maranta thunder 250 de cbr 250 motoru???

merhabalar. bugün maranta thunder 250 yi yakından inceleme fırsatım oldu. sevdiğim bi abimin dükkanına gelmiş galericilik yapıyo kendisi. marantayı sorduğumda "cbr da çinde üretiliyo biliyosun bunu da aynı fabrikada üretiyolar. cbr alt motoru var bunda. bütün parçaları motor parçaları uyar. yan grenajları sök hondayla değiştir istersen motor aynı motor sadece isim farkı" dedi. motordan çok fazla anlamam teknik olarak ama göstergesi olsun egzozun bağlantısı şekli olsun herşeyi birebir aynı. peki sizce olabilir mi bu? salcano da ybr motoru olduğu gibi thunder da cbr motoru olabilir mi?

onu da sordum burda okumuştum. önceden aynı firmaymış fakat ayrılmışlar. bumoto kapanmış artık başka bi isim altında gelicekmiş. o ismi de söyledi ama unuttum şuan garip bişeydi. diğer ortak maranta olarak üretime devam edicekmiş. bana söylenen bu en azından :)

Son zamanlarda,bayağı yayılmaya başladı bu söylentiler..Şu markada Honda'nın motoru,bu markada Yamaha motoru,şunda Ktm motoru..Tabi bunlar,ne kadar doğru tartışılır..Eğer öyleyse,çinli kötü diyene kafayı çakmak lazım...Bunlar çaktırmadan Honda,Yamaha,Ktm gibi markalardan,motor mu yürütüyorlar ? Yada tam tersi mi ?

farki bir cin mali motosiklet :) bumotoya rakip cikti desene kalitesizlik konsuunda

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cbr motoru çin üretimi değil, sen boşver inanma söyleyene :).

abicim bu firmaya hiiiiççç güvenme, fuarda sordum calibre için konuştuğum fabrikasındaki usta fuardaydı, calibreyi yerden yere vurmuştu kendi ustaları fuarda o adamı yakaladım, dediki al bak bu motoru al derim dedi, peki dedim firma arkasında duracak mı ona söz veremiyorum dedi, kusura bakma sittin sene alma.

ilk gittiğimde müşterisi vardı o müşteriyle ilgileniyoken baktım motora egzozun alttan asılı olması ve şekli,gösterge paneli birebir aynı. sonra motoru sorunca honda alt motoru var falan deyince noluyo lan??? oldum bian. anlamadığımı biliyo zaten. gözle görülür bi benzerlik olunca da inanır gibi oldum açıkçası yalan yok :queen:

ilk gittiğimde müşterisi vardı o müşteriyle ilgileniyoken baktım motora egzozun alttan asılı olması ve şekli,gösterge paneli birebir aynı. sonra motoru sorunca honda alt motoru var falan deyince noluyo lan??? oldum bian. anlamadığımı biliyo zaten. gözle görülür bi benzerlik olunca da inanır gibi oldum açıkçası yalan yok :queen:

o motorda tek merak ettiğim şey kafa grenajı cbr250r a uyuyormu çok merak ediyorum, eğer uyarsa hemen alıcam bi tane takıcam benim motora :D

muhtemelen cbr da kullanılan motorla aynı patentli motor blogu kullanılıyordur.

nasıl ki suanki rks lerde suzuki patentli GS motoru kullanılıyorsa aynı seydir.

performans ve motor ömrü olarak falan aynılar o zaman doğru anladıysam?

parca kalitesi ve işçilik dahilinde yakın olabilirler.

ama motor ömründe zannetmem. parcaların arge calısmalarında bir dünya para

harcanıyor ki en saglam ürün-parca üretilebilsin.

o firmanın onlara gücü yetecegini sanmam.

nasıl ki bir suzukinin gs motoruyla bir rks nin gs aynı kefeye konamayacagı gibi.

parca kalitesi ve işçilik dahilinde yakın olabilirler.

ama motor ömründe zannetmem. parcaların arge calısmalarında bir dünya para

harcanıyor ki en saglam ürün-parca üretilebilsin.

o firmanın onlara gücü yetecegini sanmam.

nasıl ki bir suzukinin gs motoruyla bir rks nin gs aynı kefeye konamayacagı gibi.

tamamdır abi şimdi anladım sağol. aynı patentli motor deyince direk aynı motoru takıyolar sandım ::utangac:

Piyasada örneği var; Ybr 125-Arora yebere gibi sadece benzetmedir. Honda ile ayni motoru kullanacaksa Nerede kaldı Honda'nın özelliği:)

CBR125R , CBR150R , CBR250R , CB500F , CBR500R , CB650F , CBR650F

Bunlar (motorlarida) Tayland'da uretiliyor , Cinde degil.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Yaw hee yok daha neler yaa 5 yasinda cocuk gibi herseye kananlara guluyorum mantik disi tabiki olmaz

Bu çin motorlar farklı isimlerle bizim gibi 2. dünya ülkelerine satılıyor. Mesela az önce bakıyordum asya rx 250, apollo rx 250 diye de satılıyor. tvs apache, dafra apache diye satılıyor falan. bu maranta'nın Türkiye haricinde adı geçmiyor. Senin dediğin gibi olsa millet atlardı bu motora.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar