Marş almama sorunu !!!1

Merhaba arkadaşlar ,

2.el olarak aldığım dragstar 650 motorumun bujilerini yeni değiştirdim fakat motor soğukken marş bastığımda ilk alıyor gibi yapıp sonra kesiyor...Zorladığımda zzzttt sesi veriyor marşı çevirmiyor ? Belirli bir km yaptıktan sonra 10 dk lık bir mola verdim tekrar çalıştırmak istediğimde motor yine çalışmadı sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? Avrupa yakasında motoru göstermek için tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır ? Yardımınızı rica ederim..

jigle açmayı denedin mi ilk çalıştırırken dostum?

motor ısındıktan sonra kapatırsın.

motor soğukken marş geç alması genel olarak supap ayarı istemesindendir. ama çok ta soğuk ise normaldir geç çalışması hele ki eski japon ve cruiserse.

sen jigleyi bir dene önce. olmadı rölantiyi çok az arttır öyle bir dene. olmaz ise ustaya gider supap ayarına baktırırsın.

ben usta tanımıyorum avrupa yakasında.

kolay gelsin.

Bence aküden kaynaklanıyor şarj edip tekrar deneyin yeni akü de alabilirsiniz

Bir arkadaşın aküsü ile denedim onu taktığım zaman çalıştı evet ama konjektör mü aküyü bitiriyor diye soru işaretindeyim..

jigle açmayı denedin mi ilk çalıştırırken dostum?

motor ısındıktan sonra kapatırsın.

motor soğukken marş geç alması genel olarak supap ayarı istemesindendir. ama çok ta soğuk ise normaldir geç çalışması hele ki eski japon ve cruiserse.

sen jigleyi bir dene önce. olmadı rölantiyi çok az arttır öyle bir dene. olmaz ise ustaya gider supap ayarına baktırırsın.

ben usta tanımıyorum avrupa yakasında.

kolay gelsin.

Jigle ile de denedim ama soğukken çalışmadı malesef.. Hatta 15 km yol yaptım stop ettim vurdurarak çalıştırma zorunda kaldım..Buji olarak dp8ea-9 taktık ondan kaynaklı desem taktığım zamanda çalışmazdı diye düşünüyorum..Cumartesi günü subap ayarı yaptırıp deneyeceğim o zaman..

dostum bujini bir çıkar bak bakalım. ucu ıslak ve siyah ise boğulma olabilir. eğer öyle ise bujiyi temizle tekrar tak dene bakalım.

arkadaşının aküsüyle denemişsin çalışmış.senin sorunun aküyle alakalı.ya akün bitik yada şarj olmuyo.sen onu bi kontrol ettir.

Buji + akü + statör + konjektör değiştir hocam kafan rahat bin

buji yeni değiştim sanırım dediğini yapıcam haftasonu kafam rahat etsin dediğin gibi hiç değilse ne değiştiğimi sorun cıkarmayacağını bilirim ..Teşekkürler herkese yorumlar için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar