Marş basma sorunu

Merhaba arkadaşlar geçenlerde motorumla markete kadar gittim çıktığımda motor'un marş düğmesine bastığımda hiç tık bile demiyordu + vites göstergesi de sönmüştü daha sonra ayak marşıyla çalıştırdım eve kadar getirdim. Eve geldiğim de ilk iş elektrik kaçağımı veya akü durumumu bitmek üzere olduğu aklıma geldi ama hiç birisi değildi. Sonra yan kapakları açtım.Marş motorundan gelen kabloyu takip ettim şöyle bir parça vardı.
OpTUl.jpg

(Kırmızı olan aküden gelen kablo siyah olan marş motoruna giden kablo ve 2 tane de ufak kablo acaba sorun marşa bastığım kablo mu diyerek o giden iki ufak kabloyu
kesip birbirine değdirdim olmadı. daha sonra aküden gelen kabloyla marş motoruna giden kabloyu tornavida vasıtasıyla değdirdim çalışıyordu. Acaba sorun nedir?

benimde başıma gelmişti mct 250 var bende o gösterdiğin parça arızalı tornnavida ile değdirince otomatik marş basıyor değilmi? Onu tamirciye 20 tl ye yaptırmıştım o parçanın adıda marş rublesi sanırım

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
benimde başıma gelmişti mct 250 var bende o gösterdiğin parça arızalı tornnavida ile değdirince otomatik marş basıyor değilmi? Onu tamirciye 20 tl ye yaptırmıştım o parçanın adıda marş rublesi sanırım

parça 5 lira hacım... :silent: belki 10 dur...

sigortanı kontrol ettin mi??

Evet sigortada bir problem yoktu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------

Aynen yukarıda da yazmıştım zaten o ikisini birbirine değdirdiğim zaman marş basıyor, bir de benim motorun artık bayiisi yok acaba sizin gibi bir mondial servisinde ki parçayı taksam sıkıntı yaratır mı ki yani bu parçanın bir amper veya enerji yükseltmede kullanıldığını düşünüyorum..

akü kutup başlarınıda da problem yok ise, arkadaşlarında dediği gibi rublenin değişmesi lağzım
parçacıdan 5-10tl ye alıp, takabileceğin bir parça
söküp parçacıya götürürsen, sana uyabilecek muadilini verir zaten

Benim bildiğim kadarıyla marş basmasını sağlıyor bi sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bi tane motor parçası satan dükkana git aynısını yanında götür verirler aynısını problem olmaz diye düşünüyorum

akü kutup başlarınıda da problem yok ise, arkadaşlarında dediği gibi rublenin değişmesi lağzım
parçacıdan 5-10tl ye alıp, takabileceğin bir parça
söküp parçacıya götürürsen, sana uyabilecek muadilini verir zaten
Benim bildiğim kadarıyla marş basmasını sağlıyor bi sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bi tane motor parçası satan dükkana git aynısını yanında götür verirler aynısını problem olmaz diye düşünüyorum

Çok teşekkür ederim bilgi birikiminizi paylaştığınız için. En yakın sürede motorcuya uğramalıyım. :flower:

marş rublesi motorun içinde bir parçadır..bisiklerin arka dişlisi misali hareketin tek taraflı olmasına olanak sağlar..
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=12&gs_id=81&xhr=t&q=mar%C5%9F+rublesi+ingilizce&biw=1024&bih=629&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1357700187,d.Yms&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=L4jxUNPrA6SI4AS-oYHYCg
bahsettiğiniz ruble değil marş rölesidir..

marş rublesi motorun içinde bir parçadır..bisiklerin arka dişlisi misali hareketin tek taraflı olmasına olanak sağlar..

bahsettiğiniz ruble değil marş rölesidir..

ha röle ha ruble :) bi ezberliyemedim şu parçaların ismini :)
sizin kadar teknik bilgiye sahip değiliz samet hocam :cat:

slm arkadaşlar bn yeniyim bnde jinlun 250 lik var ve elden marş çalıştırmıyor vurdurarak çalışıyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir .

arkadaşlar benim motorda marşa basıyorum motor çalışmıyor sanki bastığımda kaçırıyor gibi ayakla çalıştırıyorum sorun nedir acaba marşa basınca ateşlemiyor sanki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar