Kazanca göre motosiklet alırsanız, motosiklet otomobilden çok daha ucuza gelir. Geçen seneye kadar tüm yakıtı karşılanan şirket aracı kullanıyordum. İşle ilgili gittiğim heryerde otoparkı hatta yıkamayı bile şirkete fatura ediyordum (yani bildiğiniz beleşe araç kullanıyordum) Buna rağmen haftasonu Caddebostan, Beşiktaş, Kadıköy gibi yerlerdeki tekel İspark'lara veya diğer otoparklara verdiğim para aylık 80-90 Tl oluyordu (bir de o kadar şansızdım ki özellikle motora geçmeyi düşündüğüm günlerde arabam hep çekiliyordu hopp ordan tek sefer 180 Tl masraf !!!). Havalanına iş dışında park etmişsem (ki iş için haftada en az 1 seyahatim, kişisel olarakta yazları çok sık uçuşlarım olduğundan çok fazla havalanı otoparkı kullanırdım) günlüğü 40 Tl yeri geliyor aboneliğe rağmen 4 günlüğü 120 Tl öderdim. Şimdi ayda 2,5 - 3 depo ile motosiklet kullanıyorum, havalanına ücretisz parkediyorum, iş yerime leventte, normalde herkese otopark vermeyen plazada motosikletimi rahatça parkediyorum (geçen sene arabam varken her gittiğimde ispark'a o anki görevlinin keyfine göre günlük 13 veya 15 Tl verirdim).
Bunları düşününce motosiklet bana bedava geliyor. Yakıtımı artık kendim ödesem de eğer işle ilgili biryere motorumla gitmişsem yine bazen şirkete fatura ettiğim oluyor. Yani motosiklet bence istanbul'da hem keyif hem tasarruftur...
Şunu da ekleyim; bu yaz başında istersem 17000-18000 Tl'ye kadar motosiklet alabilirdim. Ama bana yeter, zaten acemiyim diyerek aldığım Pulsar ile baya mutluyum. Yaklaşık 5-6000 Tl'de ordan tasarruf ettim (bununla da güzel tatilller ve turlar yaptım

). Yani geliriniz uygun bile olsa fiyat-performans ve kişisel ihtiyacınıza göre motosiklet alırsanız sizi hiç zorlamaz hatta size tasarruf bile yaptırır.
Şimdi aile baskısıyla araba almak durumundayım ama sırf kışın 2 ay kadar kullanacağım bir arabaya bir sürü kredi borcu, sigorta, vergi masraf yapmak keyfimi kaçırıyor aslında. Aileme "bu kadar masraf yapıp siz yokken kullanmayacağım bir araba yerine ihtiyacınız oldukça taksi kullanın yine daha ekonomik desem de" 1 senedir bu duruma alıştıramadım maalesef. Şimdi de yine çok yüksekten uçmadan mütevazi bir araba arayışındayım, kış gelmeden...