Marş basmama

Merhabalar 2 keredir başıma gelen durumu anlatmak isterim marş yaptığım sırada marş tık tık yapıyor ama marş almıyor aküde zatıflık yok ilk seferde 8lik anahtarla varyatörü açtım elimde döndürdüm marş motorunu çalıştı tekrardan bu gün başıma geldi tam eve gidip 8 lik anahtarı aldım varyatörü sökecektim 5 dk dinlemişti motor marşa bastım aldım anlamadığım bi şekilde birisi motor da sorun var dedi ama çekişte problem yok kafam karıştı bilgilerinizi yazabilirmisiniz

Problem marş motoru gibi duruyor. Tık tık ettiğinde tornavida ile marj motoruna 2-3 kere tıklat çalışır ise marş motoru bakıma girecek muhtemek kömür değişecek.

Daha önceden de oldu 1 kere daha varyatörü açıp elimle döndürdüm düzeldi bu günde oldu tam açacaktım varyatörü marşa bastım aldı bende tornavidayi almışken açtım pinyon dişliyi yağladım marşın etrafindaki tozları alsın diye wd40 sıktım sonra sildim şimdilik sorun yok bu gün kısa mesafelerde 2-3 dakkalık mesafelerde marş yapmak zorunda kaldım en son almadı durum bu şekilde teşekkür ederim

Motosikleti
Ns200 15"
Bu yaşanan problemden dolayı bloğa sakın işlem yaptırmayın, problem bariz olarak elektrik sistemindeki elemanlrdan kaynaklanmaktadır. Marş otomatiğini üstündeki artı ve eksi terminallerinin somunlarının sıkılıpını ve oksit durumunu kontrol etmenizi tavsiye ederim. Marş motorunu sökerseniz ve kömürlerini kontrol ederseniz mutlaka marş motorunun içini kömür tozlarından iyice arındırın, biriken kömür tozu ciddi derecede fazlaysa saçma sapan bir ses meydana getirmektedir, tabi bu ses çalışmasına engel değildir.

Ustalarım yorumlarınız için teşekkür ederim bence de marş motoru takılıyor olabilir ve ya kömürü bitmiş olabilir elimle motoru çevirdikten sonra marş alıyor hatta bu gün pinyon dişliyi elimle tutup marş denediğim elimi kestim tırnağı kırdım neyseki ufak bi hasar aldık allahtan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar