Ben de varım.
Ömür boyu bisiklet, 1 yılı aşkın süredir de Cruiser tutkunuyum. Yalnız, çok ters bir kariyerim var, önce uçak, sonra araba ehliyetim oldu, yakında motorsiklet ehliyetim olacak (Nisan gibi kısmetse..)
Bu ilk gönderim diye lafı biraz uzattım ve tanışma faslını geçiyorum

1.88m boy olmasına ve bana çok tavsiye edilmesine rağmen Enduro yerine Cruiser hastası oldum (hastalığımın ekonomik nedenleri de var tabii ki). 1 yıldır okuduğum, izlediğim, karşılaştırmalar yaptığım kaynakların haddi hesabı yok.
Hayellerimi süsleyen VZ 800 Intruder ile fuarda tanışıp koklaşma fırsatım da oldu. 2nci el fiyatlarına şu an yaklaşamamam nedeniyle tam Japonlar'dan ümide kesip 3000-7000TL arası 250cc'lik Kore/Çin modellerinden meded umacakken, bu canavarın bir ilanını buldum. Hor kullanılmış olmasına, biraz bakımsız olmasına aldırmadan, masraflarını da kabüllenip (bütçeyi de zorlayıp 3ncü bir kredi ile .. :/) alıvermiş bulundum.
Ustalarım üstlerine alınıp hiç kızmasınlar, başlangıç motoru olarak bana da herkese yapılan öneriler yapıldı "Al bir 150cc YBR/CBF ... acemiliğini at sonra bin aygırlara" şeklinde. Bu öneriyi yerinde ve doğru bulmama rağmen ancak 1 kez yerine getirebildim, hep aygıra binmek isteyen biri olarak küçük beygirlerle motordan soğuma ihtimalimi de göze alıp, Suzuki VZ 800 Marauder'e ilk defa bindim ve hiç kalkmak istemedim

Zor hakim olurum korkusuyla tedirgin bir şekilde yaklaştığım >=650cc Cruiser'lar, bu aygır sayesinde daha bir şirinleşti gözüme. Zira, kalkarken ayrırın park ayağı tutmamasına ve neredeyse devirebilecek bir duruma gelmeme rağmen, temkinli oluşum sayesinde aygırı doğrulttum ve daha sıkı kavrayıp düzgünce ayağa oturttum. ~210Kg ağırlığı sağ ayak bileğimde hissettim bu uğraşı sırasında ama aygırım da bana mesajını vermiş oldu, henüz ne ben hazırım ne de o ama kısmetse en kısa zamanda kavuşacağız.
Kesinlikle tavsiye edeceğim bir Cruiser, hele Yamaha XVS 650 ve Honda VT 750 C Shadow kullanıcılarının kendi araçları ile ilgili iyi-kötü yorumlarını da duyduktan sonra, daha bir hastası oldum.
Shaft aktarımlı motorsikletlerden vazgeçmek kolay olmadı benim için ama bu aygır zinciriyle sizi zincirleyip herşeyiyle kendini sevdiriyor