marş basıyor ama çalışmıyor

arkadaşlar öncelikle merhaba motorum çin malı scooter 2007 modeldir ben 2011 yazında aldım 1 sene sorunsuz kullandım ve motoru yazlığa bıraktım 3 ay gibi bi süre kullanmadım geçen hafta gittim marş basıyor ama motor bir türlü çalışmıyor :pale:

cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Benzin kalitesi "oktan" düşmüştür,yeni benzin alın.karbüratörü boşaltın,yeni benzini koyun marşa basın.Çalışınca arayın.

Merhaba,ilk bakacağın şey bujide ateşleme varmı.Buji kablosunu sök ve şaseye yaklaştır marşa bas kıvılcım çıkarsa ateşlemede sorun yok demektir.Ateşlemenin sağlam olduğunu varsayarsak ikinci bakacağın yer buji.Bujiyi sök ve ucunu zımparala yağlanmış olabilir.Bunlardan sonra çalışmazsa arızayı karbüratörde yakıt karışımında ara.

Merhaba,ilk bakacağın şey bujide ateşleme varmı.Buji kablosunu sök ve şaseye yaklaştır marşa bas kıvılcım çıkarsa ateşlemede sorun yok demektir.Ateşlemenin sağlam olduğunu varsayarsak ikinci bakacağın yer buji.Bujiyi sök ve ucunu zımparala yağlanmış olabilir.Bunlardan sonra çalışmazsa arızayı karbüratörde yakıt karışımında ara.

doğru tespit,
arkadaşın eedıklerıne katılıyorum,
Yatan motorun Karbüratöründe bekleyen benzin zamanla Uçtuğundan tozlanmaya sebebıyet verır ve karburatoru tıkayabılır,
Benzın degısımı ıle başlayıp bunlar uygulanırsa çalışmamasında sebep kalmaz...

pazar günü yazlığa gidicem ve dediklerinizi deniyeceğim hepinize çok teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar