Marka Tecrübeleri (Honda)

Bugün kozyatagında 2. el motosikletlere bakıyorum uygun fiyatta olanlar varmı diye. Derken sanırım mototal ın servisiydi dikkat etmedim oraya bir tane 600RR yanastı ve işaret ederek 1 sn beklermisin dedim. Amacım bindigi motosiklet hakkında dusuncesini sormaktı. Nedir dedim dusuncen. Sorun cıkartıyormu. Memnunmusun motorundan. Arkadas ben bunu 3 yıldır kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı cıkartmadı. Sadece periyodik bakımlarını yapıyorum O kadar. Bence mukemmel bir motosiklet dedi. Forumun genelinde de istisnalar haricinde marka olarak pek sıkıntı yok. Peki siz Honda kullanıcıları reklam ve geyik muhabbetine çevirmeden adam gibi dusuncenizi belirtirmisiniz.
(ör: Honda hayat onda gibi. vs..)

CERRAHI, sen bu motoru beğeniyormusun abi evet beğeniyorsun ben bılıyorum ne zamandır bakıyorsun alıcam diyorsun v.s v.s.
Hondanın kalıtesı tartısılırmı ?? Abı bence tartısılmaz pekı sorun cıkarttırmı,elbette cıkartır niye işte burda şans cok onemlı kronık hastalıkları dısında senın karsılasabılecegın arıza ve bunun gibi can sıkıcı olaylar tamamen senın sansınla alakalı, yani bi adam 600rr almıs 40.000km gitmiş bakımını yaptırmıs hiç sıkıntısı olmamış, ötekisi gitmiş 600rr almış 5000 de bi arıza vermiş 15000 de bi yeri catlamiş su kaçırmış falan falan kul yapısı nıhayetınde cok ırdeleme bence temız bısı bu kapat gıtsın :) derler ya oluyu cok yıkarsan.................:wiinkk:

Bence sen al bı rr yakısır sana sen temız bakarsan senden de ben alırım 4-5 sene sonra ama tahmın ettıgım gıbıysen bakarsın... kolay gelsın :cat:

Desene sizide bıktırmısız bu konuda kusuruma bakmayın ya insallah en kısa surede alırımda sizin basını agrıtmam su saatten sonra.
Hakkınızı helal edin.

Parçaları pahalı gelebilir. Fakat bu tür motorların hepsi pahalı. Umarım parça gerektirmez aldığın motor :)

Onun dışında honda gerçekten servis kalitesi olarak süper. motor kısmına gelince racingler arasında en dayanıklısıdır.

cerrahi dostum yaklaşık 3 aylık ve 5000 km'lik bi Honda kullanıcısı olarak bu süre zarfında motorumdan hiçbir şikayetim olmadı allaha şükür...periyodik bakımına sok benzini koy gitsin makina başka bişey istemiyo yani...sen ona baktıktan sonra seni üzmeyeceğini tahmin ettiğim bir motor...tabi diğer modellerini bilmiyorum sadece CBF250 için yorumum...:cat:

Desene sizide bıktırmısız bu konuda kusuruma bakmayın ya insallah en kısa surede alırımda sizin basını agrıtmam su saatten sonra.
Hakkınızı helal edin.

Ya abi ne demek tabı herkes yardımcı olucak ben ole bı konustumda şimdi denileceklerı sende benım gıbı bılıyosun az çok tahmin ediyorsun, bi honda sahibi arkadas diyecek ki işte ben aldım çok memnunum biri dicek al bende hiç sorun yaşamadım şansız olan bırı dıyecek ki bende şu bu oldu falan bende seni az çok tanıyorum, birazcık, ufacık sende sorun yaşamıyım diye soruyorsun yaşamazsın inşallah helal olsun ... :rendeer:

Bir tek dezavantaj parca fiyatlarının pahalılıgı sanırım baska göze carpan birşey yok negatif olarak.

Mekanik aletler biraz şans işidir, her markanın kendine göre güzeln ürünleri var, ama Pazartesi ürünü aldıysanız yandınız:)

Parça pahalı , ama servis kalitesi iyi.Honda hiç bir şekilde kolay bayilik vermiyor ve bayileri de -genelde- bu markayı taşımayı biliyorlar.Yamaha suzuki de güzel motorlar üretiyor ama türkiye şartlarında honda alırım.

Servis konusunda kanuni nin bay-moto servisini kullanıyorum ve calısanları o kadar güzel insanlarki yok böyle birşey. Ama bir gosterge 5 ayda geliyor oda ayrı sıkıntı tabiki. Güya yerli malı.

GKN

açıkçası çok fazla bişey sölenbebilecek bi makina deil, kalitesi kullanılıştığı performansı ortada..
bana kalırsa artık 4 japonu iyimi kötümü die araştırmak anlamsız, kaliteterini ortaya koymuş makinalar..
bence görüntüsü kullanılışı hangisinin güzelse, hangisi kişiye keyifli geliyorsa
bulunduu şehir bakımından yedek parça ve servis konusunda hangisi rahatsa ona yönelmeli:cat::wiinkk:

Servis konusunda kanuni nin bay-moto servisini kullanıyorum ve calısanları o kadar güzel insanlarki yok böyle birşey. Ama bir gosterge 5 ayda geliyor oda ayrı sıkıntı tabiki. Güya yerli malı.

Kanuni'ye "yerli" demesek.

Yillarca satilan her ucuz mala yerli, her kaliteli mala ithal dendi (CERRAHI bu yazdiklarim sana degil :rendeer: ). Adamlar Cin'den getirip monte ediyor sonra da "yerli" diyor. Zamaninda ayni fabrikada uretilmelerine ragmen icerigi yogun olana ingiliz aspirini, dandik olana yerli aspirin etiketi yapistiranlar da benzer zihniyetti. Sonunda insanlarin bilinc altina "biz birsey yapamayiz" dusuncesi yerlestiriyorlar ona uzuluyorum.

Herneyse bende Honda shadow var. 11500'de gayet memnunum. Simdiye kadar 90-110 km arasi hizla girdigim kasis vs'nin haddi hesabi yok. Yine de bir sorun cikarmadi simdiye kadar :cat:

Kanuni'ye "yerli" demesek.

Yillarca satilan her ucuz mala yerli, her kaliteli mala ithal dendi (CERRAHI bu yazdiklarim sana degil :rendeer: ). Adamlar Cin'den getirip monte ediyor sonra da "yerli" diyor. Zamaninda ayni fabrikada uretilmelerine ragmen icerigi yogun olana ingiliz aspirini, dandik olana yerli aspirin etiketi yapistiranlar da benzer zihniyetti. Sonunda insanlarin bilinc altina "biz birsey yapamayiz" dusuncesi yerlestiriyorlar ona uzuluyorum.

Herneyse bende Honda shadow var. 11500'de gayet memnunum. Simdiye kadar 90-110 km arasi hizla girdigim kasis vs'nin haddi hesabi yok. Yine de bir sorun cikarmadi simdiye kadar :cat:

Kesinlikle haklısın üstadım. Bugun cevirdigim arkadasa sordum sorun yasıyormusun diye yok bakımdan bakıma deyince Allah Allah acaba böyle birşey varmıdır diye dusundum inanasım gelmedi bir süre.
Kısmet olursa da Alırsak heralde bayagı bir rahat ederiz. O biryana da bu motorlar olmasa biz gecisleri biraz zor yapardık be abi. Sonucta uygun fiyatlar. 3 kurusada 5 kofte verilmez tabi adamlarda ne yapsın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cerrahi;
Al artık şunu abicim.:)

Benim makina 2003 model.
Karnesindeki tüm periyodik bakımları zamanında yapıldı.
Bu gün yaklaşık 23 bin kilometrede.
24 bin de bir bakımı daha var.

Bu güne kadar lastik haricinde hiç bir masraf açmadı.
Bu günlerde zincir-dişli kitini değiştireceğim.
İlk defa değişecek.

Akü'de artık ben gidiciyim diyor.O da değişecek.
Yani 24bin kilometre de extra masrafları bunlar.

Bu güne kadar başka en ufak bir masraf açmadı.

Anla artık, millet neden Honda diye bir taraflarını yırtıyor..:mrgreen:

Bakımını yap.
Adam gibi kullan.
Ömür boyu bin.

(ps: sakın olaki tartışma çıkartmayın. Başka markalar kötüdür demiyorum.CBR sorulduğu için ona istinaden yazdım.)

Honda, hem alış maliyeti hem sonradan parça maliyeti yüzünden tepki çeken bir marka,
ancak Japon motorlar arasında en kaliteli motosikleti ürettiklerine inanıyorum.. -t

sevgili kardeşim senin bu motora olan muhabbetini sitede bilmeyen yok gibidir..al gitsin en azından kendin için birşey yapmış olursun..parça fiatı filan boş işler..herzaman parçamı kıracaksın..aldığın zaman mutlu olacağını bildiğimden senin adına bende mutlu oluyorum..karart gözlerini al...allah kazadan beladan uzak sürüşler nasib etsin gözlerinden öperim

boy

Marka olarak Honda şöyledir, böyledir muhabbetine girmeyeceğim baydı artık çünkü. 600cc bir Supersport olarak 600RR almak istiyorsan 600cc içindeki kullanımı en rahat, en dengeli, en güvenli motor diyebilirim. Çok da düşünmeye gerek yok aslında, alır binersin, memnun kalmazsan değiştirirsin. İsmail arkadaşımızda 2005 model 600RR vardı, onu satıp 2007 model 600RR aldı. Bazıları Honda aldı mı vazgeçemiyor. Ben diğer markaları da kullanmanı, denemeni tavsiye ederim. Herkes her markada rahat edemiyor.

Honda iyi bir marka olabilir ama servisleri hiç iyi deil bence.
2006 600 f var 10000 km de akü problem çıkardı .
Servise götürdüm aküyü doldurup ertesi gün teslim ettiler daha işe gidemeden yolda motor yine durdu tekrar ertesi gün götürdüm.
Adamlar 2. götürmemde akünün sorunlu olduğunu söylediler.Nasıl bir servis anlayışıysa ancak 2. seferde akünün sorunlu olduğunu anladılar ve koskoca hondada akü yoktu ist tüm servisleri aradım sadece 1 tanesinde akü vardı .Bende vurdurarak motoru çalıştırdım ve ellerinde akü olan servise bıraktım ve değişiklik yapıldı .Açıkçası aldığıma pişman ettiler beni.
Dedikleri gibi biraz şans işi ama serviste ilgili olsaydı ben okadar sorun yaşamayıp pişman olmazdım .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar