Ben zaten Müslüman gibi cenazesi düzenlensin demedim sadece senin soylediğin gibi huzur içinde yatsın ile Allah Rahmet Eylesin demek arasında bir fark göremyorum, ben sonuç itibari ile onun canını veren Allah birdir bunun aksini idda etmiyorsak her rahmetli olan insan için soylebilir cünkü taptığın dua ettiğin inandığın Allah aynıdır, zaten bu ayrımcı yaklaşma düşman etmiyormu insanları, Allah ın bir olduğunu unuttuğumuzdan değilmi? hepimiz aynı yöne gidiyoruz ama farklı yollardan aynı yöne gidiyorsak aynı noktaya gidiyorsak isek yolumuz farklı olması bir sey değiştirmez inancındayım. Daha fazla yazmayacağım burAnın yeri olmadğınıı düşünüyorum.
nur içinde yatsın.toprağı bol olsun
---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:54 ----------
hocam yeri değil ve banada kızabilirsiniz ama arkadaş haklı. söylenmez, çünkü Allah aynı ama inanış şekli farklıdır. nasıl hayattayken bir hristiyan ölmeden önce kelimeye şahadet getirmezse, ölen müslümanın ardından klisede ağıt okunup mum yakanmaz yada cenazesinde şarap içilmez.hristiyan ölüyorsa o kişi içinde cenaze namazı kılınmaz. onların inanışına göre ölen kişinin ardından Allah rahmet eylesin anlamına gelen rest in peace cümleciği kullanılır. Türkçe si nur/huzur içinde yat demektir.
Yahu allah aşkına şu konuda bile böyle saçma sapan tartışmalara girmeyin. Tanrı bir tane isa musa muhammed de aynı tanrının peygamberi ise kime ne benim kime nasıl rahmet okuduğumdan.. Sen Çanakkale Şehitleri için rahmet okumuyor musun hiç ? Sadece müslümanlar mı şehit oldu sanıyorsun orada ? Bırakın bu işleri.. Gencecik çocuk ölüp gitmiş işte. Neyin derdindesiniz anlamıyorum ki
Son düzenleme: