Maksimum 15 Bin TL Motosiklet Tavsiyesi

Merhaba,

Öncelikle forumu uzun zamandır takip ediyorum fakat bu ilk mesajım ve bu konuyu doğru bir yere açtığımı umuyorum. Yaklaşık 2 yıl boyunca 125 cc'lik 2 farklı motor kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum(cbr 125 ve CB ACE 125). Artık yüksek cc motora geçiş yapmak istiyorum. Bütçem satacağım motor ile birlikte 15 bin TL. Tecrübeli arkadaşlardan hangi motoru alacağıma dair tavsiyeler rica ediyorum.

Aklımda CBF 600, FZ6 600, CBF 500, ERN 6 gibi motorlar var. Kesinlikle scooter düşünmüyorum ve 500cc altı heyecanımdan cazip gelmiyor. Sizin önerileriniz nelerdir? Yanlış düşündüğüm noktalar varsa beni aydınlatır mısınız?

Teşekkürler.

Yavaş heyecanlan saçın dağılmasın dostum :) Biraz daha sabret KTM RC 390 al. Olmadı 250 cc gücü kuvveti yerinde bir motosiklet al.

ilk motor olarak 15bin km cbf 150 tecrübemle fz6 ya geçen biri olarak şunu söyleyebilirimki fazer yazdığın diğer motorlara göre hata affetmez.fazerın frenlerin zayıflığı tecrübesizlikle birleşince kötü sonuçlar doğurabilir.4 silindir olacaksa cbf600 abs açısından daha avantajlı.cbf500 fazla tutulmadığından er6n aralarında en iyi geçiş motorudur bence.

ilk motor olarak 15bin km cbf 150 tecrübemle fz6 ya geçen biri olarak şunu söyleyebilirimki fazer yazdığın diğer motorlara göre hata affetmez.fazerın frenlerin zayıflığı tecrübesizlikle birleşince kötü sonuçlar doğurabilir.4 silindir olacaksa cbf600 abs açısından daha avantajlı.cbf500 fazla tutulmadığından er6n aralarında en iyi geçiş motorudur bence.

Teşekkürler. Cevabın tecrübeli birinden gelmesi benim açımdan iyi oldu ancak benim CB ACE ön arka kampana yani bir nevi frensiz kullanmaya alışık sayılırım. Bu bir artı mıdır fazer için ne dersin?

Son düzenleme:
Cb125 hafif ve çıkabildiği hızlar düşük olduğundan kampana yeterli geliyor olabilir fakat 5-6 saniyede 150 km veya üstü hızlara çıkan ve neredeyse 200 kg bir motosikleti durdurmak çok farklı şeyler. Frenin disk olması neredeyse her motosikletin ön-arka disk olduğu günümüzde tek başına hiç bir anlam ifade etmez. Benim tavsiyem tam hakimiyet adına araya 390 gibi veya 500 cc gibi hacimlerde bir ara motosiklet almanız.

Duke 390 alırdım yerinde olsam. Pulsardan sonraki motorum Duke 390 olacak inşallah. Tabi pulsar 400cs gelmezse.

Motosiklette her basamağın tadını çıkarın bence. 125lik çinliden pulsara geçince çok çok farklı, güzel bir artış oldu. 600lüğe geçtiğimi düşünüyorum da, bu tattan mahrum kalacaktım. Adım adım, tadını çıkara çıkara büyütmek bence en iyisi. Hem sağlıklı tecrübe edinmiş olursunuz. Duke390 ı bir sezon binip çok az zararla, belkide karla satıp bi tık daha büyütürsünüz. İnanın bindiğiniz 125liklerden sonra evrim gibi gelecek 47 beygir. Bütçeniz yeterli olmasa pulsar önerecektim 390 yerine. Pulsarda bile eskiye göre çok farklı bir deneyim yaşardınız. 1 sezonda anca doyar büyütmek istersiniz.

125 cc tek silindir bir makinadan 4 silindir bir makinaya kesinlikle zıplamanı tavsiye etmiyorum. Duke 390 gibi gücü torku yerinde hafif bir makina alabilirsin o paraya. Yavaş ve kontrollü geçiş iyidir. Hayatta kalırsın :cat:

Hepinize değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Söyledikleriniz çok mantıklı geldi ve sanırım çevremdeki kişilerin de çokça övdüğü KTM 390 alabilirim. (Diğer önerilere hala açık olduğumu da belirteyim :p)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar