Marmaranın , Bursa-Banbırma Arası Sahil ve Koyları

Bilindiği üzere 06.06.2009 tarihinde , Enduro Clup Festivaline katılmayı panlamıştık.
Farklı bir rota ve bilinmedik mekanlar olsun istedik.

Mudanya yolu sabahın 07:30 unda bir başka güzeldi.

Mudanya sokakları da şampiyonlar için bir başka güzeldi :)

Tiriliye yolunu sanırım hepimiz biliyoruz fakat bu güzellikleri tekrar hatırlatmadan geçemiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 PM ----------

Serhat kardeşimiz , bize yol arkadaşı oldu ve yolculuk onunla daha da keyifli idi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Eşim ve ben.
Uzun bir aradan sonra eşimle yol almak ve onu mutlu görmek beni mutlu etti. Gerçi, birazcık aklı oğlumuz Efe'de kalmıştı ama...

Tiriliyede kısa bir kahvaltı molası verdik.

Bu fotograftan da anlaşıldığı üzere , sanırım bu yaz eşimle daha çok gezeceğiz.

Yola çıkmadan , bir-iki fotograf da ben çekeyim dedim ve sonuç...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:54 PM ----------

Fotograf makinasını eşime teslim ediyorum ve kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz. Rotamızın devamını fotograflarla tarif etmeye çalışayım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:55 PM ----------

Yol hakkında bilgi aldığımız ve ayak (motor-traktör) üstü hoş sohbet ettiğimiz amca ile teyze ve bir de bıdık köpekleri.

Kendisi bayağı bir kabardığına göre sanırım köyün kabadayısı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:55 PM ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:56 PM ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:56 PM ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 PM ----------

Kapıdağ Yarımadası

Merhaba Taglis,

Marmara denizinin kirlilik konusunda içler aıcı halini biliyoruz. Ancak benim yazlığımın bulunduğu Büyükova isimli köyde bu konu sanki bir istisna.
Siz rotanızı biraz daha uzatsaydınız zaten Büyükovayı görecektiniz.
Büyükova Kapıdağ yarımadasının en kuzey ucunda 250 haneli köyüyle saklı kalmış bir cennettir. Atlas dergisinin 2005 yılı yaz aylarının birisinin kapağında bu koy cennete açılan kapı diye reklam edilmiştir.
İşte büyükovanın resimleri :
3552515.jpg

Resim_040.jpg

Sanırım yaz sonu bende motorumla Büyükovaya doğru bir yolculuk yapacağım. Haberleşmek isterim.
Gelirseniz sizi evimizde misafir edebilrim.
Şu anda iş yerimdeyim, kendi bilgisayarımda evimizin ve denizin daha güzel resimleri var.

Şimdiden görüşmek üzere...

adamım ne güzel yerlermiş oralar... en kısa zamandan bende gezmeliyim oraları.............

Geçen kış o güzergahın küçük bir kısmında yol almıştım. Gerçekten de harika yerler. Alternatif rotalar insana gezdiğini çok daha fazla hissettiriyor. :cat:

Yarım Kapıdağ turunu ben de attım, muhteşem yerler. Yalnız dönüşte geçe kalmamak için Balıkesir-Bursa yolundan döndüm, gelecek sefer kıyıdan geçeyim artık :)

Serhat la aynı sırt çantasından kullanıyormuşuz onu fark ettim..:p
Nurhan la aynı bişiler kullanmıyoruz ben artıkın scooter cıyım:p:p:p:p

geçen sene aynı güzergahı bende kullandım.Mudanyadan girip bandırmadan çıktım.Sonra kapıdağ yarımadasına Tatlısu tarafından girip Ocaklardan döndüm.Ama bir gece kapıdağda çadırda kaldım :)gerçekten görülmeye değer yerler...
ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler...

Çok hoş resimler,ne güzel yerler görmüşsünüz :) Türkiye gerçekten bir cennet,siz de şahit olmuşsunuz.:wiinkk:

çok güzel olmuş gezin arabayla gezdim oralarda keyif almadım resimlere bakarken keyif aldım :mrgreen:

Cihanne dostum, bilgiler için teşekkürler. Gerçekten sizin oralar da güzelmiş. Durum müsait olursa, elbet ki sizlere katılmak isterim.

adamım ne güzel yerlermiş oralar... en kısa zamandan bende gezmeliyim oraları.............
Sana söylemiştim dostum. İşlerini ayarlayıp davetimi kabul etseydin , bu güzellikleri kendi gözünle görüp yaşamış olacaktın. Artık bir sonraki davetime iştirak edersin sanırım.

Geçen kış o güzergahın küçük bir kısmında yol almıştım. Gerçekten de harika yerler. Alternatif rotalar insana gezdiğini çok daha fazla hissettiriyor. :cat:
Kesinlikle :cat:

Serhat la aynı sırt çantasından kullanıyormuşuz onu fark ettim..:p
Nurhan la aynı bişiler kullanmıyoruz ben artıkın scooter cıyım:p:p:p:p
Dost kalmak için bir şeylerin ortak olması gerekir mi bilmem ama illaki ortak bir şey istersen "İÇİMİZDE GİZLİ OLAN VE ARA SIRA AÇIĞA ÇIKAN ENDUROCU RUHU YETER" diye düşünüyorum. :cat:

çok iyi yapmışsınız güzel olmuş...
Eyvallah.

geçen sene aynı güzergahı bende kullandım.Mudanyadan girip bandırmadan çıktım.Sonra kapıdağ yarımadasına Tatlısu tarafından girip Ocaklardan döndüm.Ama bir gece kapıdağda çadırda kaldım :)gerçekten görülmeye değer yerler...
ellerinize sağlık paylaşım için teşekkürler...
Kesinlikle şahane yerler, yollarının bozuk olmasına rağmen tekrar gidilesi yerler.

Tebrikler cok güzel bir gezi olmus ...
Teşekkürler.

güzel yerler paylaşmışsınız sağolun:cat:
Teşekkürler.

Çok hoş resimler,ne güzel yerler görmüşsünüz :) Türkiye gerçekten bir cennet,siz de şahit olmuşsunuz.:wiinkk:
Türkemizin cennet olduğunu biliyoruz fakat kirletildiği yerleri görünce üzülüyoruz. Özellikle Marmara denizinde gönül rahatlığı ile yüzülememesi sebebi ile o güzelim koyların zevkini tam çıkaramıyor insan.

çok güzel olmuş gezin arabayla gezdim oralarda keyif almadım resimlere bakarken keyif aldım :mrgreen:
Katılıyorum , arabayla pek keyifli olmuyor. İnsan motosiklet üzerinde kendini daha özgür hissediyor.

Bilindiği üzere 06.06.2009 tarihinde , Enduro Clup Festivaline katılmayı panlamıştık.
Farklı bir rota ve bilinmedik mekanlar olsun istedik.

[/COLOR]Serhat kardeşimiz , bize yol arkadaşı oldu ve yolculuk onunla daha da keyifli idi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

ben de sizlere çok teşekkür ederim, gerçekten harika bir gündü:cat:

fakat şunu belirtmemişsin; güzergahımızın en güzel yerleri bayramdere - dutliman arasındaydı.
arkadaşlar, maalesef makinenin pilleri bittiği için oralara ait fotolar alınamadı. bahsettiğim yerler bakir kalmış.. mutlaka görmelisiniz.

Bursa'dan bir gezi paylaşıldığını görmek gerçekten çok güzel.Fotoğraflar da aynı şekilde.Kazasız sorunsuz nice gezilere.:wiinkk:

oooo sonunda yeniköyü(bayramdere) birileri keşfetmiş gezmiş.:D

arkadaşlar inanın yeniköy den başlayıp kurşunlu ve devamındaki yolları motorunuzla yavaş yavaş gezin inan çaresi olamayn hastalıklı insan bile o güzellikte iyileşir ;) ben de eklicem yeniköy dut limanına az kala gittiğim yerleri elicem.

Yeniköye gelen arkadaşlar haber verirlerse orada sohbet edebiliriz.Ben yaz boyu yeniköy ve çevresinde cross yaparım. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar