Marş YardıMı. Lütfen.

Uzun bi süreden sonra herkese merabalar arkadaslar.. Skygo SG125i sattıktan uzun bi zaman sonra şimdide mondial 150zat aldm(Gerçi Jingchen diye geçiyor)..
Herneyse gelelim asıl soruma.
Motorcu kardeslerim; Bu sabah motoru garajdan cıkardım. Marsa bastım gayet güzel çalıstı. Sonra işimi bitirdim eve döndüm ve haliyle stop edip bıraktım.

Snra tekrar motoru calısmaya indiğimde motorun marşı basmadı. Far. Korna, Sinyaller, stop lambası hersey çalısıyor ama bitek marj basmıyor. Gösterge Paneli'de aküyü yarıdan yukarıda gösteriyor.

Bi kac gün önceden motora siren bağladım. Direk aküden elektrik aldığımız için tekrar aynı sorun olmustu. Motorcuma götürdüm.Aküyü şarj etti sorun çözüldü. ondan sonra akünün + kutubundan sirene giden elektrik kablosunu kestim Ve araya anahtar koydum. Motoru calıstırmadan Anahtarı acmıyordum.

Sizce Sorun ne olabilir? Tekrar şarjmı gerekiyo. Bitürlü bulamadım. Şimdiden teşekkürler arkadaslar..

Sanırım motorunda şase var sonradan eklediğin kabloların yerlerine birdaha bak derim bi temas vs varsa o yüzdende çalışmıyor olabilir

Bu durumda gene akün boşalmış.
Bunun nedeni alarm olmayabilir, konjektör bozulmuş akün şarj olmuyor bir ihtimal.

kardes sabah motorcuya götürdüm. Aküyü değiştirelim.Ömrü tükenmiştir diyor. Sizce doğrumudur ilk iş bunu yapmak. yoksa ilk olarak konjektöre felanmı baktırsam?

kardes sabah motorcuya götürdüm. Aküyü değiştirelim.Ömrü tükenmiştir diyor. Sizce doğrumudur ilk iş bunu yapmak. yoksa ilk olarak konjektöre felanmı baktırsam?

dönüyor sonra duruyor demişsin. aklıma ilk önce bir kablo geldi. varyatörün alt ön tarafından şaseye bağlanan bir kablo var. ona bak. genelde o çıkar ve bu dediğin olay olur.

dönüyor sonra duruyor demişsin. aklıma ilk önce bir kablo geldi. varyatörün alt ön tarafından şaseye bağlanan bir kablo var. ona bak. genelde o çıkar ve bu dediğin olay olur.

RunemagicK yaw ne dicem.. bu dediğin yer motorun tam olarak neresinde k.bakmayın pek bi motor bilgim yok:pr::silent::cyclopsan

Tamirciler öyle ...miştir li falan konuşmaz, sorun budur der. Ölçüm yapıp olayı tesbit etmesi gerekir.

RunemagicK yaw ne dicem.. bu dediğin yer motorun tam olarak neresinde k.bakmayın pek bi motor bilgim yok:pr::silent::cyclopsan

kablo alttaki fotoda gösterdiğim yerlere vidalı. şase kablosunun fotosunuda koydum. bu fotodaki 3 uçlu ama bizimkinde 2 uç var, 3.ucu arama yani:) bu kablo genelde uç tarafındaki vidalanan yerden kurtulur, özellikle 2 kişi binince motor fazla esner ve yerinden çıkar. iç taraftaki kabloyu daha yakın biyere vidalarsan sorun çözülür.
bunu bi dene bakalım, sorun bu değilse başka şeylere bakarız artık

adsztb.jpg

kablo_sase_scoter.jpg

arada benimkide oluyor öyle ara sıra.öle oldumu ayak marsı ile basıyorum isimi görüp gldkten sonra gene calısmaya dewam edio motor tek marsta. hic sarj ettirmedim bana sorun yaratmıo.snn siren arıza cıkartıyo olabilir şase faln yapıodur aküyü bitiriyordur.kablolarınıı falan kntrol et

öncelikle bütün dostlara teşekkürler..Sabah işyerne geldm ve aküyü sarj ettirdim ama tekrar bağladığımda yine aynı sorun oldu.ondan sonra RunemagicKin dediği gibi bi tane kopmuş kablo buldum ve eksi uca bantladım. Suan marj calısıyo ama yinede bi motorcuya göstersem iyi olur sanırım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:16 ----------

birde bu şase kablosunu akünün (-) kutubuna bağlasak olmazmı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:39 ----------

Arkadaşlar resim koyuyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar