Cesur kararınız için sizi tebrik ediyorum. Ayrıca size köstek olmayıp kararınıza uyan eşinizi de.
Ben de oldum olası sizin gibi düşünmüşümdür. Kalabalık şehirlerden uzak, mümkün mertebe ilçe, köy hayatı hep hoşuma gitmiştir.
Mandıra filozofunu izledim. Yaklaşık 2-3 ay önce. İşimden istifa edip bırakıp köye yerleşmeyi düşündüm ancak tıpkı size gelen yorumlar gibi hep o işler öyle olmuyor denildi. Oysa çok az şeye ihtiyaç duyan ve lüks merakı olmayan biriyim. Toprakla uğraşmak ve insan kalabalığından uzak olmak, 3-5 tavuk, kendime yetecek kadar da bahçe yapıp sebzelerimi üretsem, hatta biraz fazla üretip kış için de dondurucuya atsam gibi düşüncelere daldım.
Bizde çocuk yok. Böyle bir dünyaya çocuk getirme gibi bir niyetimiz de olmadığı için işimiz biraz daha kolay aslında. Torpilsiz işin dönmediği, liyakatin yerle bir olduğu ve her şeyin git gide kötüye gittiği bir dünyaya çocuk getirmeyi doğru bulmuyorum.
Kararınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Kimseye kulak asmayın. Kapitalist sistemin oyuncağı olmuşuz o olmazsa yapamayız, bu olmazsa ölürüz diyoruz. Farklı bir dünyaya adım atacaksınız. En fazla 1 ay sürer adapte süreci. Alışınca da daha bırakamazsınız zaten.
Yapı olarak ise bulunduğunuz yerde kara taş varsa traktörle yol kenarlarından toplayıp taş ev yapabilirsiniz. İnanılmaz sağlam oluyor. Bizim köyde taş ev var 50 yıllık. Onca bakımsızlığa rağmen maaşallah ı var sağasağlam. Gerçi son 3-5 yılda ben iyi bir el attım.
Bundan başka briket öneririm prefabriktense.