Marşa basınca çatır çutur ses çıkıyor

Arkadaşlar. Uzun zamandır beri arıyorum ama maalesef bulamadım. Vn 800 üm marşa basınca içerden oldukça gürültülü acaip sesler çıkarıyor. Ustaya marş göbeğinin, bilyesinin ve dişlisinin değişmesi gerektiğin söyledi. şimdilik tornacıda idareten yaptırdık ama uzun vadede arıza tekrar nüksedebilirmiş. Görevim gereği ş.urfada çalışıyorum ve burda yedek parça sıkıntısı çekiyorum. Lütfen bana yazdığım parçaları temin edebileceğim bildiğiniz tlf. No veya adres verin. Tşk. ( kawasaki vn 800 96 model )

Marş bilyaları dağıttıysa ayar tuturmaya çalışma çukara girdiğinde gene aynısını yapma başlar marş motorunu deiştirmeyi dene internetten kawasakinin sitesinden bayilerin numarası war ordan al parça isteği yolla yada www.rialli.com a bak

marş röblesi bozulmuş olabilir ona iyi bir usta baksın biraz pahalıya patlar sana ama hemen değiştir yoksa motorunu komple yaptırmak zorunda kalırsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sesi bazen yapıyor,bazen yapmıyorsa muhtemelen marş rublesinin bilyasıı bozulmuştur.Marş dişlisinden olsa çatırtı sesi yapmaz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sabahları ilk çalıştırdığımda motor soğukken bende de çatırtılı ses ile çalışıyordu,kömürleri değiştirdi birde bendisk dişlisini değiştirdi şimdi cillop gibi oldu

azrail42 çukurla marş motorunun ne alakası var,biraz açıklarmısın

sabahları ilk çalıştırdığımda motor soğukken bende de çatırtılı ses ile çalışıyordu,kömürleri değiştirdi birde bendisk dişlisini değiştirdi şimdi cillop gibi oldu

azrail42 çukurla marş motorunun ne alakası var,biraz açıklarmısın

Açıklıyayım tabi güzel kardeşim

Marş motorları hassas yapıya sahiptir şaşe gibi darbe emmezler ve motorla 50-60 km süratle giderken 3-5 defa çukara girersin arka arkaya marş motorunun hem içi zarar görür hemde dişleri sebeb ise marş motoru MOTOR'A bağlı bi sistemir war darbeye açıktır yani gelen darbe amartisörlerden geçmediği için siz fark etmezsiniz darbenin şidditini ama motorun içi baya bi sallanır yaplanır buda her türlü parçaya zarar verir iç dizayının bozulmasına sebebiyet olur yani eğer marş motorun boz ve sen hayla zorluyorsan ve yola çıkmışssan motoru bir park edersin gelirsin bakarsın motor çalışmıyor nie ? bi 10 dk geriye gittiğin zaman sebebi anlarsın çünkü aslında motoru sarsmışındır yani bunu iyne iplik gibi düşün ipin ucu bırakırsan iyne düşer ama bırakmazsan iyne hep aynı yerdedir motor paçlarıda buna benzer bişey bozukken zorlarsan fazla dayanmaz kırarsın biyerleri ;):cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar