Marmaris motor kiralama hakkında.

Arkadaşlar merhabalar. Eşimle birlikte Marmaris'e tatile geldik motorumuzu İstanbul'da bıraktık. Burada motor kiralayalım biraz gezelim diyoruz. Günlük 70tl diyorlar Honda 125cc scooter için tanıdığınız yada kullanmadığınız motorunuz varsa camiadan biri ile anlaşmaktan memnuniyet duyarım 4 5 günlük düşünüyorum.

Fiyatlarla ilgili şöyle bir ufak anektod vereyim.
2013'te 250'lik bir maxi alıp Datça'ya geçecektik kız arkadaşımla. Herkes 100TL istiyordu günlük, çoğu sym'nin şu bilindik 250'lik scooterı, evo mudur nedir adı.

50TL'ye kiralayan bir yer buldum. Muhtemelen düşmemizde motorun da payı yüksekti, şimdi kendimi temize çıkarmak amacıyla yazmış olmayayım ama..
Muhtemelen motor bir yere kapak olmuş, ikiye ayrılmış ama düzgün kaynatamamışlar geri. :) şasi rjitliği yoktu, önü ayrı arkası ayrı esneyip duruyordu sağa sola.
Hani ucuz bakarken bunu göz önünde bulundurun derim.

Tatilde hevesini kırmak istemem dostum, yalnız bu motor kiralama işi sakat gerçekten, hem bir dolu para ödeniyor, hem de ödenen miktara rağmen başına bir iş gelirse kasko (hasar, hırsızlık vb. durumlar dahil olmak üzere) şartlarından faydalanılmıyor. Motor çalınırsa parasını ödüyorsun vs. Tatile çıkarken yanında düzgün zincir, disk kilidi falan götürmek gerek belki de. -_-*

Yurtdışı tatillerinde motor kiralarken, genellikle özel bir tür sigorta satın alarak bu sorunu çözebiliyorsun. Şu an rakamlar farazi ama örneğin günlük ekstra 30 EUR ek sigorta ödemesi yapıp, kaza/hırsızlık durumlarında çıkan zararın %80'inden muaf kalabiliyorsun. Ancak Türkiye'de yaptığım tatillerde henüz rastlayamadım benzer şartlarda motosiklet kiralayanlardan. (belki vardır fakat ben bilmiyorumdur), o yüzden tatillerde motordan uzak kalmaya çalışıyorum. :/

Daha araç kiralarken süregelen barzo-gangsterlikler düzelmemişken motor kiralama işi Türkiye'de çok riskli.

Araba kiralarken boş senet imzalatmaya çalışanlar (hangi gerizekalı imzalar bilmiyorum) sıfıra yakın yakıt verenler, pis verenler, Cumartesi kiralayacaksan haftasonu 2 gün kiralamalısın diyenler, kiralık ruhsatı değil de hususi ruhsatı olduğu için polis durdurursa arkadaşımın arabası dersin diyenler.... Sektör kimin çocuğu olduğu belli olmayanlarla dolu. Benim hiç görmediğim 1 belki 2 kişi işini düzgün yapıyor olabilir onları tenzih ederim.

Motosiklet bundan daha da beter. Şu da bir gerçek ki Anadolu şoförleri gerçekten ve malesef İstanbul şoförlerine göre motora karşı daha saygısız. İstanbul katillerle dolu değil mi? Evet sonuna kadar. Ama ne bileyim garip bir dinamiği var trafiğin. Ben başka şehirlerde motora karşı daha umarsız buluyorum insanımızı.

Tartışmasız şekilde uygulamanız gereken sonuç; Harika bir coğrafya üzerinde bulunan ülkemizde malesef bu güzellikle ters orantılı karakterde insanlar karşımıza çıkıyor sıklıkla. Malesef motosiklet kullanmak için son derece güzel doğaya ve yollara sahip Marmarisimizde, kiralık bir motor kullanmanız büyük olumsuzluk risklerini de beraberinde getiriyor. Motosikletsiz şekilde tatilinizi geçirmeniz gerekmektedir. Kendi motorunuz olsa, hiç değilse motorun teknik aksaklıklar çıkartması riski en az olur. Üzerine para verseler satın almayacağınız motorlarla karı-koca gezeceksiniz. Vazgeçin.

Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. 3 yorumda da ortak noktalar var bende onlardan çekindiğim için böyle bir konu açayım dedim. Genelde kendimi karamsar olarak gördüğüm için birde sizlerin fikrini almak istedim. 125lik spacy var baya düşük km de en azından yakın koylara falan giderim ama baya kararsız kaldım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar