sankin sakin asfalttan sürünce gayet keyifli motorlar. Tmax hiç sürmedim ama yakından bakınca xmax ile çok farklı görünmüyor ama 560cc motoru çok atik, R25 deler tayfaya güzel sürpriz yapabiliyor hatta iyi bir sürücü elinde çok güzel viraj kabiliyeti de var. Virajlı yolda iyi sürebilen bir Tmax beni ben vstrom sürüyorken bile kolayca geçebilir.

H100 demeyelim de son zamanlarda çok moda olan ne SUV ne de otomobil olan Crossover sınıfı gibi diyelim.
Hocam Suv ve Crossover sınıfı da bir dümen. Koca lastikler. Koca gövde. Büyük motor. Ama station wagoon gibi yük almaz. Otomobil gibi yol tutmaz. 4X4 gibi arazide gitmez. Hatta karda bile yanlarlar. Sadece yüksek lastik maliyeti, yüksek bakım maliyeti ve yüksek yakıt tüketimi. Yamaha maxi değil de sportmuş. Yani üretici sport yazdı diye sizde sport olduğuna inandınız. Yamaha Xcity 250 vardı. Büyük tekerlekli, ortası boş bir sooterdı. Tam işe gidip gelme ve ihtiyaç scooterıydı. Xmax, tmax fuzuli masraf. Onların altına sığan çadır her topcasea ya da sırt çantasına sığar. Eee çadırınla nereye gideceksin. Yol kenarına mı? Xmax, tmax ile çayıra, dereye mi girebileceksin. Gevşek bir zemine denk gelsen 2 oatinajda varyatör oturur. O ağır scooterları tek kişi kurtaramazsın gevşek bir zeminde. Amaç scooteri Xcity 250 ve SH350 dir. Ama ülkemizdeki insanlar amaca değil gösterişe baktığı için gelmiyorlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar