Arkadaşlar, Ben de oturup bunu yazmışım, BBRR arkadaşımın acaip yorumlarını da ibretle ve dudaklarımı ısırarak okuyorum:silent: Yani, burada ne zamandır beraber olduğumuz MT kardeşlerimiz Yalan-Yanlış ve Taraflı yazacaklar ama Kankası Güneş sadece doğruyu söyleyecek:silent: vayy bee diyebiliyoruım sadece. Olayı gargaraya getirmeyelim, işte size yazdığım yazı ve katılamadığım ve sırf bu sebeple bin pişman olduğum organizasyona katılmış olan Buraki Kardeşimizin yorumu ve benim fikirlerim. Gargaraya getirmeyelim, organizasyon kötü falan değil, tamamen neredeyse kolpa olmuş

ale

BBRR arkadaşa göre hacet edilecek yer bulunamayışı ''SADECE BİR EKSİKLİK, HASSA OLUNMASI GEREKEN BİR AYRINTI'' :silent::silent: (büyük Harf Yazmaktan Modere olmayalım da, hadi hayırlısı.
Selam
Marmoka 19 haziranda giriş yaptık ve başından sonuna kadar bulunduk. Görüp duyduklarım sonucunda diyebilirim ki olay tamamen ticaret ve de rezillik. Allahtan biz deniz güneş ve motorcu arkadaşlarla tanışmaya gittik de bir nebze olsun bunları atlattık. Organizasyon notu= koca bir SIFIR dı. Marmok'u güneş bey ele geçirmiş ve ticari bir rant kapısı olarak görmüş motorla ve motorcu ruhu ile ilgi ve alakası olmayan bu adam ve ailesi böyle bir organizasyonun kolay olacağını düşünmüş ki kendisi ve çevresindeki birkaç kişi ile bu olayı gerçekleştirmiş.
Akturdaki 2 kamp alanı geçen sene birlikte festival alanını oluştururken bu sene sadece 1 tanesi (duşu tuvaleti ve tüm altyapısı eksik olan) festival alanı olmuş. Burada amaç para vermeden kar sağlamak. Bizlerden topladığı paralar yanında standlardan aldığı paralar tahminimce ücretsiz gelen içecekleri kendi standında para ile satmak sağladığı bu rantı arttırırken hiçbir yere ve hiçbir kimseye para vermeyerek (duş kullanmak için önce karşı kampı önermesi sonra da bunu 2.5 YTL ye sıcak su ile duş diye satması ya da amatör rock grubu adı altında çocukları sahneye çıkartıp parasız konserler verdirmek) karını arttırmış olsa gerek.
Tüm festival alanında 1 tek kapalı duş alanı yoktu .(Bunu 3. gün söylememize karşın kendisinin bilgisi yokmuş ve sadece organizasyondan sorumlu imiş.)
Yapılan yarışmalarda verilen ödüller bilmeyenler için söyliyeyim.
Yamahanın tshirtü, bandanası, kalem silgi defter gibi orada stand açmış olan katılımcıların isteyen herkese verdiği şeylerdi ya da yarım ekmek köfte
EN karizmatik bayan motorcu dalında festival halkla ilişkiler sorumlusu mine hanımın aldığı birincilik (sonrasında lütfetmiş gibi seda ya verse de) rezilliğin daniskasıydı...Kendisi bindiği motoru düşmeden ancak 10 mt ilerletebiliyordu. Yani aldıkları para yetmiyormuş gibi gelen ödülleri bile kendilerine yontacaklardı az daha yuhaladık da akıllandılar biraz. Son günkü 10 kategorideki yarışmaya katılımcı bulamamasının sebebi bu olabilir mi acaba
Daha önceden verdikleri yiyecek ve içecek fiyatlarında köfte 3.5 iken KURTARMIYOR bahanesi ile fiyatı 6 YTL ye çıktı. Firmalar da haklı güneş böyle motorcu ticareti yapınca kimse gelmedi onlarda sürümden değil gördüğünden çıkardı acısını
Festivale toplamda giriş çıkış yapanlar 400 kişiyi geçmez son günler sahne civarında 50 kişi ancak vardı. Tam bir rezillik anlayacağınız. Eh güneş kendine bir ev bir araba alır artık. Türk choppers a verdiği cevap da tüm bunları doğruluyor sanırım. "MARMOK TİCARİ BİR KURULUŞTUR". Seneye yapılacak olana gitmek isteyen varsa buyursun gitsin. Duyduğuma göre seneye eski marmokçular da hazırlık yapmış ve bu felekati önlemek için farklı bir isim altında festival yapacaklarmış. Ama güneş şimdiden önlemini almış ve 1 sene sonraki marmokun tarihini bile ayarlamaış 21-24 haziran diye sanırım diğer marmoku saf dışı etmeye çalışıyor.
Tüm bu olumsuzlukları geçersek, harika bir kaynaşım oldu farklı illerde olsak da temelde aynı ortak zevkleri paylaştığımız ortaya çıktı. BMW'de işgüzarlara rağmen BMW F650GS ve country yi dileyen herkes test etti, yamahada mt-03, tenere test motorları idi ve duyduğuma göre emoka da geleceklermiş. Ücretsiz bakım yaptılar.
Çanakkaleden adanaya birçok motorcu ile kaynaştık ve çok güzel anıları paylaştık geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra kimse motor festivallerini kar amacı güdmeden hazırlar.
Marmoksuz günler dilerim.
Arkadaşlar,
Buraki77 Kardeşimin söyledikleri karşısında şaşkınım. Festivalin başından sonuna kadar oradaydı ve yazdığı söylediği her şeyin altına herkesin imzasını koyabileceği özelliklerde bir kardeşimdir. Orada olamadığım için çok üzülmüştüm ama şu anda orada olamadığım için sinirimden çatlıyorum Bu yazılanlardan şunu da anlıyorum: chopper cı arkadaşlar iyi bir tepki koymuşlar. Bundan sonra bu tip festivallere biz organize gidelim arkadaşlar. Biz organize olalımki 3-5 çapulcu bizim ismimizi kullanarak prim yapma imkanı bulamasın, hemen oracıkta sömürü planlarını ve heveslerini kursaklarında bırakalım. Biz hala afedersiniz, serseri motorcular gibi takılırsak, bu gibi insanlar meydanı boş bulacaklardır. Festivale katılmayalım, festivali biz yaptırtalım Bu tip organizasyonların nasıl yapıldığına yurt dışındada şahit olan biri olarak, bunlların işi zaten bitmiştir diyebilirim. Amaçları gel-geç bir vurgunmuş, vurup gitmişler işte.
Bir de lafım var Güneş Bey'e. (Okur okur merak etmeyin). ''Bu tip bir organizasyon çok zordur ve herkesin harcı değildir, bir çok kişi bunu düzenlemeye soyunmaz bile..'' buyurmuşlar. Evet güneş bey, o kadar zordur ki, içerisine Vur_Kaç fikri bile sığdıramayacağınız kadar yoğundur. fiyaskonuzu savunmanızın aslında tek bir manası var: belki seneye de bir vur-kaç yapar sonra ortadan kaybolurum!!! Yok kaç metre kablo kullanmış, yok bilmem nereye ne kadar para harcamış, yok ne zorluklarla karşılaşmış. BECEREMEYECEKSEN YAPMAYA YELTENMEYECEKSİN!!! Bizim kardeşlerimizin sıradan bir konserinde bile yüzlerce metre kablo, onlarca mikrofon zart zurt kullanılıyor. Demekki hayatında ilk kez böyle bir işe vurgun amaçlı, altyapın olmadan soyunmuşsun ki bunlar sana muazzam şeyler gibi gelmiş.
Hatırlarmıyız acaba, TİTAN isminde bir organizasyon vardı, o hiç değilse kendine kanan insanları soymaya kalkmıştı. Bu ise bir festival, atlayıp gider elbette kardeşlerimiz, oraya vardıklarında da bir iki günlüğüne bile olsa Güneş gibi bir insana para kazandırmak zorunda kalabilirler.
''MARMOK ticari bir organizasyondur'' lafına ise yine bir lafım var: Biz Ticari olmayan muazzam bir toplantı yapalım, bize hizmet etmek isteyen dürüst insanlarda Ticaret Yapsınlar Önce biz meydanı dolduralım, adam gibi tüccarlar gelecektir zaten
Sözün sonunda, orada olamadığıma bir kere daha üzülüyorum, hele ki Burak Kardeşimle beraber yollara koyulamadığımıza Amacım MT nin müdavimleri ile hasret gidermek yüz yüze bir görüşmektir ekbette. Bunu yapabilmiş olan kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum
Amman arkadaşlar, bir olalım birlik olalım da çapulculara meydanı bırakmayalım
Sevgiyle, kazasız belasız sürüşler, üçkağıtçısı olmayan festivaller dilerim herkese
Bu da bir diğer kardeşimizin yorumu, heralde muhalif, şu bu falan değildir kendileri, sacede katılıp yorumlayanlardan mı
denizinkızı
3 günde olsa marmok a gittim katılımcıydım ve organizasyola ilgili herhangi bir görevim yoktu. ancak ve ancak şunu söyleyebilirim ki. o resimlerde görünen güzel manzara bile organizasyonun kötülüğünü bastıramadı. 3000 kişinn katıacağı festival için bir gün erkeklere diğer gün kadınlara diğer gün yine erkeklere değişimini gösteren(ki bence bu tamamen tesadüfi idi) duşakabin bozması yarım metrekarelik kapısı bile olmayan bir yerde banyo yapmak zorunda kaldım ki tam bir rezaletti.
ilk gün yemek yemek için standlara gittiğimde orda bir kavganın cereyan ettiğini gördüm. o sırada organizasyonda çalışanlar tabldot yemeklerin kötülüğünden bahsedyorlardı. bu yemeğin nesi var diye oturup afiyetle yemeleri ise şaşkınlık vericiydi. gerçi ben yemekten yemedim ancak yiyen kişilerin hepsinin yenmez bu yorumu sanırım tesadüfi değildir dye düşünüyorum. çalışmak için gelmiş beş üniversiteli bayan öğrencinin sokakta kalmasını da asla unutamayacağım. o kadar üzücüydü ki artık gelebilen benim çadırıma gelsin yorumunu bile yaptım. bir ara gözüme ilişen ise 2 yabancı uyruklu kızdı. sanırım etraftan çöp toplamaları için anlaşmışlardı. ortada ne dönüyordu bilmiyorum ama her ikisinin de yüzünü görülmemeye değerdi.
yarışmalara katılamadım. çünkü daha fazla kalamadım. tüm emek verenler gayet canayakın ve samimiydi yönetenler veya yönetmeye çalışanlar hariç.
bir renk ve enerji uzmanı olarak ise hissettiğim şuydu. o insanların enerjileri negatifti. ve o kadar güçlü bir negatiflikti ki kimse oradan mutlu ayrılamadı. bir daha asla gitmem.
tüm bunların haricinde orada kurulan dostluklar katılımcıların dayanışması ve yardımseverliği tatil olarak bile nitelendiremediğim bu festivale su serpti diyebilirim.
kimseyi karalamak veya kötülemek değil niyetim. umarım en kısa zamanda niyetlerini gerçekten iyi bir şeyler yapabilmek yönüne çevirirler. üzücü çok üzücü....
Bu da bir başka ağabeyimiz kardeşimiz in yorumu:
Dün, 10:56 AM
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
mes´isimli üyeden Alıntı
Ümmet senin birşeyden haberin yok kardeşim.Perşembe gecesi saat 01 de İzmirden 10 motor ,Türk Chopper geldi.Danışmada kimse durdurmadığı için içeriye girdiler iki gün önceden gelen diğer Türk Chopper'cilerin ayırdığı çadır yerine gidip motorları park ettiler.
Kıyamet ondan sonra koptu.Güvenlik ve festival sorumluları o saatte çadırları söküp gitmelerini istediler.Onlarda çadırları söküp festival alanından çıkmak için kapıya geldiler ancak kapı kapatılmıştı ve dışarıya çıkmalarına izin verilmedi.
Jandarma çağırılıp 'Bunların amacı farklı,burada huzur bozmaya geldiler' denilip Jandarmaya şikayet edildiler(Güneş bey ve eşi tarafından)....
Oysa Türk Chopper çok aklı başında insanlardan oluşmuş iyi bir gurup.İçlerinde doktorlar ve eğitim görevlisi arkadaşlar var.Bir an kulaklarıma inanamadım.
Adamlar İzmir'den kalkıp 8 saat yol yapıyorlar ve böyle bir şekilde karşılanıyorlar.
Motosiklet ruhu adına utanç duydum.
Çok üzülerek belirteyim ki,para hırsı yüzünden güzelim bir festival yok edildi.
Benim için Marmok öldü diyebilirim.
Herkese sevgiler ve saygılar sunuyorum.
mesut ben bu sölediklerinin zaten bikısmını orda ilkağızdan duymuştum ve bir bölümünede tanık olmuştum ordada dilimin döndüğünce arkadaşlarla paylaştım güneş beylede kısmen konuştuk tabibiz suçluyuz demiyo zaten bidaha marmok falanda olmaz