Maxi scooter-ilk tecrübe-uzun yol

Merhaba sevgili dostlar. Öncelikle çocuklukta herkesin muhakkah bi halley davidson hayali olmuştur. Ancak yaş büyüdükçe trafik şartları ve hayat standartlari ile hayaller büyüyüp küçülüyor. Yakin zamanda bi a2 ehliyet alip motor almayi dusunuyorum. Butcem buyuk ihtimalle max. 7.000tl olacak ve isteklerimi karsilayacakmi emin değilim. Olmazsa olmazlarim makina 0 olmali ve otomatik vites olmali. Ve hic dusunmeden mugladan istanbula yada ankaraya basip gitmeliyim.

Bu isteklerim bu fiyata imkansizmidir eger imkansizsa okadar para verip bi hata yaparak hayallerimin yikilmasini istemiyorum.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
En fazla 7000 lira ise bütcen, sıfır motor biraz zor. 2. almayı kabullenirsen seçenek çok, piaggionun 250-500 cc segmentindeki bütün 2.elleri hemen hemen bu fiyatlarda.

Hocam haklisiniz ancak motorun 2. Elini alabilmek icin geniş bi bilgi birikimi lazim. Burası türkiye adama bozuk malı cok iyi satarlar. Bu islerden anlamıyorum. Ekspere gostersen dunya masraf.

Peki istedigim gibi bi motorun 0 ini almak icin ne kadar bir butce gerekli. Ve maxi scooterimda ne gibi ozellikler olmazsa olmazim olmali. Motor hacmi ,sogutma sekli vs gibi.

merhabalar hocam, inş. hayalin gerçek olur,gerçek olmaması için hiçbir neden yok.7,000 butçeye göre 0 scooter benim aklıma gelmiyor ama hemen hayal kırıklığı olmasın. genelde maxi scooter tercihini 30 yaş üzeri ve rahat iş sahibi insanlar yapar diye gözlemlediğimden; bu işin 2. elinede girebilirsin. Tabii ki yinede dikkatli olman şartı ve kaydı ile, yamaha markasını özellikle öneririm x max veya x cityler güzel scooterlar, italyanlar da dikkatli ol parça fiyatlarından dolayı,scooter ı alınca ise, genelde dikkatli ol. ufak yatırmada bile grenaj maliyeti yuksek çıkabiliyor ayrıca kullanırken panik frenden uzak durmak için özellikle araç arasından çıkabilecek insanlara ve hayvanlara dikkat et,sokaktan çıkacak araçlar varsa sakın duracaklar diye düşünme bile.uzun lafın kısası panik fren yapacak şekilde sakın kullanma :)

0 km değilde 2.el sym gts 250 tam senın istedıgın bir motor o fiyata temizini alırsın
arkadaşımda var istanbuldan marmarise benim ardımdan ( dragstar 650 ) hiç geri kalmadan geldi

Memet arkadaş tecrübe cok onemli eminim bu motor sevdasında. Zaten suan muglanin koyundeyim ilk buralarda ufak tefek ogreneyim istiyorum uzun yol isi zaten daha sonraki is ama almiskende iyi bisi alayim beni yari yolda birakmasin istiyorum. Para vermisken bi kere vereyim tam vereyim istiyorum. Burada arkadaslarin vitesli kuba motorlarina biniyorum kesin kararliyim vitesli bi motor kullanmam. Ancak eger bu fiyatlara vitesli sağlam istegimi karsilayacak guzel bi motor da düşünebilirim

Memet arkadaş tecrübe cok onemli eminim bu motor sevdasında. Zaten suan muglanin koyundeyim ilk buralarda ufak tefek ogreneyim istiyorum uzun yol isi zaten daha sonraki is ama almiskende iyi bisi alayim beni yari yolda birakmasin istiyorum. Para vermisken bi kere vereyim tam vereyim istiyorum. Burada arkadaslarin vitesli kuba motorlarina biniyorum kesin kararliyim vitesli bi motor kullanmam. Ancak eger bu fiyatlara vitesli sağlam istegimi karsilayacak guzel bi motor da düşünebilirim

hocam bu işe girersen bir kerelik olmuyor :) inan birini alınca diğerinde gözün kalıyor , yoksa ben mi? öyleyim bilmiyorum.

hocam bu işe girersen bir kerelik olmuyor :) inan birini alınca diğerinde gözün kalıyor , yoksa ben mi? öyleyim bilmiyorum.

Valla hocam ben her konuda böyleyim araba aldim dacia az yaksin yolda birakmasin servis imkani olsun diye aldım allah kaza bela vermezse evladiyelik yapmayi düşünüyorum. Motor alirkende bu değerleri goz onunde bulundurursam ve alirsam parcalanmadiktan kaza bela olmadıktan sonra satmayi düşünmem yukseltiyim edeyim istemem. Ama iste bu fiyata cok zor dediniz sinirlarimi zorlamam lazım anladigim kadariyla

2. el temiz gts250i evo bulursun 1 sene kullandim sonra abisi olan joymax250 i aldim sym seni asla yari yolda birakmaz ayrica alacagin motor 2012 model felan olacak km side 10 15 bin arasi olacak sym lerin km si dusurulemiyor km si oynanmismi diye aklin kalmaz. en fazla granajda cizik olur okadar motor suren bi arkadasin varsa onunla gidip alabilirsin sym alacaksan ve istanbulda yasiyosanda bende yardimci olurum motoru almanda. oyuzden sifir alip bosuna parani carcur etme temiz 2. el cok guzel motorlar var. benim gts i alan arkadas ile hala konusup gorusuyoruz cokta memnun hala tesekkur ediyo durust saticilarda var on yargili olma.

Hocam 2. el bende sicak bakmiyorum ama Barkin bayoglunun bunun hakkinda videolari var. Scooter da Su sogutmali olmasi daha iyi olur. 2.el 3-4 bini gecmemis 250 cc bi alet bulabilirsin almaya gidince ustaya goster yada anlayan biriyle git. 7.000 tl motor bulunur ama ekipman da al uzun yola gideceksin ne olur ne olmaz. Alacagin motorda koruma demizi yoksada mutlaka taktir grenaj korumak icin. Saygilar.

japon italyan disinda sym daelim ve kymko disinda tavsiye kesinlikle etmiyorum iclerindeki en iyiside sym dir. gts250i evo arayislarina basla derim.

Ustalar anladigim kadariyla 250 cc olmazsa olmaz uzun yol icin. Normalde otomobille bile 90 100 km hizla giden bi insanim. Sonucta motor bi araba gibi olmaz scooter ile 90 100km hizla sehirler arasi yol yapilirmi. Bizimburada cogu zaman bodrumdan izmire kafile halinde artcisi ile beraber 10 15 chopper tarzi motorlu elemanlar geciyor hicbirinin altinda scooter goremiyorum. Buda beni düşündürüyor cogu zaman. Bide dostlar benim istedigim şartlarda 0 bi scooter almam icin ne kadar bi butceye ihtiyacim olur.

o fiyatlara en yeni model ve düşük km li daelim s3 advance bulabilirsin. Kullananlar gördüğüm kadarı ile memnun..

Maxiscooter hocam dealim s3 hakikaten görünüş olarakda fiyat olarakda bana yakin. Biraz kendimi zorlayıp alabilirim. Ancak servis parça yönünden uzun yolda güvenlik yönünden nasıldır.

servis ve parça konusunda bilgim yok scooturk.net te baslığı var kullanıcı yorumları mevcut bir bak istersen..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar