uzunca bir aradan sonra tekrar merhabalar arkadaşlar.
--------------------------------------------------------------------------
@kadir
@R3N
@atavratbraveheart
@maverick
motorlarınız hayırlı olsun arkadaşlar. Kazasız belasız sağ eliniz kararlı sürüşler
@gabe abi geçmiş olsun
@gabe abi daha da büyük geçmiş olsun
bir kaç yeni alacaz şu bilgileri verirmisiniz diye soru gelmiş arkadaşlar zaten yanıt vermişler. Daha önceki mesajlarıda okursanız rodaj öncesi sonrası benzin değerleri yapılan değişikliklerin ne akdar ve nereden olduğu yzılmış bir sürü mesaj mevcut.
Bir arkadaş izmirde motor olmadığını söylemiş. İzmir doğa motor (suzuki bayisidir) dan motoru getirtebilirsiniz arkadaşlar ilgili insan:
Kaidr AKYOL
+902324357063-64
www.dogamotor.com
Ankara Caddesi 285 Sok. No:1 Bornova/İZMİR (yeni açılan VAtan Bilgisayarın Yanı)
Motor şu an için yaklaşık 4000 km de hala sorunsuz (nazar değmesin)
Arada motora yaptığım değişiklikleri özetlemek gerekirse:
uzun yl deneyiminden sonra motora ön cam taktırdım 0 ytl civarına bağlantı aparatlarıyla denk gelsi) ama gabe inkinden değişik kıvrımsız drek yükselen bir şekilde
sinyalleri değiştirdim (ama yeni aldıklarım çok dandik çıktı yarın tekrar eskilerini taktıracağım)
ön sinyalleri farın hemen yanından arkaya çektim (çok daha şık duruyor)
koruma demirinin üzerine sis farı taktırdım (özellikle yol çalışması olan veya hiç bilmediğiniz karanlık yollarda 2 3 metre önünüzü gösteriyor gayet aydınlık olarak)
şu ana kadar motorumun bana attığı en büyük kazık erdek izmir yolunda oldu

meğersem aküm aldığım günden beri şarj sorunu varmış. (şarj yapan parçada yani sorun) uzun süre uzunlarla yolculuk ettiğimde sinekleri temizlemek üzere mola verdiğimde motorum bir daha çalışmadı.
Eğer motorunuzda marşa bastığınızda çalışmıyor ve aküden caaaaaarrrtttt diye ses gelirse bilinizki akünüz bitmiştir.
tabi ben bunu yol yardımı arayıp (pazar sabahı allahın dağında saat 6 sularında yolda kalmışken anadolu sigorta yol yardımı aramak ve yardım almak mükemmel oldu. Herkese tavsiye ederim) çekiciyi bekleyip, çekicinin beni 20 km çekerek (çok komikti büyük çekici geldi rampadan motoru kamyano yüklemek ve indirmek bir dertti

birde motor devrilmesin diye üzerinde gitmek daha da komikti) o saatte nöbetçi elektirikçiye götürmesi sonucunda öğrendim.
Akü sorunu olduğunu öğrenip aküyü 5 saat şarj ettirmek biraz sıkıcıydı (bu esnada sis farlarını taktırdım

)
Neyse izmire geldikten sonra servise gittiğimde bir elektrikçi (motor elektirikçisiymiş izmirde en iyi oymuş) çağırdılar bana şu saatte gel dediler. Bu şarj ünitesinin bir sorunu varmış ve adam parça değiştirmeden (keşke değiştirse garantiye girecekti) halletmiş ama sırrını kimseye açıklamamış.
-------------------------------------------------------------------------
Lastikler konusunda bende çok gerginim özellikle yağmurlu veya ıslak ortamlarda direk hızımı 30 a falan düşürüyorum. Ama çin malı (ucuz babında) bir motorunda lastiğini hemen değiştirmek ilginç geliyor. O yüzden 1 yıl sonra kışın (yani motor yaklaşık 1.5 yıllık olduğunda) deiştirmeyi düşünüyorum