Marş ve çalışma ?

Merhaba forum sakinleri 28binde bir ybr125 aldım 2. el 2010 model motosiklet ilk başta soğukken tek marşta çalışmıyor çok ufak gaza dokunursan çalışıyor ama sadece marşa basarak çalışmıyor bunun bir problemi varmıdır ? bir kere çalıştıktan sonra marşa yarım saniye bile dokunsam çalışıyor ama ilk seferinde marşa 2 3 kez basınca çalışıyor soğukken bunun bir problemi varmıdır motosikletin içi hiç açılmamış dediler alırken ve bununla övündüler biliyorum bu bir hata bakımlarını yaptıracağım ama öncelikle lütfen bu sorunun cevabını bulmak istiyorum neden soğukken tek marşta çalışmıyor ?

karbüratör, arızalı veya ayarsız olabilir
hava, mevsim, yükseklik değişikliği karbüratör ayarı gerektirir

Arızalı ise ne yapmalıyım ? ve bu ilk seferden beridir var yani motosiklet soğukken marşda çalışmıyor zorla çalışıyor nasıl çözebilirim ?

Ya deneyimli motosiklet sürücülerine baktırdığım zaman da ben bir problem göremiyorum sen biraz fazla takıntılı davranıyorsun gibisinden cevaplar aldım bazen de soğukken ilk marşta sert bastığım zaman çalıştığını farkettim yanlış anlaşılmasın uzun süre değil marş düğmesine sert basınca

Karbüratörlü motorlar için çok normal bi durum o km'lerde gaz vererek çalıştırmak. Karbüratör değişiminde yine tek marş çalışır büyük ihtimal ama bi süre sonra yine aynısı olacak. Deneyimle sabittir. Haliyle değişime gerek yoktur :)

Motosikleti
NC750X '22
2007 YBR'm vardı, yaz kış soğuk motorla jiklesiz çalışmazdı, huyu öyledir, jikle ile çalıştırıp bir kaç saniye sonra jikleyi kapatın, bakıma gideceğiniz ilk zaman da karbüratör ayarlarına baktırırsınız :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar