Manet kolunu değiştiridm rolanti yükseldi.

Debriyah manetim krılmıştı. yeni manet kolu aldım.Biraz uğraşıp taktım fakat eski ayarı yoktu. gaz vermeden debriyajı az bırakınca kendi kendine yavaş yavaş gidiyor.Bunu nasıl ayarlayabilriim? Motorcuya gitmeme gerek var mıdır?

benim eski cb 125e de motor bloğunun üstünde bi ayar vidası vardı ordan elle sıkıp açıp yükseltip alçaltabiliodun hatta ybr ile direksiyon sınavına girdğimde onunda rölantisini yükseltmiştim 8 çizerken gaz ayarı ile uğraşmayım diye ybr dede motor un üst kısmında bi yerdeydi vida pulsar ın neresnde onu bilmiyorum

Super Moderator
Olması gerekende o zaten, diğer türlü çok fazla stop eder. 1.000 devir uygundur.

manet ile rölanti devrinin bi ilgisi yok.
yeni maneti taktığınızda kavraman noktasının ayarı değişmiş, kavrama öne gelmiş. o yüzden debriyajı hafif bırakınca kavrama yapıp hareket ediyor.
manetin bitiminde tırtıklı çevirmeli bir daire var onu çevirerek kavrama noktasını ayarlayabilirsin.

manet ile rölanti devrinin bi ilgisi yok.
yeni maneti taktığınızda kavraman noktasının ayarı değişmiş, kavrama öne gelmiş. o yüzden debriyajı hafif bırakınca kavrama yapıp hareket ediyor.
manetin bitiminde tırtıklı çevirmeli bir daire var onu çevirerek kavrama noktasını ayarlayabilirsin.

aynen o tırtıklı şeyden olduğunu düşünüyorum dediğin gibi fakat nasıl ayarlayacağım neye göre ayarlayacağım ayarlandığını ansıl anlayacağım? yardımcı olursan sevinirim

aynen o tırtıklı şeyden olduğunu düşünüyorum dediğin gibi fakat nasıl ayarlayacağım neye göre ayarlayacağım ayarlandığını ansıl anlayacağım? yardımcı olursan sevinirim

o zımbırtıyı çevirdikçe debriyaj telinin boyu değişir. motorun üzerine bin kavrama notasını hisset. sonra o halkayı öne geriye doğru çevirip maneti hangi pozisyonda kullanmak istediğine sen karar ver. Ne çok önde ne çok geride olmasın, manetin çalışma mesafesinin ortalarında bir yerlerde kavrayacak hale getirdin mi tamamdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

not: o halkayı çevirmek için maneti ters yöne doğru çekmen gerekir. yani motorun önüne fara doğru açacaksın maneti asynı anda halkayı çevireceksin.

o zımbırtıyı çevirdikçe debriyaj telinin boyu değişir. motorun üzerine bin kavrama notasını hisset. sonra o halkayı öne geriye doğru çevirip maneti hangi pozisyonda kullanmak istediğine sen karar ver. Ne çok önde ne çok geride olmasın, manetin çalışma mesafesinin ortalarında bir yerlerde kavrayacak hale getirdin mi tamamdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

not: o halkayı çevirmek için maneti ters yöne doğru çekmen gerekir. yani motorun önüne fara doğru açacaksın maneti asynı anda halkayı çevireceksin.

bi kurcalayacağım yapamazsam motorcuya gitmem gerekecek sanırım :(

Super Moderator
fakat ilk başta yoktu böyle bi durum stop da etmiyordu.

Demek istediğim debriyajı saldığınızda zaten motosiklet gaz vermesenizde gitmeli.
Ayrıca debriyajın kavrama noktası yerinin değişmesi, motosikletin rolantisini etkilemez,
sadece aşağıda ya da yukarıda kavrama biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar