Manuel vites mi Otomatik vites mi?

Ocak gibi ehliyeti alıp şubat sonu gibi sürüşe başlamak istiyorum daha önce hiç araç sürmediğim ve trafiğe çıkmadığım için kafamda çok soru var çok stres yapıyorum kısa sürede alışılabilir miyim ya da trafikte çok sorun yaşar mıyım diye belki ufak tefek deneyimlerim olsaydı bu kadar stres yapmazdım ama zamanla düzelir mi bilmiyorum. merak ettiğim şeylerden biri hem araba hem de motosiklet için ehliyet seçerken ya da sonrasında manuel mi yoksa otomatik vitesin mi daha iyi olduğu? motosikleti 1 2 sene kadar kullanıp daha sonra arabaya geçmek istiyorum ama seversem devam edebilirim. Düşündüğüm motorlar pulsar ns125 ve drift L.

Arabada otomatik, motorda düz alacaksın.
Panik kısmına çok takılma tecrübe kazandıkça panik yapmazsın ama ille de korkuyorum dersen. Yükle Birtane araba oynu iç kameradan oyna stresini alırsın

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
manuel vites otomatikten daha güvenli özellikle motosiklette virajlara istediğin devirde girebilmek yokuş yukarı veya aşağı istediğin devirde gidebilmek daha güven veriyor ama otomatiği rahatlığı da bir başka

otomobilde de motosiklette de özel bir sebep olmadığı sürece ilk tercih otomatik olmalı.
özel bir sebebe örnek: motosiklette otomatik vitesli en ucuz seçenek şu anda 500 bin ve üzeridir.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
manuel vites otomatikten daha güvenli özellikle motosiklette virajlara istediğin devirde girebilmek yokuş yukarı veya aşağı istediğin devirde gidebilmek daha güven veriyor ama otomatiği rahatlığı da bir başka
otomatiklerde viraj sensörü var (2016 üstü modellerde). belli bir açıdan sonra vites değiştirmiyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ehliyeti manuel vites alın daha sonra ne sürmek isterseniz sürersiniz.
Arabada otomatik vites özellikle istanbul gibi sıkışık dur kalk trafikli yerlerde rahatlık.
Motosiklette otomatik vites de öyle ama mevzu ulaşım değil de hobi için sürmekse manuel vites motosiklet daha keyifli.

İstanbul ve ankara trafigi haric heryerde duz vites tercihim.ancak otomatik vites buyuk rahatlik,kisiden kisiye gore degisir

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Ocak gibi ehliyeti alıp şubat sonu gibi sürüşe başlamak istiyorum daha önce hiç araç sürmediğim ve trafiğe çıkmadığım için kafamda çok soru var çok stres yapıyorum kısa sürede alışılabilir miyim ya da trafikte çok sorun yaşar mıyım diye belki ufak tefek deneyimlerim olsaydı bu kadar stres yapmazdım ama zamanla düzelir mi bilmiyorum. merak ettiğim şeylerden biri hem araba hem de motosiklet için ehliyet seçerken ya da sonrasında manuel mi yoksa otomatik vitesin mi daha iyi olduğu? motosikleti 1 2 sene kadar kullanıp daha sonra arabaya geçmek istiyorum ama seversem devam edebilirim. Düşündüğüm motorlar pulsar ns125 ve drift L.
Kesinlikle manuel vitesle ehliyet al abisi. Otomatik almayı düşünme. Ben hem usta öğretici hem de Motosiklet İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri eğitmeniyim. Trafik tecrüben de yokmuş. Mutlaka ve mutlaka bulunduğun şehirde eğitim al. Motosiklet dinamiklerinden önce trafiği okuyabilme kabiliyeti edinmelisin, motosikletlerde bu çok daha önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar