Markalar ve menşeileri?

Aprilia, Ducati, Gilera, Vespa, Piaggio, Moto Guzzi, Derbi - İtalyan
Asya motor, Mondial, Kanuni, Çelik, ramzey - Çin
BMW - Almanya
Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha - Japon
Hyosung (st kanuni), sym - Güney kore
Harley- ABD

peki;

zongshen, kuba, keeway, kymco, zealsun, mz, bisan, tvs, regal, keeway ne malı?

Kalite olarak da çin malları dışında en kaliteliler hangileridir?

zonghsen ,kuba , keeway , zealsun , bisan ,regal - çin

mz -alman diye biliyorum

kyomco - tam bilmiyorum

tvs - hindistan diye biliyorum

o markaların %90'ı çin'de üretim yapıyor ayrıca kanuni'de çin'de üretim yapan Türk firması yani menşeisi Türk.

keeway'e macar diyip de Kanuni'ye nasıl çin diyorsunuz anlamıyorum.

kapitalizm egemen oldu, küreselleşme var dedikçe hala böyle başlıklar açıyorsunuz, artık önemli olan nerede üretim yapıldığı değil firmanın kalite standartıdır. Türk firma olur belli bir kriter koyar bu kalitede üreteceksin der çin'de üretir. olay bundan ibaret, önemli olan firmanın kalite ölçüsü.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o markaların %90'ı çin'de üretim yapıyor ayrıca kanuni'de çin'de üretim yapan Türk firması yani menşeisi Türk.

keeway'e macar diyip de Kanuni'ye nasıl çin diyorsunuz anlamıyorum.

kapitalizm egemen oldu, küreselleşme var dedikçe hala böyle başlıklar açıyorsunuz, artık önemli olan nerede üretim yapıldığı değil firmanın kalite standartıdır. Türk firma olur belli bir kriter koyar bu kalitede üreteceksin der çin'de üretir. olay bundan ibaret, önemli olan firmanın kalite ölçüsü.
evet kalite önemli...1990 küsür model honda kinetix de pistonun pistonkoluna bağlantı yerinde bilye var...2006 model kanuni racerda direk saplamayı gecirmisler...baya bi kalite yani... :pr:

Aprilia, Ducati, Gilera, Vespa, Piaggio, Moto Guzzi, Derbi - İtalyan
Asya motor, Mondial, Kanuni, Çelik, ramzey - Çin
BMW - Almanya
Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha - Japon
Hyosung (st kanuni), sym - Güney kore
Harley- ABD

peki;

zongshen, kuba, keeway, kymco, zealsun, mz, bisan, tvs, regal, keeway ne malı?

Kalite olarak da çin malları dışında en kaliteliler hangileridir?

TVS - Hindistan ( bazı parçalar çinde üretiliyor ancak o parçalarda hindistana geliyor ve orda birleştiriliyor )

Kymco - valla SYM yi bilip KYMCO yu bilmemek ayıp :) Kymco Taiwan ın en büyük scooter üreticisi ve hem avrupada hem asyada hemde amerikada satışı olan, geçen sene italya gibi scooter ın atalarının üretildiği ülkede satış lideri olan, 1963 ten beri seri üretimde motosiklet ve scooter üreten bir markadır.
SYM Taiwan malıdır. Güney Kore değil..

zongshen, kuba, zealsun, bisan ( Lifan ) regal - çin malıdır ama aralarında regal ve zealsun nispeten daha iyidir..

keeway - macar menseeildir ancak çin malıdır

MZ - benim bildiğim alman malıdır..

Süper Moderatör (BBRR)
menşei japon olan markaların artık sadece menşeii orası çoğu modeller japonya dışında yapılıyor ama adları japon .. harleyde 3 yıl önce çinle el sıkışmıştı..

menşei japon olan markaların artık sadece menşeii orası çoğu modeller japonya dışında yapılıyor ama adları japon .. harleyde 3 yıl önce çinle el sıkışmıştı..

Turkiyenin elini gelipse sikan hic yok nedense:( Hep biz gidip aliyoruz paralar odeyip...Neden onlar gelmiyor neden hep biz para oduyoz oda Buyuk bir kayip...Ekonomi kazanmismi oluyo bu mantikla...neyse bu yara kapanmaz bende desmicem...

Son düzenleme:
uzakdoğudaki işgücü daha ucuz olduğu için artık fabrikalar oraya kayıyor, türkiye'de ise pahalı.

yani burdan pay biçin, ülkenin yarısı açlık sınırında ama üretici ülkeler yine de uzakdoğuya gidiyor işci ücretleri düşük diye, burdan sakın bizde işci ücretleri yüksek diye bir pay çıkarmayın zira uzakdoğuda işcinin durumu az ücret almasına bizdekinden daha iyi ülkelerin ekonomisiyle alakalı yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar